E hënë, 24/06/2024, 18:26
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 2
Vizitorë: 2
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Mësime ditore

Artikuj në kategori: 43
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3 4

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Ebu Hurejre [radijall-llahu anhu] tregon se Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem ka thënë:
"Agjërimi më i mirë pas Ramazanit është muaji i All-llahut, Muharemi, ndërsa namazi ma i mirë pas farzeve (obligative) është namazi I natës.” (Shënon Muslimi)...

Mësime ditore | Views: 1250 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/12/2010 | Comments (0)

All-llahu i Lartësaurë thotë:
"O besimtarë, shmanguni morisë së parashikimeve! Disa parashikime me të vërtetë janë mëkat. Dhe mos spiu¬no¬ni njëri-tjetrin e as mos përqeshni njëri-tjetrin! A do dikush prej jush të hajë mishin e vëllait të vet të vde¬kur? Ju atë e dini se është shumë keq - prandaj, ruajuni All-llahut; All-llahu vërtetë pranon pendimet dhe është shumë i mëshirshëm.” (el-Huxhurat, 12)...

Mësime ditore | Views: 1496 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/11/2010 | Comments (0)

All-llahu i Lartësaur thotë:
"O besimtarë! Kur të niseni të kryeni faljen (namazin), lani fytyrat tuaja dhe duart tuaja me gjithë bërryla, kurse kokën tuaj fërkojeni (bëni mes-h), edhe këmbët tua¬ja deri në zog të këmbës. Dhe nëse jeni të papastër (xhunub), atëherë pastrohuni! Por, nëse jeni të sëmurë ose në rrugë, ose në qoftë se keni kryer nevojë natyrore apo keni pasur marrëdhënie me gratë tuaja e nuk gjeni ujë, atëherë me duart tuaja prekni tokën e pastër, lë¬mo¬ni fytyrat tuaja dhe duart tuaja. All-llahu nuk do t'u bëjë vështirësi, por do që t’ju pastrojë dhe t'ua plotë¬sojë dhuntinë e vet që të jeni mirënjohës.” (Maide, 6)

Mësime ditore | Views: 1432 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/11/2010 | Comments (1)

Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] thotë: "Lexojeni Kur’anin, vërtet ai do të ndërmjetësojë Di¬tën e Gjykimit për të zotët e vet.” (Transmeton Muslimi)...

Mësime ditore | Views: 1681 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/11/2010 | Comments (1)

Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] thotë: "Nëse duhen dy njerëz për hirë të All-llahut, më i miri prej tyre është ai që më së shumti e do vëlluan e tij”. (sahih, Buhariu në "Edebul-Mufred” dhe të tjerët)...

Mësime ditore | Views: 926 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/11/2010 | Comments (0)

Allahu i Lartësaur thotë:
"S'ka dyshim se besimtarët janë vëllezër, …”. (El-Huxhurat: 10).
"…dhe ashtu me dhuntinë e Tij u dakorduat të jeni vëllezër. …”. (Ali Imran: 103).

Mësime ditore | Views: 1012 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/11/2010 | Comments (0)

Xhabir Ibën Nufejriu (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) ka thënë: Shokët e të Dërguarit të Allahut (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të) kur takoheshim ditën e Bajramit i thoshin njëri tjetrit: Tekabel Allahu mina ue minke – Allahu na i pranoftë neve dhe juve. (Ibën Haxheri ka thënë se zinxhiri i hadithit është hasen - i mirë).
Mësime ditore | Views: 866 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/11/2010 | Comments (0)

EneXhabir Ibën Semurete (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) tregon dhe thotë: "I kam falur bashkë me të Dërguarin e Allahut (paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të) dy bajrame më shumë se një herë pa ezan dhe pa ikamet."(Transmeton Muslimi)...
Mësime ditore | Views: 965 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/11/2010 | Comments (0)

Enesi (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) i cili thotë: "Banorët e Medinës në kohën e injorancës kishin dy festa në të cilat argëtoheshin gjatë tyre, mirëpo kur erdhi i Dërguari i Allahut në Medinë u tha: "Ju keni pasur dy festa në të cilat argëtoheshit gjatë tyre, tani Allahu ato ua ka zëvendësuar me dy të tjera më të mira: Fitër Bajrami dhe Kurban Bajrami." (Transmeton Ebu Davudi, Hakimi, Bejhakiu me zinxhir sahih-autentik)...
Mësime ditore | Views: 759 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/11/2010 | Comments (0)

Muhamedi, sallallahu alejhi ve sel-lem thotë: "Nëse shikoni hënën e Dhul Hixhes, e ndonjëri prej jush dëshiron të therë Kurban, të mos i presë thonjtë dhe flokët e tij." (Shënon Muslimi)
Mësime ditore | Views: 1081 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/11/2010 | Comments (0)

"Falu për hir të Zotit tënd dhe bëj Kurban për hir të Tij." (Keuther, 2)
"Tek Allahu nuk arrin as mishi, as gjaku i tyre, por arrin përkushtimi juaj." (Haxh, 37)
"Thuaj (O Muhamed):- në të vërtetë namazi im, Kurbani im, adhurimet e mia, jeta dhe vdekja ime janë për Allahun Zotin e botërave." (Enam, 162)
Mësime ditore | Views: 862 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/11/2010 | Comments (0)

Ebu Katadeja tregon se është pyetur Pejgamberi sallallahu alejhi ve sel-lem, për agjërimin e ditës së Arafatit, dhe ka thënë: "I shlyen gjynahet e vitit të Kaluar dhe të ardhshëm." (shënon Muslimi) ...

Mësime ditore | Views: 1038 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/11/2010 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024