E hënë, 24/06/2024, 18:12
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Namazi

Artikuj në kategori: 7
Artikujt e shfaqur: 1-7

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Transmeton Ebu Hurejra r.a. se i Dërguari i Allahut [salallahu alejhi we selem]ka thenë:"Vërtet ummeti im në ditën e kijametit thirren me fytyra të ndritshme, dhe gjymtyrë të ndritshëm nga gjurmët e abdesti. (Mutefekun alejhi)...

Namazi | Views: 1478 | Added by: shpend-xhelili | Date: 08/01/2011 | Comments (1)

Ebu Hurejra thotë se Pejgamberi "sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem” ka thënë: "Kush zgjohet herët dhe shkon në xhami, All-llahu do t’i përgatisë atij banesa në Xhenet, çdo herë që zgjohet herët dhe kur bie vonë.”
(Muttefekun alejhi)...

Namazi | Views: 1915 | Added by: shpend-xhelili | Date: 08/01/2011 | Comments (0)

"E drejtë e përkujdesjes së xhamive të Allahut është vetëm e atij që i beson Allahut dhe ditës së fundit, e që e falë namazin, jep zekatin e nuk i frikësohet askujt pos Allahut. Të tillët do të jenë të udhëzuarit (në rrugën e drejtë)." [Tevbe, 18]...

Namazi | Views: 2648 | Added by: shpend-xhelili | Date: 08/01/2011 | Comments (3)

Neveviu thotë: "Nëse ndokush vendos të falë namaze vullnetare dhe nuk bën ndonjë nijet përsa i përket numrit të rekateve që do të falë, atëherë ai mund ta ndërpresë namazin pas një rekati ose ta bëjë atë dy rekate ose ta rrisë atë në tre, në njëqind, në një mijë e kështu me radhë.

Namazi | Views: 1489 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (3)

"O ju që keni besuar, kur bëhet thirrja për namaz, ditën e xhuma, nxitoni me zell për aty ku përmendet All-llahu (dëgjojeni hutben, faleni namazin), dhe lëreni tregtinë (dhe çdo punë tjetër). Kjo është shumë më e dobishme për ju, veç sikur ta dinit!” (El-Xhumua, 9)

Namazi | Views: 2688 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (7)

Transmetohet nga Ebu Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur me të, se e kanë ftuar Pejgamberin salallahu alejhi ue selem për t`ia falur namazin e xhenazes një mashkulli, i cili i kishte pasur borxh një muslimani. Në këtë rast, Pejgamberi salallahu alejhi ue selem i pyeti të pranishmit se a e ka lënë i vdekuri dikë që ia paguan borxhin. Nëse ka lënë dikë, ia ka falur namazin, e nëse nuk ka lënë askë për t`ia paguar borxhin, u është drejtuar muslimanëve duke u thënë: "Faljani namazin të vdekurit tuaj.” (Buhariu)

Namazi | Views: 1625 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (2)

Namazi,për kokat e besimtareve,është me i ëmbël sesa kurora për kokat e mbretërve. Allahu i mëshiroftë disa burra,te cilët trupat e tyre i nguliten për namaz dhe u falen derisa u dëfryen me namaz.

Namazi | Views: 860 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/09/2009 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024