E diel, 02/10/2022, 10:43
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 349-360
Faqet: «- 1 2 ... 28 29 30 31 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Nëse Allahu të ka sprovuar me ndonjë vështirësi, dije se Ai të do dhe dëshiron të dëgjoj zërin e lutjeve tua....
Nëse Allahu të ka dhënë pak nga pasuria e kësaj bote, dije se Ai të do dhe në Ahiret do te japë pasui të shumtë ...
Artikuj | Views: 1601 | Added by: Argjendi | Date: 03/09/2009 | Comments (3)

Resulullahu a.s është shquar për shprehje të pastër dhe të bukur arabe. Të folurin e kishte të shkoqitur. Në këtë cilësi ishte i pakalueshëm. Aftësi kjo që nuk mund të mohohet. Rrjedhshmëria e të folurit të tij ka qenë dhunti e Allahut xh.sh. Pastërtia e gjuhës, urtësia e fjalëve, domethënie e qartë. Jo i gjerësishëm.

Artikuj | Views: 577 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Lavdërimi i përket Allahut, Durimtarit (Es-Sabur), Falenderimplotit (Esh- Shakur), Më të lartit (el - Alij), Më të madhit (el - Kebir), Gjithë-dëgjuesit (Es-Sami), Gjithëshikuesit (El-Basir), të Gjithëditshmit (El-Alim), të Gjithëfuqishmit (El-Kadir)...

Artikuj | Views: 824 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Duke studiuar Kur'anin, çdokush ndesh shpesh në ato që mund të përshkruhen si: "shprehje kyçe" - që u thuhet thënieve të cilat përmbajnë një tregues të qartë dhe të përmbledhur të idesë që gjendet në themel të një fragmenti, apo të fragmenteve të veçanta:

Artikuj | Views: 608 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Biri im ka ndryshuar, nuk është ai fëmija që më dëgjonte, ka filluar të jetë kokëfortë me mua dhe kundërshtari më i madh i imi. Tani më kundërshton në shumë çështje, nuk pranon më nga unë as këshilla e as sugjerime; polemizon dhe e zgjat dialogun me mua.

Artikuj | Views: 536 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Jetojmë në kohë tejet të vështirë, kur austriaku psikopat dhunon të bijën 24 vjeçare, kur vrasësi vret, e nuk di për çfarë vret, ndërsa i vrari nuk di përse është vrarë. Kjo është kohë kur njeriu bashkëkohor adhuron egon dhe epshet e tij. 

Artikuj | Views: 508 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Nuk është e drejtë, por bëhet kjo padrejtësi, nuk është e vërtetë, por thuhet e shkruhet kjo e pavërtetë se Allahu është Zoti i arabëve, i turqëve, i iranianëve, ose thënë më shkurt se Allahu është Zoti i muslimanëve…
Pra, kjo jo vetëm që nuk është e drejtë, por as nuk është e vërtetë! 

Artikuj | Views: 506 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Thotë Zoti i madhëruar në Kuran: "Lëmosha e zeqatit është vetëm për të varfrit, për nevojtarët, për ata që janë ngarkuar me mbledhjen dhe administrimin e tij, për lirimin e skllevërve, për të rënduarit nga borxhet, për (luftëtarët në) rrugën e Allahut dhe për udhëtarët e mbetur rrugëve. Këto janë detyrat e vëna prej Allahut. Vërtet, Allahu është i Gjithëdijshëm dhe i Urtë." (Teube, 60)

Artikuj | Views: 505 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Përshkrimi i një dite në jetën e një njeriu, i cili bën një jetë normale, do të ishte i pamjaftueshëm për ta njohur atë, sepse çdo ditë jetohet ndryshe nga tjetra. Për më tepër, nëse ai njeri është një njeri i jashtëzakonshëm si profeti ynë,...

Artikuj | Views: 1049 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Ajsha (Allahu qoftë i kënaqur prej saj!) rrëfen se Pejgamberi, alejhi selam, ka thënë: "Nuk mund të ndodhë që paturpësia të jetë pjesë e një gjëje e që të mos e poshtërojë (çnderojë) atë; gjithashtu, nuk mund të ndodhë që turpi të jetë pjesë e një gjëje e që të mos e zbukurojë atë edhe më shumë!”.      [Transmeton Tirmidhiu]

Artikuj | Views: 651 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

"Është thënë se, "Detyra e personit të civilizuar është që të sjell civilizim tek të pacivilizuarit". Kjo është një thirrje e fisnike e burrave dhe grave të cilët kanë pranuar këtë përgjegjësi të caktuar nga Zoti. Duke iu adresuar korrupsionit të mbisunduar sot, pyetja e cila duhet të adresohet është "Kush është përgjegjës?"

Artikuj | Views: 405 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

"Ai (shejtani) dhe farefisi i tij ju sheh, prej nga ju s’i shihni dot ata." Të nderuar vëllezër dhe motra, dëshira ime do të ishte që këtu, në këtë sallë të flisnim më shumë për jetën se sa për vdekjen, por nganjëherë koha ia imponon njeriut rrugën, dhe temat për të cilat duhet të diskutojë.

Artikuj | Views: 1637 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022