E premte, 19/04/2024, 17:16
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj

Total entries in catalog: 2146
Artikujt e shfaqur: 2137-2146
Faqet: «- 1 2 ... 177 178 179

Agjërimi i syrit është ndalimi i shikimit të haramit. Allahu i Lartësuar thotë:
“Thuaju besimtarëve që të ulin shikimin (nga të vështruarit e gjërave të ndaluara) dhe t’i ruajnë vendet e trupit (nga shikimi, veprimet e paligjshme imorale). Kjo është më e pastër për ta. Vërtet që Allahu është i Mirënjohur për çfarë veprojnë ata.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 2144 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Medi-Zgjatimi

Med në gjuhë do të thotë shtesë. Dhe në këtë kuptim ka ardhur edhe fjala e Allahut në suren Nuh. “Ju shumon pasurinë dhe fëmijët, ju bën të keni kopshte dhe ju jep lumenj.” Nuh, 12. D.m.th.: ju shton pasurinë dhe fëmijët.

Kuran | Views: 585 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

Medi i zëvendësueshëm dhe medi i rastit të paraqitjes së sukunit

Nëse para shkronjës së medit (shkronjës zgjaste) vjen hemzeja me kusht që pas shkronjës zgjatëse mos të jetë  hemzeja apo sukuni, atëherë ky lloj medi quhet medul bedel.

Kuran | Views: 670 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

Medi lazim -Medi i domosdoshëm

Medi lazim është kur pas shkronjës së medit vjen sukuni i domosdoshëm në rast të ndaljes dhe në rast të ngjitjes, pa marrë paraysh a është në fjalë apo në shkronjë, p.sh.:

[1]   الْحَاقَّةُ, آلْآن[2]َ

Kuran | Views: 577 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

Gjendja e shkronjës ر dhe dispozitat e saj

Shkronja ر ose është me vokale, ose është me sukun. Nëse kjo shkronjë është e vokalizuar, ose është me vokalen damme-ُ , ose me fet’ha-َ , ose me kesre-ِ.

 Gjendja e kësaj shkronje në këto raste:

Kuran | Views: 655 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (1)

Lavdia i takon Allahut.
Salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhammedin (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të).
Të nderuar agjërues!
Allahu i Lartësuar thotë: "Pra, ka shpëtuar ai që e pastroi vetveten. E ka dështuar ai që e poshtëroi vetveten.” (Shems, 9-10).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1320 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (5)

Lavdia i takon Allahut.
Salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhammedin (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të).
Allahu Ekber, Zoti është më i Madhi dhe vetëm për Të janë lavdërimet!...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 619 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

Muhammedi (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) e ka obliguar Sadakatul-Fitrin në Muajin e Ramazanit për robin, të lirin, mashkullin, femrën, fëmijën dhe plakun musliman, qoftë nga sa’ë hurme ose elbi. (Shënon Buhariu).
Muhammedi (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) ka urdhëruar të jepet Sadakatul-Fitri para se të nisen për në namaz. (Shënon Buhariu).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1696 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (1)

I lutemi Allahut të Lartësuar me lutjet nga Kur’ani:
Zoti ynë! Pranoje (këtë shërbim) prej nesh. Vërtet, Ti je Gjithëdëgjuesi, i Gjithëdituri!
Zoti ynë! Bëna të nënshtruar ndaj Teje edhe pasardhësit tanë një popull musliman (të nënshtruar ndaj Teje); tregona edhe Menasikun (gjithë veprimet dhe mënyrën e vizitës së Shtëpisë, Qabesë, në Mekë, haxhin, umren) dhe na e prano pendimin tonë.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1232 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (1)

ramadhan-mubarak.jpg ramadan 3 image by azreenbaiduri

Të nderuar agjërues!
Njëra ndër çështjet themelore dhe të domosdoshme në fe për muslimanin është dashuria dhe respekti real ndaj Muhammedit (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të). Për nivelin e dashurisë ndaj Muhammedit (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) duhet të mësojë çdo besimtar dhe këtë çështje ta këtë në konsideratë çdo herë.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 685 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 ... 2113-2124 2125-2136 2137-2146
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024