E martë, 28/05/2024, 14:21
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 2
Vizitorë: 2
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Agjërimi i Ramazanit

Artikuj në kategori: 140
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3 ... 11 12

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Allahu i Lartësuar thotë: "pastaj plotësojeni agjërimin deri në mbrëmje" [El Bekare: 187]. Ndërsa i Dërguari i Allahut (Paqja dhe Bekimi i Allahut qofshin mbi të!) e ka komentuar këtë ajet me ardhjen e natës, ikjen e ditës dhe humbjen e rrumbullakut të diellit, siç e sqaruam më parë, në atë mënyrë që ia qetëson zemrën muslimanit pasues të Rrugës së Drejtë...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1774 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/08/2010 | Comments (0)

Lexo fjalën e Allahut të Lartësuar: "(Ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur'ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush e përjeton prej jush këtë muaj le të agjërojë” Bekare: 185...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1771 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/08/2010 | Comments (0)

Agjërimi islam (sijam) në Kur’an përmendet në katërmbëdhjetë vende: shtatë herë në kaptinën El-Bekare, nga dy herë në kaptinat El-Maide dhe El-Adhab dhe nga një herë në kaptinat En-Nisa, Merjem dhe El-Muxhadele...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 2144 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/08/2010 | Comments (0)

artikuj

Arriti mysafiri ynë i dashur, Ramazani, përsëri trokati në dyert e jetës sonë me mëkate. Kaloi edhe një vit si një lëvizje e shpejtë qepallash nga jeta e kësaj bote. Furnizimi i cili me përcaktimin e Allahut na është dhënë që ta harxhojmë në këtë botë është gjithnjë më i vogël. Jeta ynë e ndërtuar nga vitet, javët, minutat dhe sekondat, për çdo moment shkapërderdhen pa kthim, dhe përgjithmonë fshihen nga kalendari i jetës sonë...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1455 | Added by: shpend-xhelili | Date: 18/08/2010 | Comments (0)

Transmetohet nga Sahl bin Sa'ad se Profeti (paqja dhe miresia e Zotit qofshin mbi te) tha:
"Parajsa ka nje hyrje te quajtur AR-RAJAN, e cila eshte rezervuar vecanerisht per agjeruesit. Ne Diten e Gjykimit ata do thirren te kalojne ne kete hyrje e do mbyllet pas tyre e askush tjeter nuk do lejohet te hyje"...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1660 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2010 | Comments (0)

– Shiko në shpejtësin e kohës dhe shiko në kalimin e orëve dhe minutave, dhe dije se ky është një argument i qartë se ti je duke ju afruar ahiretit.
- Është dhunti e madhe prej All-llahut të madhëruar që ti e ke pritur muajin e Ramazanit, andaj falenderoje All-llahun për këtë, ngase Ai ta ka mudësuar që ta arrish këtë muaj dhe të ndiesh kënaqësi në të, me agjërim dhe adhurim...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 2367 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (2)

E pyetën shejh Salih el Feuzan:
Cilat janë rrugët më të mira të cilat e çojnë gruan për në adhurim dhe bindje
në muajin e Ramazanit?
U përgjigj Allahu e ruajte: Rrugët të cilat e shtyjnë muslimanin burrë qoftë
apo grua për në adhurim dhe bindje në këtë muaj janë:
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1933 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (3)

Të gjithë flasin me admirim për mikun më të dashur. Ai gëzon respektin e të gjithëve, si të rinjve ashtu edhe të moshuarëve madje edhe të të vegjëlve...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1598 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (0)

Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit mënyra e të ushqyerit tonë nuk duhet që të dallojë shumë nga ajo normale dhe duhet që të jetë sa më e thjeshtë.

Mënyra e të ushqyerit duhet që të jetë e tillë që të ruajmë peshën normale, duke mos fituar dhe duke mos humbur në peshë...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 2697 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (1)

All-llahu [subhanehu ve teala] thotë:
"Muaji i Ramazanit në të cilën u zbrit Kur’ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues…” (El-Bekare, 185)
Motër e nderuar, All-llahu [subhanehu ve teala] veçoi muajin e Ramazanit me veçori dhe vlera të shumta, madje përmes tyre i dha vlerë njeriu besimtar që të gradohet edhe më shumë përmes tyre. Ai bëri që gjatë këtij muaji çdo ditë ta zbukuron Xhennetin e Tij dhe thotë:
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1651 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (0)

Duhet që muslimania t’i mësojë rregullat e agjërimit, farzet, synetet, dhe parimet e tij, në mënyrë që agjërimi i saj të jetë i saktë dhe i pranuar tek Allahu i Lartësuar.
Hukmi i agjërimit të gruas:
1-Agjërimi është i obliguar për çdo muslimane e cila e ka mbushur moshën, që e ka mendjen në rregull, ajo që nuk është në udhëtim, që është e aftë për agjërim (nuk është e sëmurë), të jetë e liruar nga pengesat si hajdi dhe nifasi.
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1179 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/08/2010 | Comments (0)

Duhet që muslimania t’i mësojë rregullat e agjërimit, farzet, synetet, dhe parimet e tij, në mënyrë që agjërimi i saj të jetë i saktë dhe i pranuar tek Allahu i Lartësuar.
Hukmi i agjërimit të gruas:
1-Agjërimi është i obliguar për çdo muslimane e cila e ka mbushur moshën, që e ka mendjen në rregull, ajo që nuk është në udhëtim, që është e aftë për agjërim (nuk është e sëmurë), të jetë e liruar nga pengesat si hajdi dhe nifasi.
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1954 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/08/2010 | Comments (2)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024