E shtunë, 13/04/2024, 08:05
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Mesazhe Islame

Artikuj në kategori: 105
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3 ... 8 9

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
ky njeri qe po shihet ne kete foto, ka vdek ne sexhde ne xhami.
Dhe adhuroje Zotin tënd deri të vijë ty e vërteta (vdekja). [ Hixhr99]
Thuaj: 'Namazi im, kurbani im, jeta ime dhe vdekja ime janë thjesht për All-llahun, Zotin e botëve. [en-nam, 162]
Mesazhe Islame | Views: 4316 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (23)

Agjërimi është cilësi dhe adet i zotërinjve, kurse adetet e zotërinjve janë zotërinjtë e adeteve.
 A nuk dëgjoni fjalën e All-llahut [subhanehu ve teala]:
 "Agjërimi është për Mua dhe unë shpërblej për te”.
Mesazhe Islame | Views: 1459 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (0)

 "O ju që keni besuar! Ju është urdhëruar juve edhe Es-Seum (agjërimi) siç u qe urdhëruar edhe atyre përpara jush, me qëllim që të mund të bëheni El-Muttekunë (të përkushtuar).” (Bekare, 183)
Qëllimi i agjërimit është që besimtari të ngjitet në shkallën e takvallëkut (devotshmërisë , përkushtimit) . Dijetarët dhanë disa përkufizimi mbi takvallëkun, si:
Mesazhe Islame | Views: 1312 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (0)

A nuk ju kujtohem? Apo as shpejt të gjallët i harrojnë të vdekurit e tyre? A nuk ju kujtohet dita kur isha me ju Ramazanin e kaluar? Isha në radhët e falsëve duke bërë ruku e sexhde. Isha me falësit në namazin e teravisë, me agjëruesit, me ata që e përmendin Allahun, me ata që e japin dhe e shpenzonin pasurinë e tyre në rrugën e Allahut.
Mesazhe Islame | Views: 1000 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (0)

Nënë
 qfarë forme ka qielli ?
 qka është drita ?
 qka është hëna ?
Mesazhe Islame | Views: 2456 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (3)

"Oh sa shpejt, është mesi i Ramazanit tash.
Jam ulur këtu, duke u habitur dhe duke menduar se, a i kam kaluar si duhet ditët e para të Ramazanit?
Apo e kam kaluar kohën kot? A do ta takoj Ramazanin vitin tjetër?
Allah, o Allah, më ndihmo, udhëzoje zemrën time në vetëm atë që din Ti, nëse të jam përkushtuar mjaft Ty.”
Mesazhe Islame | Views: 1869 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (2)

I dashur Zot, unë të falenderoj për këtë ditë.
Të falenderoj se jam në gjendje të dëgjoj dhe shoh këtë mëngjes.
Unë jam i bekuar sepse ti je një Zot që fal dhe kupton.
Ti ke bërë aq shumë për mua, dhe ti vazhdon të më bekosh.
Më fal për gjithçka që kam bërë, kam thënë që nuk ka qenë e mirë për ty.  Unë kërkoj faljen tënde.
Mesazhe Islame | Views: 4708 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (16)

Allahu i madhërishëm në Kur'anin fisnik urdhëron e thotë:
" O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.

Mesazhe Islame | Views: 1417 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (0)

Martesa në Islam është një çështje shumë me rëndësi. Martesa është kushti i parë i formimit të familjes dhe i lumturisë. Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka çmuar dy gjëra te mashkulli i cili shkon te përgjegjësi i femrës për ta kërkuar atë. Ai salallahu alejhi ue selem ka thënë:
Mesazhe Islame | Views: 1471 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (0)

Është mirë të mësojmë nga ngjarja e një të moshuari. Ndodhia në fjalë zgjon interesim, ofron dobi dhe mësime.
   Një plak i shtyrë në moshë gjendej i shtrirë në shtratin e vdekjes. Rreth tij ishin tubuar anëtarët e familjes, të afërmit dhe miqtë.

Mesazhe Islame | Views: 2355 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (2)

Sipas analizës së bërë ngë Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserikenë Kajro të Egjiptit, sexhdja ndaj Allahut mbron njeriun nga kanceriSipas analizës, sexhdja ndikon shumë pozitivisht tek gratë shtatzënaduke e mbrojtur embrionin e tyre nga deformimet e mundshme. Krahaskësaj ndihmon edhe ndaj shumë sëmundjeve trupore dhe psikologjik.
Mesazhe Islame | Views: 3790 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/10/2009 | Comments (4)

I saw you yesterday as you began your daily chores.
Të kam parë dje që kur ke filluar punët tua të përditshme.
 
You awoke without kneeling to pray Fajr.
Je zgjuar pa u gjunjëzuar për t'a falur Sabahun.
Mesazhe Islame | Views: 1842 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (2)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024