E hënë, 24/06/2024, 17:47
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Akide

Artikuj në kategori: 48
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3 4

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Thënia e Allahut të Lartë: " E nuk ka asgjë që të mos e ketë burimin tek Ne” (Hixhr, 21) është përmbledhja e një nga thesaret e thesareve që do të thotë: "Çdo gjë të mos kërkohet nga tjetër përveçse vetëm nga Ai, në Dorë të të Cilit janë çelësat e depove të çdo gjëje.Të kërkosh diçka nga tjetërkush do të thotë të kërkosh diçka nga ai i cili nuk e posedon atë dhe që nuk ka mundësi mbi të.”...
Akide | Views: 1567 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (2)

Profeti (salallahu alejhi ue selem) ka thënë: " Çdo punë e ka kulmin e vet e mbas kulmit vjen rënia, në qoftë se kjo rënie mbetet në nivelin e sunetit tim, ky person është i udhëzuar e nëse rënia e tij bie nën sunetin tim (pra largohet nga suneti i profetit) atëherë ky person quhet i humbur.” 1...
Akide | Views: 1180 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

1. Kanë thënë: "Duhet që njeriu të anojë më tepër ana e frikës, në mënyrë që kjo ta shtyjë për t’iu bindur Allahut dhe të largohet nga gjynahet.”
2. Kanë thënë: "Duhet që njeriu të anojë më tepër nga ana e shpresës, në mënyrë që të jetë optimist dhe se Profeti (salallahu alejhi ue selam) e donte optimizmin.”...
Akide | Views: 1107 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

1. Robërimi (nënshtrimi) në aspektin e përgjithëshm. Në këtë kategori marrin pjesë të gjitha krijesat; të mirët dhe të këqinjtë, besimtarët dhe jo besimtarët. Allahu i Madhëruar ka thënë: "Çdo gjë që është në qiej e në tokë atë ditë do t’i vijë Mëshiruesit si rob (i nënshtruar)." Merjem, 93...

Akide | Views: 998 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

Çdo njeri që kalon nëpër këtë botë dhe e lëshon këmbën e tij në tokë, ka nevojë për ndihmëtar, ka nevojë për dikë që të mbështetet tek Ai, t’i mbështetet Atij me gjithë zemër...

Akide | Views: 1302 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

Dijetarët thonë se kur Allahu i Lartësuar e zbret një dënim ndaj një populli, për shkak të veprave të këqia që i kanë bërë, është e mundur që me këtë dënim të goditet edhe ai që është prezent me ata që e bëjnë atë të keqe, por ai personalisht nuk është pjesëmarrës me ta dhe nuk pajtohet me këtë të keqe...

Akide | Views: 1022 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

Çdo kush që e bën diçka uaxhib, ndërkohë që Allahu dhe i Dërguari i tij (Muhamedi, sallallahu alejhi ue selem) nuk e kanë bërë uaxhib, apo bën diçka të ndaluar (haram), ndërkohë që Allahu dhe i Dërguari nuk e kanë bërë të tillë, ai ka bërë ligj atë që Allahu nuk e ka bërë të tillë (ligj)...

Akide | Views: 1162 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (1)

Ehli suneti dhe xhemati nuk gjykojnë asnjë prej fraksioneve, përveç se me dituri dhe drejtësi; gjë e cila është në kundërshtim me metodologjinë e fraksioneve të humbura, të cilët bëjnë një gjë të tillë me paragjykime dhe epshe...

Akide | Views: 1136 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

Medhhebi i xhehmijëve dhe ata që pajtohen me mendimin e tyre thonë se Allahu subhanehu ue teala i asgjëson Tokën dhe qiejt dhe çka ka në to dhe pas tyre krijon krijesa të tjera. Ky është rezultat që buron nga baza e tyre e devijuar, e cila thotë se duhet asgjësimi i çdo gjëje, sepse e kundërta është në kundërshtim me njëshmërinë.

Akide | Views: 959 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

Allahu subhanehu ue teala thotë: "Dhe ai nuk flet nga mendja e tij.” Nexhm, 3. Katadja thotë: "Nuk flet Kuran nga mendja e vet.” E ka veçuar me Kuran për arsye se jobesimtarët thoshin se atë e mëson një njeri. Allahu subhanehu ue teala thotë: "Ne e dimë shumë mirë se ata thonë: ‘Atë (Muhamedin) e mëson një njeri’.” (Nahl, l03)...

Akide | Views: 859 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

Allahu krijesat e Tij i krijoi vetëm për një qëllim, e ai është adhurimi i Allahut të Lartësuar. Zoti në Kuran thotë: "Nuk i kam krijuar xhinët as njerëzit për tjetër vetëm se të më adhurojnë.” (Dharijat - 56)...

Akide | Views: 1466 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (2)

Shtyllat e kufrit janë katër :
- Mendjemadhësia
- Hasedi
- Zemërimi
- Epshi...
Akide | Views: 1314 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/03/2010 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024