E martë, 28/05/2024, 15:02
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 2
Vizitorë: 2
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë » Agjërimi i Ramazanit

Artikuj në kategori: 140
Artikujt e shfaqur: 133-140
Faqet: «- 1 2 ... 10 11 12

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Trasmetohet nga Ebu Hurejre se Muhamedi a.s. ka thene:"Kush harron gjate agjerimit dhe pin dhe han, le ta vazhdoje agjerimin, sepse Zoti e ka ushqyer dhe i ka dhene te pije." (Buhariu, Muslimi, Ebu Davudi, Tairmidhiu dhe Maliku)
Agjërimi i Ramazanit | Views: 904 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Trasmetohet nga Xhabiri se Muhamedi a.s. ka kaluar ne Meke ne vitin e clirimit dhe ate ne Ramadan derisa ka arritur ne vendin Kara'e el-Gammim (pese kilometra afer Afsanit ndermjet Mekes dhe Medines).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 919 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (5)

Agjërimi i syrit është ndalimi i shikimit të haramit. Allahu i Lartësuar thotë:
“Thuaju besimtarëve që të ulin shikimin (nga të vështruarit e gjërave të ndaluara) dhe t’i ruajnë vendet e trupit (nga shikimi, veprimet e paligjshme imorale). Kjo është më e pastër për ta. Vërtet që Allahu është i Mirënjohur për çfarë veprojnë ata.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 2151 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Lavdia i takon Allahut.
Salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhammedin (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të).
Të nderuar agjërues!
Allahu i Lartësuar thotë: "Pra, ka shpëtuar ai që e pastroi vetveten. E ka dështuar ai që e poshtëroi vetveten.” (Shems, 9-10).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1328 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (5)

Lavdia i takon Allahut.
Salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhammedin (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të).
Allahu Ekber, Zoti është më i Madhi dhe vetëm për Të janë lavdërimet!...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 623 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

Muhammedi (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) e ka obliguar Sadakatul-Fitrin në Muajin e Ramazanit për robin, të lirin, mashkullin, femrën, fëmijën dhe plakun musliman, qoftë nga sa’ë hurme ose elbi. (Shënon Buhariu).
Muhammedi (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) ka urdhëruar të jepet Sadakatul-Fitri para se të nisen për në namaz. (Shënon Buhariu).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1700 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (1)

I lutemi Allahut të Lartësuar me lutjet nga Kur’ani:
Zoti ynë! Pranoje (këtë shërbim) prej nesh. Vërtet, Ti je Gjithëdëgjuesi, i Gjithëdituri!
Zoti ynë! Bëna të nënshtruar ndaj Teje edhe pasardhësit tanë një popull musliman (të nënshtruar ndaj Teje); tregona edhe Menasikun (gjithë veprimet dhe mënyrën e vizitës së Shtëpisë, Qabesë, në Mekë, haxhin, umren) dhe na e prano pendimin tonë.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1238 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (1)

ramadhan-mubarak.jpg ramadan 3 image by azreenbaiduri

Të nderuar agjërues!
Njëra ndër çështjet themelore dhe të domosdoshme në fe për muslimanin është dashuria dhe respekti real ndaj Muhammedit (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të). Për nivelin e dashurisë ndaj Muhammedit (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) duhet të mësojë çdo besimtar dhe këtë çështje ta këtë në konsideratë çdo herë.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 691 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 ... 109-120 121-132 133-140
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024