E hënë, 24/06/2024, 18:13
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kuran

Artikuj në kategori: 24
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

"Ja, ju jeni ata që polemizuat edhe për atë që e dinit (për Isain) e përse polemizoni për atë që s’keni kurrfarë dije (për Ibrahimin)? Allahu e di të vërtetën e ju nuk dini” (3:66)
"Jo, pse, sikur ta dinit me një dije të sigurt (nuk do të bënit ashtu).” (102:5)
"I lartë është Allahu, Sundimtar i vërtetë. Ti mos nxito me Kur’anin para se të përfundojë shpallja e tij te ti, thuaj: "Zoti im, më shto dituri!” (20:114)

Kuran | Views: 1948 | Added by: Argjendi | Date: 27/09/2010 | Comments (1)

Kurani është libri më i lexuar në botë. Vargjet e tij janë recituar dhe recitohen me dashuri e respekt dhe janë memorizuar e zbatuar në praktikë nga besimtarët  muslimanë në mbarë botën që prej shekullit të shtatë, kur Kurani iu shpall Muhamedit (Paqja dhe mëshira e Zotit qofshin mbi të!) prej Zotit si shpallja e fundit hyjnore dhe dëshmi deri në Ditën e Gjykimit .

Kuran | Views: 2054 | Added by: Argjendi | Date: 27/09/2010 | Comments (1)

Njerëzit e dashur të Allahut
 Ajeti në gjuhën arabe
وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِين
 Ajeti në gjuhën shqipe                 
“…dhe bëni mirë, se me të vërtetë Allahu i do bamirësit.” (Bekare, 195)
Kuran | Views: 2026 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (0)

1. Të lexohet Kuran me abdes.
2. Të pastrohen dhëmbët me misvak (brushë apo furçë), para se të fillohet leximi i Kuranit.
Kuran | Views: 2390 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (3)

A dëshironi ta lexoni Kuranin, fjalën e Allahut të Lartësuar në këtë ramazan? Sigurisht që po. Kjo është më se e mundshme, me lejen e Allahut.
Ndiqni udhëzimet e mëposhtme dhe do të keni vërtet sukses:
Kuran | Views: 1380 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (1)

Ebu Umame (Allahu qoftë i kënaqur me të!) transmeton se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut (Paqja dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të!) të thotë: “Lexoni Kuranin, se ai do të vijë në Ditën e Gjykimit e të bëjë shefat (të ndërmjetësojë) për lexuesit e tij.”
Kuran | Views: 2306 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (1)

Me të drejtë përdoret sot në shumë vende dhe universitete të botës termi “gjuha e Kuranit” dhe jo gjuha arabe, kur flitet për mësimin e gjuhës dhe letërsisë arabe. Kjo ndodh pasi kemi të bëjmë me një diferencim me aspekte të ndryshme letrare në gjuhën e Kuranit dhe në atë të gjuhës së folur arabe.
Kuran | Views: 1501 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (0)

T’ia mësosh Kuranin dikujt është farz kifaje, ndaj gjithashtu dhe të mësuarit e tij përmendësh është  farz kifaje, në mynyrë që të mos ndërpritet transmetimi i tij. Nëse e mësojnë atë disa përsona, bie obligimi  nga të tjerët.
Kuran | Views: 1543 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (2)

Para se të shkruajmë rreth shkencës së texhvidit dhe rregullave që hyjnë në këtë shkencë, e shoh të udhës që të flasim diçka rreth vlerës së Kuranit, rëndësisë së mësimit të tij, si dhe disa rregulla edukative gjatë leximit të Kuranit fisnik. Andaj edhe këto tema do t’i paraqesim në këtë faqe një pas një, në mënyrë që të lehtësohet më shumë leximi i tyre.
Kuran | Views: 1468 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (0)

Nëse mëson çdo ditë nga  një ajet   do ta mësosh Kuranin  në një interval kohor prej 17 vite, 7 muaj e 9 ditë.
Nëse mëson çdo ditë nga 2 ajete e mëson Kuranin për 8 vite e  9 muaj e 18 ditë.
Kuran | Views: 2993 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (5)

"O ju që keni besuar! Kini frikë Allahun ashtu siç duhet pasur frikë Ai dhe mos vdisni ndryshe veçse duke qenë muslimanë (besimdrejtë e plotësisht të nënshtruar ndaj Allahut)." Ali Imran, 102.

Kuran | Views: 1482 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (0)

Kur i zbriti Xhibrili (alejhi selam) Profetit në shpellën Hira ajetet e para, ai shkoi dhe i tregoi Hatixhes (Zoti qoftë i kënaqur me të!) për çka ndodhi në shpellë dhe ia lexoi ajetet.

Kuran | Views: 1456 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-24
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024