E hënë, 24/06/2024, 16:45
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë

Artikuj në sektorë: 193
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3 ... 16 17

Transmeton Ebu Hurejra r.a. se i Dërguari i Allahut [salallahu alejhi we selem]ka thenë:"Vërtet ummeti im në ditën e kijametit thirren me fytyra të ndritshme, dhe gjymtyrë të ndritshëm nga gjurmët e abdesti. (Mutefekun alejhi)...

Namazi | Views: 1478 | Added by: shpend-xhelili | Date: 08/01/2011 | Comments (1)

Ebu Hurejra thotë se Pejgamberi "sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem” ka thënë: "Kush zgjohet herët dhe shkon në xhami, All-llahu do t’i përgatisë atij banesa në Xhenet, çdo herë që zgjohet herët dhe kur bie vonë.”
(Muttefekun alejhi)...

Namazi | Views: 1915 | Added by: shpend-xhelili | Date: 08/01/2011 | Comments (0)

"E drejtë e përkujdesjes së xhamive të Allahut është vetëm e atij që i beson Allahut dhe ditës së fundit, e që e falë namazin, jep zekatin e nuk i frikësohet askujt pos Allahut. Të tillët do të jenë të udhëzuarit (në rrugën e drejtë)." [Tevbe, 18]...

Namazi | Views: 2648 | Added by: shpend-xhelili | Date: 08/01/2011 | Comments (3)

Allahu i Lartësuar thotë: "pastaj plotësojeni agjërimin deri në mbrëmje" [El Bekare: 187]. Ndërsa i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) e ka komentuar këtë ajet me ardhjen e natës, ikjen e ditës dhe humbjen e rrumbullakut të diellit, siç e sqaruam më parë, në atë mënyrë që ia qetëson zemrën muslimanit pasues të Rrugës së Drejtë...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1777 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/08/2010 | Comments (0)

Lexo fjalën e Allahut të Lartësuar: "(Ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur'ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush e përjeton prej jush këtë muaj le të agjërojë” Bekare: 185...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1778 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/08/2010 | Comments (0)

Agjërimi islam (sijam) në Kur’an përmendet në katërmbëdhjetë vende: shtatë herë në kaptinën El-Bekare, nga dy herë në kaptinat El-Maide dhe El-Adhab dhe nga një herë në kaptinat En-Nisa, Merjem dhe El-Muxhadele...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 2153 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/08/2010 | Comments (0)

artikuj

Arriti mysafiri ynë i dashur, Ramazani, përsëri trokati në dyert e jetës sonë me mëkate. Kaloi edhe një vit si një lëvizje e shpejtë qepallash nga jeta e kësaj bote. Furnizimi i cili me përcaktimin e Allahut na është dhënë që ta harxhojmë në këtë botë është gjithnjë më i vogël. Jeta ynë e ndërtuar nga vitet, javët, minutat dhe sekondat, për çdo moment shkapërderdhen pa kthim, dhe përgjithmonë fshihen nga kalendari i jetës sonë...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1460 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/08/2010 | Comments (0)

Transmetohet nga Sahl bin Sa'ad se Profeti (paqja dhe miresia e Zotit qofshin mbi te) tha:
"Parajsa ka nje hyrje te quajtur AR-RAJAN, e cila eshte rezervuar vecanerisht per agjeruesit. Ne Diten e Gjykimit ata do thirren te kalojne ne kete hyrje e do mbyllet pas tyre e askush tjeter nuk do lejohet te hyje"...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1668 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2010 | Comments (0)

– Shiko në shpejtësin e kohës dhe shiko në kalimin e orëve dhe minutave, dhe dije se ky është një argument i qartë se ti je duke ju afruar ahiretit.
- Është dhunti e madhe prej All-llahut të madhëruar që ti e ke pritur muajin e Ramazanit, andaj falenderoje All-llahun për këtë, ngase Ai ta ka mudësuar që ta arrish këtë muaj dhe të ndiesh kënaqësi në të, me agjërim dhe adhurim...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 2373 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (2)

E pyetën shejh Salih el Feuzan:
Cilat janë rrugët më të mira të cilat e çojnë gruan për në adhurim dhe bindje
në muajin e Ramazanit?
U përgjigj Allahu e ruajte: Rrugët të cilat e shtyjnë muslimanin burrë qoftë
apo grua për në adhurim dhe bindje në këtë muaj janë:
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1938 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (3)

Të gjithë flasin me admirim për mikun më të dashur. Ai gëzon respektin e të gjithëve, si të rinjve ashtu edhe të moshuarëve madje edhe të të vegjëlve...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1601 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (0)

Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit mënyra e të ushqyerit tonë nuk duhet që të dallojë shumë nga ajo normale dhe duhet që të jetë sa më e thjeshtë.

Mënyra e të ushqyerit duhet që të jetë e tillë që të ruajmë peshën normale, duke mos fituar dhe duke mos humbur në peshë...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 2702 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024