E premte, 19/07/2024, 06:22
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Zekati

Artikuj në kategori: 36
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Nxënës i nderuar!

Kush të pengon nga epërsia dhe suksesi?
A është varfëria? Ose Sëmundja? Ose dembelia dhe përtacia?
Lërë përtacinë dhe nisu drejt lartësive.
Zekati | Views: 786 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Nga historia mësojmë se Lindja e Mesme ka luajtur një rol të rëndësishëm në krijimin e një baze të shenjtë që sot i ka rrënjët më të thella si prijëse e civilizimit më të shenjtë të quajtur Islam. Qytetet e Lindjes së Mesme për mijëra vjet kanë qenë të shenjta, përderisa edhe sot vendet dhe tokat e tyre të pasura me naftë, janë pjesët më të pasura në planetin Tokë.

Zekati | Views: 2798 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Përfytyroni, në një të ardhme jo shumë të largët, ekonomia e SHBA bie pas dekadash akumulimi borxhesh. Ujditë (transaksionet) me letra (prej letre) dhe abuzimet e konsumit përparojnë pamëshirshem ndërkohë që rraskapitja e kapitalit real është në rritje. Spekullimi del jashtë kontrollit kur bankat nisin e kërkojne shlyerjen e kredive.

Zekati | Views: 829 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Ky është një fragment i shkurtuar i nxjerrur nga libri : URTËSIA NË BINDJE NDAJ URDHËRESAVE TË ALL-LLAHUT, i autorit SHEJHUL ISLAM IBËN TEJMIJE, përkthim i Agim Avdiut , botim i " Klubit Studentor" me 10 05 2007 në Shkup. Fragmenti gjendet në Kapitullin " Harxhimi dhe Shpërndarja" që fillon në faqen 298, por përmbajtja e këtij texti është nxjerrur ndërmjet faqeve 300 dhe 302.

Zekati | Views: 1338 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Zekati i fitrit është një lloj lëmoshe që jepet në fund të muajit të Ramazanit. Fjala zekat është e lidhur me fjalën fitr nga idaafa (rasa gjinore e gjuhës arabe), e si rezultat i ndërprerjes së agjërimit zekati bëhet i obligueshëm.

Zekati | Views: 1077 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Është një titull paksa a-logjikë për t`u kuptuar dhe theksuar si i tillë , por poqese futemi në esencën e zekatit si institucion mjaft efikas i zgjidhjes së problemeve ekonomike mundemi të bëjmë konkludime komparative ndërmjet zekatit dhe inflacionit.

Zekati | Views: 1086 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Zekati nuk është thjesht një detyrim fetar, ai gjithashtu është një sprovë e madhe për besimtarin duke ditur lidhjen natyrale të njeriut me pasurinë dhe pronën e tij.
Zekati është obligim për muslimanët dhe njëra prej pesë shtyllave të Islamit. Ai është ibadet – adhurim që i kushtohet Allahut, xhele shanuhu, dhe njëkohësisht është institucion mjaft i rëndësishëm për muslimanët.

Zekati | Views: 874 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (1)

Sadaka është dhënia shtesë krahas zekatit obligativ. Ai i cili jep sadaka e do Allahun dhe është i dashur nga Allahu, sepse ka mposhtur veten në aspekt të dashurisë ndaj pasurisë. Allahu i Madhërishëm për njeriun thotë në Kuran: “Dhe ai është që shumë e do pasurinë.” (El-Adijat:7)

Zekati | Views: 1334 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Një vit para haxhit të lamtumirës, Resululahu salallahu alejhis ua selam, dërgoi një grup myslimanësh në haxh me Ebu Bekrin si Emirin e tyre. Tek Kabeja, kishte ende disa mushrik që kryenin haxhin dhe disa prej tyre bënin tavaf lakuriq. Misioni i Ebu berit, radiallahu anhu, ishte ta përgatiste Mekën për haxhib e Resulullahut.

Zekati | Views: 799 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Natyrshmëria e zhvillimit ekonomikë të një vendi duke përmbushur nevojat dhe kërkesat e qytetarëve të atij vendi në mënyrë analoge duke përcaktuar edhe shumat e hyrjes në buxhetin e atij shteti , përcakton teorinë e analizës së zekatit dhe tatimeve. Në fakt , lind një pyetje logjike nga dituritë e absorbuara deri më tani; A është zekati llojë i tatimimit? A vlejnë rregullat e njejta për zekatin sic që vlejnë për tatimet?

Zekati | Views: 1044 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Shoqëria njerëzore ka nevojë për të përmbushur nevojat dhe kërkesat e veta të vazhdueshme që i posedon. Ajo duhet të realizojë identitetin e vetë dhe të mbykqyrë një konceptë të relativizuar ekonomikë. Ekonomia është themeluar dhe venduar në funksion të njeriut , njejtë si bota e cila funksionon me të gjitha gjallesat që ekzistojnë në të.

Zekati | Views: 1049 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

"S’ka dyshim se ata që besuan dhe bënë vepra të mira, falën namazin dhe dhanë zekatin i pret shpërblim i madh te Zoti i tyre, ata nuk do të kenë kurrfarë frike as brengosje." (Kuran 2:277)

Zekati | Views: 1814 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 25-36
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024