E hënë, 24/06/2024, 17:55
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj

Total entries in catalog: 2146
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3 ... 178 179

Mysliman i nderuar!
O rob i Allahut!
Unë kam nderin që po të informojë për një gëzim të madh.
Po afrohet gara madhore në nivel ndërkombëtarë që fillon me natën e parë të muajit ramazan dhe përfundon në natën e fundit po të këtij muaji!
O biri i Islamit përgatitu.
O nipi i Imanit bëhu gati...
Artikuj | Views: 994 | Added by: ShpendXhelili | Date: 15/07/2011 | Comments (0)

Aishja radijallahu anha transmetohet se ka dhënë ndonjëherë edhe një kokërr rrushi dhe ka thënë:"Unë shpresoj në çdo grimcë të kësaj kokrre rrushi shpërblim te Allahu”.
Pse nuk jep Ti sakada ( lëmoshë )?...ke frikë se do të pakesohet? Assesi, ajo shtohet edhe më tepër!Pse nuk jep Ti sakada ( lëmoshë )?...ke frikë se do të pakesohet? Assesi, ajo shtohet edhe më tepër!
Artikuj | Views: 1074 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Në librin e shkruar në gjuhën angleze nga një grup shkrimtarësh, i titulluar "Diagnoza shtëpiake e praktikuar dhe e dobishme dhe fshehtësia e shërimit nga mjekësia popullore”, thuhet se ngritja nga shtrati gjatë natës, bërja e disa lëvizjeve të vogla brenda shtëpisë, bërja e disa lëvizjeve të thjeshta gjimnastikore, larja me ujë e disa pjesëve kryesore të trupit dhe marrja frymë thellë ka dobi të mëdha shëndetësore.

Artikuj | Views: 945 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Photo 1

Me të vërtetë, në krijimin e qiejve dhe të Tokës, në këmbimin e natës me ditën, në anijet që lundrojnë nëpër det për t’u sjellë dobi njerëzve, në ujin që Allahu zbret prej qiellit, duke ngjallur përmes tij tokën e vdekur dhe duke shpërndarë gjithfarë gjallesash, në lëvizjen e erërave dhe në retë që qëndrojnë midis qiellit e Tokës, pra, në të gjitha këto, sigurisht që ka shenja për njerëzit me intelekt.” (Bekare, 164)

Artikuj | Views: 1469 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Prej Ebi Dardasë r.a. transmetohet se Pejgamberi a.s. atij i ka thënë:Lutju All-llahut,dhe adhuro Atë kur je në rehati,nëse dëshiron që Ai të të përgjigjet kur do të jesh në vështirësi.
1 .I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: "Gruaja- femra e cila e ka zbuluar trupin e saj apo vishet me rroba shumë të ngushta, nuk do t'ia ndiej erën e xhennetit në distancë prej 500 vitesh".
3. I dërguari i Allahut s. a. v. s. ka thënë: "Personi është inteligjent kur ai vazhdimisht mendon dhe përgatitet për vdekje".   
Artikuj | Views: 1390 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Ky njeri i cili para se të vinte në këtë botë patë dëshmuar para Allahut xh.sh që nuk ka Zot tjetër pos Tij që meriton adhurim, kjo ishte kur u pyet nga ana e Allahut xh.sh ‘’Përkujto kur Zoti Yt nxori nga shpina e bijve të Ademit pasardhësit e tyre dhe i bëri dëshmues të vetes së tyre (duke u thënë): "A nuk jam Zoti juaj?" Ata thanë: "Po gjithsesi, dëshmuam!".  

Artikuj | Views: 874 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Pas këtyre rasteve njeriu nuk mund e mos të pyetet se si ta arijë nënshtrimin në namaz dhe cilat janë vetit dhe rrugët që të qojnë kah ajo. Egzistojnë vëlla I dashur argumentet të cilat nëse njeriu I praktikon, All-llahu s.v.t. me mëshirën e Vet do t’ja dhuron nënshtrimin, kurse ndahet në dy pjesë:

Artikuj | Views: 1076 | Added by: ShpendXhelili | Date: 13/07/2011 | Comments (0)

Pyetje: A është e lejuar në Islam të stduiohet dega e ekonomisë me
kusht që pasi të mbaroj mos të punoj në bankë por në ndonjë vend tjetër. A
është haram vetëm të mësohet për kamatën? 

Pyetje & Përgjigje | Views: 1433 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (0)

Pyetje: Unë e dua një djalë shumë, edhe ai më do mua. Nuk jemi në lidhje por kam
dëshirë ta di se a është fati përcaktim nga Allahu apo ne duhet vet t’i prijmë
fatit...

Pyetje & Përgjigje | Views: 2219 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (2)

Pyetje: E kam një pyetje për kunatën time. Ajo është shtatzënë, posa ka hyrë në
muajin e nëntë.Ajo i falë të gjitha kohët e namazit, mirëpo tani po e ka shumë
të vështirë të përkulet për ruku dhe të bijë në sexhde dhe të ngrihet prapë.
Unë i tregova se kam dëgjuar që mund të falet edhe ulur, mirëpo disa i kanë
thënë që të mos falet ashtu përderisa nuk ka fakte që një gjë e tillë është e
lejuar.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1598 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (0)

Pyetje: A është haram mbajtja e dietës në Islam?

Pyetje & Përgjigje | Views: 1378 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (0)

Pyetje: jam e infektuar shumë në vaginë dhe po përdori
barëra qe disa ditë por pa sukses. Dikush më ka thënë që nëse e përdor
dhjamin e derrit kurrë më s’do të kem problem edhe pse nuk mundem
të veproj kështu edhe nëse shërohem në këtë mënyrë. Desha të më
tregoni se a është i ndaluar mishi i derrit edhe për shërim?

Pyetje & Përgjigje | Views: 2316 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024