E martë, 16/04/2024, 15:25
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Shehadeti - Dëshmia

Artikuj në kategori: 10
Artikujt e shfaqur: 1-10

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Prof. Ebu el-A'la el Mevdudi në librin e tij të vlefshëm i "Mebaduil Islam" i përmedë nëntë dobi apo gjurmë të fjalës la ilahe il-lall-llah.
Këto dobi shkurtimisht janë:
1. Besimari, i cili e dëshmon këtë fjalë është largëpamës përkundër atij, i cili dëshmon shumë zota dhe beson në ta, ose ai i cili e mohon këtë fjalë.

Shehadeti - Dëshmia | Views: 755 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

La ilahe ilallah) çelësi i xhenetit, por çdo çelës i ka dhëmbët e tij, e nëse vjen me çelësin i cili i posedon dhëmbët e hap, e nëse jo nuk do të kesh mundësi për të e hapur.
E dhëmbët e këtij çelësi këtu janë kushtet e fjalës (La ilahe ilallah) që vijojnë:

Shehadeti - Dëshmia | Views: 1094 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Që dikush apo diçka të jetë Zot duhet të plotësojë tre aspekte plotësisht dhe njëkohësisht. Të plotësojë aspektin e Rububijah-s me të gjitha kushtet e tij, të plotësojë aspektin e Uluhijah-s me të gjitha kushtet e tij dhe të plotësojë aspektin e Esma-was-sifat me të gjitha kushtet e tij. Askush e asgjë nuk ka mundësi ti plotësojë këto kushte veç Allahut.

Shehadeti - Dëshmia | Views: 570 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Dashuria dhe Urrejtja janë atribute të pandashme të Shehadetit Nëse dihet që qëllimi i armiqve të Islamit nga radhët e ateistëve, jehudëve, të krishterëve, cionistëve dhe komunistëve në mbarë botën është dobësimi i besimit të muslimanit, shkatërrimi i identitetit të tyre, që prej tyre të bëjnë gomerët “e popullit të zgjedhur”.

Shehadeti - Dëshmia | Views: 767 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Prova per egzistencen njera nderceshtjet me te nderlikuara jo vetem fetare e teologjike, por dhe folozofike e shkencore , me te cilen e kane °vra° mendjen e tyre gati te gjithe njerzit e njohur te mendjes , te teorise dhe te krijimtarise ne pergjithesi madje jo vetem ata por edhe shumica enjerzve te rendomte, eshte padyshim ceshtja e egzistences apo mosegzistencenes se Zotit...

Shehadeti - Dëshmia | Views: 978 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Gjëja e parë që sqaron Islamin është dëshmia se nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i Dërguari i Tij. Këto dy dëshmi janë shumë të lidhura njëra me tjetrën, prandaj vijnë gjithmonë bashkë dhe të pandara.

Shehadeti - Dëshmia | Views: 588 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Më kujtohet kur një herë pata një diskutim dhe dikush m’u drejtua duke më pyetur: “kush ka ardhur nga bota tjetër – ahireti dhe të na e vërtetojë njëmendësisht ekzistencën e saj!”, ndërsa une ia parashtrova një pyetje tjeter: “Vallë, pse ti po e beson Allahun kur ti Atë s’e ke parë kurrë në jetën tënde?”. Për çudi, ma dha një përgjigje të habitshme, pasiqë prej tij nuk e prisja atë fjalë!

Shehadeti - Dëshmia | Views: 1216 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Wahb Ibn Munabih u pyet njëherë: “A nuk është dëshmia la ilaha ila Allah çelësi i xhenetit? Ai u përgjigj: Po, por çdo çelës ka dhëmbët e tij. Po qe se ti vjen me çelësin që ka dhëmbët e duhura, atëherë dera do të të hapet. Prapë, po qe se çëlësi yt nuk ka dhëmbët e duhura, atëherë dera nuk do të të hapet”.

Shehadeti - Dëshmia | Views: 676 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Thënia më e vërtetë është thënia e Allahut, kurse udhëzimi më i mirë është udhëzimi i Muhamedit, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të. Veprat më të këqija janë ato të shpikurat, çdo shpikje është bidat dhe çdo bidat është lajthitje, e çdo lajthitje të çon në zjarr.

Shehadeti - Dëshmia | Views: 758 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Thotë All-llahu i lartësuar në Kur’an: “Atëherë, dije se nuk ka Zot tjetër pos All-llahut,…”. Suretu Muham-med, ajeti 19.
Thotë i dërguari i All-llahut (paqja dhe shpëtimi i Zotit qoftë mbi të): “Kush vdes, duke e ditur se nuk ka të adhuruar të vërtetë, veç All-llahut, hyn në xhen-net”.

Shehadeti - Dëshmia | Views: 1144 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024