E hënë, 24/06/2024, 16:18
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 373-384
Faqet: «- 1 2 ... 30 31 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Ju drejtohem juve me dhembje. Këto ditë ne, si Ummet, jemi duke përjetuar fatkeqësi të mëdha. Një pjesë nga nënat, baballarët, vëllezërit e motrat tona janë duke vuajtur në Palestinë. Nuk kanë aspak siguri. Fëmijët e tyre po vdesin si shkak i bombardimeve; xhamitë po bëhen pluhur dhe ditë e për ditë po shtohet varfëria dhe numri i jetimëve.

Artikuj | Views: 629 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

E kujton gjyshën dhe vërejtjet e saja që namazin e tij ta kryen me kohë: >Djali im, nuk duhet lënë namzin deri në momentin e fundit!< Gjyshja e tij ishte shtatëdhjet vjeçare, por, sa herë që e dëgjonte ezanin, menjëherë ngrihej dhe i përgjigjej thirrjes së myezinit.

Artikuj | Views: 1011 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Allah-2.jpg Allah in Sky -Arabic image by 1peace1luv

Gjërat kanë filimin, ngritjen, kulmin dhe rënien që i pason.
Qytetërime ngrihen e rrëzohen.
Ideologji ndërtohen e rrënohen.
Kulla ngrihen e shemben.
Gjethet zverdhen, lulet vyshken e bari thahet.
Gjërat paskan një fund. Por jo të gjitha.

Artikuj | Views: 849 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Emri i Zotit El-Vedudu është një emër shumë i dashur dhe që lidhet me dhembshurinë dhe dashurinë. Emri i Zotit, El-Vedudu, përmendet në Kuran dy herë. E para:"Ai është që falë mëkatet dhe i dashur. Është i Zoti i Arshit të Madhëruar!" (Buruxh 14-15) E dyta:" Vërtet, Zoti im është Mëshirues, shumë i dashur." (Hud 90)

Artikuj | Views: 1811 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (2)

Ekziston numër i madh i haditheve që theksojnë zgjedhjen e bashkëshortit të drejtë dhe të devotshëm. Urtësia e cila fshihet në këtë është evidente, personi i devotshëm ka mundësi të sjellë lumturi dhe kënaqësi bashkëshortës së tij, dhe ky çift bashkarisht do të ketë sukses të ndërtojë familjen e shëndoshë dhe jetë familjare të bukur. Ky është themel i suksesit të secilës familje.

Artikuj | Views: 763 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (1)

Sa shumë shkenca e studjojnë njeriun.
Në detaje e studion mjekësia. Shumë degë të mjekësisë. Shumë shkenca tjera.
Pastaj natyrën, Qiellin, Tokën, Yjet, Gjithësinë.
Ambientin. Ligjet në natyrë.
Prej klasave të para deri në shkollimet më të larta.

Artikuj | Views: 1092 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Duke menduar në të keqen po le kafshatën për shumtin, shumtimin e vetes, për dobësim, dobësimin e shëndetit....
Duke i menduar dhe vepruar këto bëhesh i mvarur nga këto punë të pa hijshme dhe jofitmprurëse...

Artikuj | Views: 919 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Transmetohet se Enesi (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) ka thënë: "Kur Abdullah ibën Selami dëgjoi për ardhjen e Pejgamberit, alejhi selam, në Medine, erdhi tek ai dhe i tha: "Do të të pyes rreth tri gjërave të cilat nuk i di kush, pos një i Dërguar i Zotit:
Cila është shenja e parë e Kijametit?

Artikuj | Views: 2715 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Sektori për ushqim në Institutin e pavarur për kontroll të cilësisë në Gjermani, "Bayerisches Landesamt für Gesundheit und Lebensmittelsicherheit", ka konfirmuar ekzistimin e mishit dhe eshtrave të derrit në pastetën e pulës "Argeta" të cilën e prodhon Droga nga Kolinska, informuan mediat turke.

Artikuj | Views: 629 | Added by: Argjendi | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

Gjendja e mjerueshme në aspektin e moralit që ekziston sot në vendin tonë si dhe dëshira e zjarrtë që më vlon thellë në zemër dhe shpirt që popullin tim mos ta shohë në një gjendje të tillë më shtyri që të hulumtoj se çfarë mund të ndikoj në përmirësimin e kësaj gjendje. Dhe vërtet nuk gjeta ilaç më të preferuar se sa turpi i cili është bazë e të gjitha sjelljeve fisnike dhe motiv më i fuqishëm për punë të mira dhe largimin prej punëve të këqija .

Artikuj | Views: 1103 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Shikimi i Allahut subhanehu ve teala në ëndërr, por jo në ndonjë formë (pa e përngjarë Atë me askënd), komentohet në shtatë forma të ndryshme, si: arritja e ndonjë dhuntie në këtë botë dhe pushim në botën e amshuar, siguri, pushim, dritë, udhëzim, fuqi në fe, falje dhe futje në xhenet me bujarinë e Tij, përhapje e drejtësisë dhe mposhtje e zullumit në atë vend, Allahu subhanehu ve teala e bën krenar njeriun që ka parë ëndrrën, e nderon dhe e mëshiron.

Artikuj | Views: 3380 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (3)

1. A dëshiron të i jesh afër All-llahut?
I Dërguari i All-llahut [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] ka thënë: "Njeriu më afër Zotit të vet është atëherë kur është në sexhde, andaj luteni Allahun."
 2. A dëshiron ta arrish kënaqësinë  All-llahut?
Artikuj | Views: 2161 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (2)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024