E hënë, 24/06/2024, 17:58
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 2
Vizitorë: 2
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Zekati

Artikuj në kategori: 36
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Rezymeja e hutbes:
Dallimi mes njerëzve në rizk; vlera e njeriut të varfër besimtar; vlera e bamirësisë ndaj të varfërve dhe kryerjes së nevojave të tyre; disa fragmente nga asketizmi i selefit; gjendja e Pejgamberit, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem; vlera e shpenzimit në rrugë të All-llahut; reziku i pasurisë dhe porosi për durim dhe devotshmëri.
Zekati | Views: 3244 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (2)

Islami! Njëra ndër fetë më të mëdha botërore. Numri i ithtarëve të kësaj feje sillet rreth mbi 1.2 miliard njerëz. Islami! Fe, e cila rregullon të gjitha lëmitë e jetës së njerëzve dhe që paraqet mënyrën më të favorshme të jetës së njerëzve.

Zekati | Views: 934 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Trashëgimia merret drejtëpërsëdrejti me shpërndarjen e pasurisë, d.m.th me administrimin e kalimit të pasurisë së të vdekurit tek pasardhësit. Në shumicën e shoqërive të hershme, në qytetërimin e lashtë, e drejta për të trashëguar pasurinë e të vdekurit shpesh i është dhënë djalit më të madh apo meshkujve të afërm të familjes. Femrave të farefisit u është dhënë më pak e drejtë për të trashëguar, ku në shumicën e rasteve e drejta e tyre është mohuar.

Zekati | Views: 1032 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Çdo person është nevojtar për Allahun në çdo moment të jetës. Prej ajrit që e thith dhe ushqimit që e han, prej mundësisë se shfrytzimit të kontrollit të dikujt e deri të aftsia për të folur, prej të qenit i sterhuar e deri te të qënit një shpirt i lumtur. Njeriu jeton plotësisht nga ajo se çka Allahu ka krijua dhe përgatit për të.

Zekati | Views: 1940 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Është jashtëzakonisht e lehtë që shpeshherë të gjindemi në rrugë të gabuar kur na duhet të shpenzojmë nga pasuria që Allahu na ka dhënë. Njeriu, në Islam, është i lejuar te gëzojë këtë botë dhe mirësitë e saj por, në te njëjtën kohë, paralajmërohet që mos te bjerë pre e saj.

Zekati | Views: 1059 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Çka veproni nëse dikush ju thërret në telefon apo merrni ndonjë letër që ju keni marrë pjesë në një lojë shpërblyese? Nëse ju përgjigjeni këtyre ju mund të humbni me mija funta. Kjo fletushkë do të ju jap informata për këto mashtrime. Këto mashtrime janë mënyrat se si të vjedhin të holla nga ju.

Zekati | Views: 1116 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Në rrafshin më të thjeshtë tregtia dhe biznesi merren me shkëmbimin e të mirave dhe shërbimeve. Por, biznes është më shumë sesa vetëm qarkullim i të mirave dhe shërbimeve në njërën anë dhe e parave në tjetrën. Prodhimi, paketimi, shpërndarja dhe mesazhi reklamues që përcjell atë, të gjitha këto mbajnë parullën rreth asaj se çka është e mirë apo e dëshiruar dhe çfarë jo.

Zekati | Views: 745 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

[Arabet e lashte te njohur ndryshe si Nabateanet apo “tregtaret e naftes ne Detin e Vdekur” ishin pasardhesit e popullit arab te Themudit. Nabateanet e lashte jetonin aty ku sot ndodhet Hixhazi, ne veri-perendim te Arabise Saudite. Me vone ata vendosen te ndertonin nje mbreteri (shek. 4-3 p.e.r.) qe perfshinte hapesira te medha te shkretetires Negev, pothuaj te gjithe ate qe sot quhet Jordani, bile dikur edhe Damaskun.

Zekati | Views: 1441 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Dirhami dhe Dinari jane perdorur si valuta zyrtare islame ne fillim te Kalifit te dyte te Islamit (634-644 C.E.). Dinari eshte pesha e arit e barabarte me 4.3 grame ndersa Dirhami eshte pesha e argjendit e barabarte me 3.0 grame. Keto mareveshje u vendosen nga kalifi i dyte musliman Umar Ibn al-Khattab (ra) si " 7 dinare duhet te jete te barabarte me 10 dirhame".

Zekati | Views: 846 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Teksti ne qender te monedhes shkruan " Nuk ka tjeter vec Allahut, Ai eshte nje dhe i vetmi, Ai nuk ka shoke(ne madheshtine e tij)". Ndersa teksti rreth monedhes shkruan "Muhammadi eshte i derguari i Allahut, qe e dergoi ate me udhezime dhe me fene e vertete per ta bere ftimtar mbi te gjithe besimet e tjera."

Zekati | Views: 1132 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Nxitje: është përmbledhje e shtytësve që na shtyjnë ta bëjmë ndonjë punë. Të mirët nxiten të bëjnë atë punë që mendojnë se më shumë është e ndërlidhur me interesin e fesë së tyre, kurse kjo i udhëheqë drejt arritjeve të mëdha dhe veprave madhështore humanitare. Nëse shikojmë procesin e nxitjes nga aspekti administrativ, është me rëndësi të kuptojmë këtë të vërtetë: ti nuk mundesh ti nxitish të tjerët, mirëpo mundesh të ndikosh në atë që i nxitë ata.

Zekati | Views: 743 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Kur një musliman shpenzon para bujarisht për të ndihmuar nevojtarët, kjo kënaq Allahun i cili e shpërblen atë me lumturi në këtë jetë dhe në tjetrën. Por nëse me këtë pasuri individi bëhet mendjemadh, egoist dhe mosmirënjohës ndaj Krijuesit, atëhere ate do ta ndjek stresi dhe dënimi. Andaj paraja konsiderohet thikë me dy teha.

Zekati | Views: 1013 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (1)

1-12 13-24 25-36
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024