E premte, 01/03/2024, 07:35
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Hutbe

Artikuj në kategori: 91
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3 ... 7 8

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Të nderuar vëllezër!
Jemi në prag të pushimeve, njerëzit fillojnë të shprehin gëzimin dhe kënaqësinë dhe me padurim presin përfundimin e obligimeve. Kështu që, çdokush mendon dhe planifikon për ditët e ardhshme se ku do t’i kalojë dhe kohën si do ta sistemojë. Pushimet janë pjesë e jetës së njeriut por ai duhet të mendojë për kohën si dhe për çdo lëvizje, angazhim dhe aktivitet që do të japë llogari para Allahut të Lartësuar...
Hutbe | Views: 1822 | Added by: ShpendXhelili | Date: 18/03/2011 | Comments (1)

Së bashku le të kujtojmë fjalën e Allahut: "...të mos jeni prej mushrikunëve (mohues të Njësisë së Allahut, që i vënë shokë Allahut). Nga ata të cilët e shpërbënë fenë e tyre (të cilët e lanë Islamin e vërtetë) dhe u bënë degëzime më vete (duke sjellë bidate - risi e rishikime të fesë së pastër e të vërtetë duke e përzier me gjëra jofetare si dhe duke ndjekur dëshirat e tyre boshe), secila degë duke u kënaqur me të vetën.’’1...

Hutbe | Views: 1331 | Added by: ShpendXhelili | Date: 18/03/2011 | Comments (0)

Allahu i Lartësuar për ithtarët e besimit të drejtë thotë: "Ata janë prej atyre të cilëve Ne do t’ua pranojmë më të mirën e punëve të tyre dhe nuk do t’i vëmë re të këqijat e tyre. (Ata do të jenë) nga banorët e xhenetit - një premtim i vërtetë që u është premtuar."1...

Hutbe | Views: 1223 | Added by: ShpendXhelili | Date: 18/03/2011 | Comments (0)

Jusufi (alejhis selam) djali më i dashuri i Jakubit (alejhis selam). Ai pa në ëndërr njëmbëdhjetë yje, dielli dhe hëna iu përulën. Nga kjo ëndërr Jakubit (alejhis selam) iu bë e qartë se biri i tij do të jetë njëri ndër të zgjedhurit e Allahut të Lartësuar me shumë virtyte dhe mirësi.

Hutbe | Views: 1762 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/01/2011 | Comments (0)

"Tre gjëra nëse janë tek personi do të gjejë ëmbëlsinë e imanit (besimit), të jetë Allahu dhe i dërguari i Tij më të dashurit tek ai se çdo gjë tjetër përveç tyre…"(Transmeton Buhariu dhe Muslimi)...

Hutbe | Views: 3807 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/01/2011 | Comments (4)

"As ti (O Muhamed) nuk bën ndonjë vepër, as nuk këndon ndonjë pjesë nga Kurani dhe as ju (njerëz) nuk bëni ndonjë vepër (të mirë ose të keqe), veçse Ne jemi Dëshmues mbi ju kur ju e kryeni atë. Dhe asgjë nuk i fshihet Zotit tënd qoftë sa një atom në tokë a në qiell qoftë. Dhe as çfarë është më e vogël se ajo, dhe as çfarë është më e madhe, veçse shkruhet në Librin e Qartë." (Junus, 61) ...

Hutbe | Views: 2164 | Added by: shpend-xhelili | Date: 06/01/2011 | Comments (3)

"O ju që keni besuar! Plotësoni detyrimin ndaj Allahut dhe kijeni frikë Atë dhe flisni (gjithnjë) të vërtetën. Ai do t’ju drejtojë ju tek veprat e mira e të drejta dhe do t’ju falë juve gjynahet tuaja. Dhe kushdo që i bindet Allahut dhe të Dërguarit të Tij (Muhamedit alejhi selam), me të vërtetë që ka arritur fitoren më të madhe (do të pranohet në xhenetin e begatshëm).” (Ahzab, 70-71)

Hutbe | Views: 1456 | Added by: shpend-xhelili | Date: 06/01/2011 | Comments (0)

Lënda e provimit është imani, besimi. Allahu i Lartësuar në Kuran ka thënë: "A menduan njerëzit të thonë: "Ne kemi besuar”, dhe nuk do të sprovohen?” (Ankebut, 2)
Pyetjet e provimit testues janë të përmbledhura në fjalën e Allahut të Lartësuar: "Ne do t’ju provojmë me ndonjë frikë, me uri, humbje të pasurisë, të jetës, të frutave. Por ti përgëzoji durimtarët.” (Bekare, 155)...

Hutbe | Views: 1762 | Added by: shpend-xhelili | Date: 06/01/2011 | Comments (0)

Në vazhdim le të lexojmë fjalët e Allahut të Lartësuar:
"Vërtet, ata që i frikësohen më shumë Allahut nga robërit e Tij janë dijetarët.” (Fatir, 28)
"Allahu t’i lartësojë ata që besojnë dhe ata të cilëve u është dhënë dija në grada të larta.” (Muxhadele, 11)...

Hutbe | Views: 1508 | Added by: shpend-xhelili | Date: 06/01/2011 | Comments (1)

Përgatitu në dynja se nuk e di, nëse e arrin mbrëmjen a mund ta arrish mëngjesin?
Sa djelmosha të rinj u bënë gati për martesë, por nuk arritën të martohen?
Sa fëmijë të vegjël dorëzuan shpirtin dhe u futën në errësirën e varrit?
Sa të shëndoshë vdiqën pa sëmundje e sa të sëmurë jetuan më gjatë?
Sa mbretër ëndërruan, por nuk patën kohë as ëndrrën ta komentojnë.
Sa njerëz ishin banor të pallateve, por shumë shpejt u shpërngulën në varre.

Hutbe | Views: 2522 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (4)

"Pa dyshim se do të jetë i shpëtuar ai që është pastruar (nga politezmi, duke iu përmbajtur besimit islam), që e përkujton emrin e Zotit të tij dhe plotëson namazin.” (A’la, 14- 15)

Hutbe | Views: 2111 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (1)

"O ju që keni besuar! Kini frikë Allahun me një frikë të denjë dhe mos vdisni, pos duke qenë muslimanë!" (Ali Imran, 102)
"O besimtarë! Kini frikë Allahun dhe thonii fjalë të drejta. Ai (Allahu) ju mundëson të bëni vepra të mira, jua shlyen mëkatet tuaja ,e kush respekton Allahun dhe të dërguarin e Tij, ka shpëtuar me një shpëtim të madh."(El-Ahzab, 70:71)

Hutbe | Views: 1420 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024