E premte, 19/07/2024, 07:34
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Artikuj në kategori: 392
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3 ... 32 33

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Mysliman i nderuar!
O rob i Allahut!
Unë kam nderin që po të informojë për një gëzim të madh.
Po afrohet gara madhore në nivel ndërkombëtarë që fillon me natën e parë të muajit ramazan dhe përfundon në natën e fundit po të këtij muaji!
O biri i Islamit përgatitu.
O nipi i Imanit bëhu gati...
Artikuj | Views: 996 | Added by: ShpendXhelili | Date: 15/07/2011 | Comments (0)

Aishja radijallahu anha transmetohet se ka dhënë ndonjëherë edhe një kokërr rrushi dhe ka thënë:"Unë shpresoj në çdo grimcë të kësaj kokrre rrushi shpërblim te Allahu”.
Pse nuk jep Ti sakada ( lëmoshë )?...ke frikë se do të pakesohet? Assesi, ajo shtohet edhe më tepër!Pse nuk jep Ti sakada ( lëmoshë )?...ke frikë se do të pakesohet? Assesi, ajo shtohet edhe më tepër!
Artikuj | Views: 1080 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Në librin e shkruar në gjuhën angleze nga një grup shkrimtarësh, i titulluar "Diagnoza shtëpiake e praktikuar dhe e dobishme dhe fshehtësia e shërimit nga mjekësia popullore”, thuhet se ngritja nga shtrati gjatë natës, bërja e disa lëvizjeve të vogla brenda shtëpisë, bërja e disa lëvizjeve të thjeshta gjimnastikore, larja me ujë e disa pjesëve kryesore të trupit dhe marrja frymë thellë ka dobi të mëdha shëndetësore.

Artikuj | Views: 946 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Photo 1

Me të vërtetë, në krijimin e qiejve dhe të Tokës, në këmbimin e natës me ditën, në anijet që lundrojnë nëpër det për t’u sjellë dobi njerëzve, në ujin që Allahu zbret prej qiellit, duke ngjallur përmes tij tokën e vdekur dhe duke shpërndarë gjithfarë gjallesash, në lëvizjen e erërave dhe në retë që qëndrojnë midis qiellit e Tokës, pra, në të gjitha këto, sigurisht që ka shenja për njerëzit me intelekt.” (Bekare, 164)

Artikuj | Views: 1474 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Prej Ebi Dardasë r.a. transmetohet se Pejgamberi a.s. atij i ka thënë:Lutju All-llahut,dhe adhuro Atë kur je në rehati,nëse dëshiron që Ai të të përgjigjet kur do të jesh në vështirësi.
1 .I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: "Gruaja- femra e cila e ka zbuluar trupin e saj apo vishet me rroba shumë të ngushta, nuk do t'ia ndiej erën e xhennetit në distancë prej 500 vitesh".
3. I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: "Personi është inteligjent kur ai vazhdimisht mendon dhe përgatitet për vdekje".   
Artikuj | Views: 1392 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Ky njeri i cili para se të vinte në këtë botë patë dëshmuar para Allahut xh.sh që nuk ka Zot tjetër pos Tij që meriton adhurim, kjo ishte kur u pyet nga ana e Allahut xh.sh ‘’Përkujto kur Zoti Yt nxori nga shpina e bijve të Ademit pasardhësit e tyre dhe i bëri dëshmues të vetes së tyre (duke u thënë): "A nuk jam Zoti juaj?" Ata thanë: "Po gjithsesi, dëshmuam!".  

Artikuj | Views: 875 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Pas këtyre rasteve njeriu nuk mund e mos të pyetet se si ta arijë nënshtrimin në namaz dhe cilat janë vetit dhe rrugët që të qojnë kah ajo. Egzistojnë vëlla I dashur argumentet të cilat nëse njeriu I praktikon, All-llahu s.v.t. me mëshirën e Vet do t’ja dhuron nënshtrimin, kurse ndahet në dy pjesë:

Artikuj | Views: 1078 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Të dëshpërohesh nga jeta për shkak të këtyre gjërave është kundërshtim i fjalës së Allahut:
"...dhe mos e humbni shpresën për mëshirën e Allahut. Shpresën te mëshira e Allahut nuk e humb askush përveç jobesimtarëve.” (Jusuf: 87)
Artikuj | Views: 1113 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (0)

Duhet të përpiqemi për një ekuilibër midis shpenzimit të tepruar (Israfit) dhe të qenit koprrac. Të drejtët janë ata "... të cilët kur shpenzojnë nuk e teprojnë e as nuk janë dorështrënguar, po mbajnë mesataren e janë të matur.” (Kur’an, 25: 67)
Artikuj | Views: 863 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (0)

”O ju njerëz, ju keni nevojë për Allahun e Allahu nuk ka nevojë për ju; Ai është i falënderuari.” (Fatir, 15). 
Argument për këtë emër kemi fjalën e Allahut të Lartësuar: ”O ju njerëz, ju keni nevojë për Allahun e Allahu nuk ka nevojë për ju; Ai është i falënderuari.” (Fatir, 15). 
Artikuj | Views: 834 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (0)

"Ky është muaji që njerëzit e neglizhojnë, sepse gjendet mes Rexhebit dhe Ramazanit. Ky është muaji që ngrihen veprat te Zoti i botëve, kurse unë dëshiroj që të më ngrihen veprat duke qenë agjërueshëm".

Artikuj | Views: 766 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (0)

Oj zemra ime, ma bëj hallall për çdo lot që mund të të kem shkaktuar, ma bëj hallall për çdo brengosje sado të vogël që mund të kesh pasur nga unë...
Oj nëna ime!
Oj zemra ime, nga malli që kam po të shkruaj këtë shkrim, dua të të shkruaj dhe të të tregoj vlerën që Allahu i Lartësuar të ka dhënë ty…

Artikuj | Views: 1156 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (2)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024