E shtunë, 20/04/2024, 09:21
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Pejgamberët e Allahut [25]
Personalitete Islame [0]
Popujt e humbur [1]
Histori Islame [0]
Fragmente nga jeta e sahabëve [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Histori

Artikuj në sektorë: 26
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3

Në ligjëratën e sotme jemi me Musain a.s., birin e Imranit, trimin e heroin e tregimeve kuranore të cilat Allahu ia shpalli Muhammedit s.a.v.s. dhe shokëve të tij për t'i gëzuar, ngushëlluar dhe forcuar dhe nga këto tregime për të marrë mësim e përvojë:
"Në tregimet e tyre (të dërguarve dhe të Jusufit me vëllezër) pati mësime e përvojë për të zotët e mendjes. Ai (Kur'ani) nuk është bisedë e trilluar, por vërtetues i asaj që ishte më parë (librave të shenjtë) dhe sqarues i çdo sendi, e edhe udhërrëfyes e mëshirë për një popull që beson."   (Jusuf, 111)

Popujt e humbur | Views: 2391 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (2)

1- Ademi,alejhi selam.Baba i njerzit dhe profet (nebijj) i pare.Allahu e kishte nderuar sepse e kishte krijuar me doren e Tij dhe e kishte frymezuar nga shpirti i Tij si dhe kishte urdheruar melaiket t'i benin sexhde.Thote Allahu,subhanehu ve teala," Përkujto kur Ne u thamë engjëjve: “Bëni sexhde Ademit!” (në shenjë përshëndetjeje) e ata i bënë, me përjashtim të Iblisit…".(Isra 61) .

Pejgamberët e Allahut | Views: 2136 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

2-Idrisi,alejhi selam.Ishte i pari qe i ishte dhene profetia (nubuvveti) pas Ademit,Alejhi selam,ishte i pari qe kishte shkruar me laps.Ne hadithin e Israse dhe Mi'raxhit,Pejgamberi Alejhi selam e kishte takuar ne qiellin e katerte.Thote Allahu,subhanehu ve teala," Përkujtoju në libër edhe Idrisin! Ai ishte shumë i drejtë dhe pejgamber.57.Ne e ngriëm atë në një vend të Lartë (ia ngritëm lart famën).…".(Merjem 56-57).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1407 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

3- Nuhu,Alejhi selam.Pejgamberi i pare i derguar njerzimit dhe ben pjese ne grupin e Pejgambereve"Ulul Azmi".Allahu e kishte derguar tek populli i tij qe t'i ftoj ne fene e Allahut,Subhanehu ve teala por refuzuan dhe vazhdoi ti therras popullin e vet ne fene e Allahut,Subhanehu ve teala 950 vite derisa Allahu,subhanehu ve teala, e urdheroi t'a ndertonte anijen,ne te cilen e shpetoi Allahu,subhanehu ve teala, dhe i fundosi popullin e tij.Thote Allahu,subhanehu ve teala," Ne e dërguam Nuhun e populli i vet (dhe i thamë): “Tërhiqja vërejtjen popullit tënd para se ata t'i godasë dënimi i rëndë!”.( Nuh 1).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1465 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (1)

4- Hudi,Alejhi selam.Allahu e kishte derguar tek Adi ne Jemen por e pergenjeshtruan dhe si ndeshkim Allahu,subhanehu ve teala, ua dergoi nje erë te thate.Thote Allahu,subhanehu ve teala," أ A nuk e di ti se ç'bëri Zoti yt me Ad-in? 7.Me banorët e Iremit me ndërtesa të larta?8.Që si ata (populli Ad) nuk është krijuar askush në tokë…".( Fexhr 6- Poashtu thote " ُ Edhe tek (populli) Adi (dërguam) nga mesi tyre Hudin që tha: “O populli im, ju nuk keni zot tjetër pos Tij,…".( Hud 50).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1039 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

5- Salihu,Alejhi selam.Allahu e dergoi tek Themudi,te cilet banonin Hixhazin dhe Tebukun por e pergenjeshtruan dhe bene kryelartesi ndaj shpalljes,me te cilen erdhi.Allahu ia dergoi nje deve,qe te jete si argument per ta por nuk duhet t'a ngacmonin.Ata ,si kindershtim te kesaj,therren deven dhe keshtu i goditi nje bertime e madhe,e cila iua shkaterroi te gjithe.Thote Allahu,subhanehu ve teala," (141) إِ(142) Edhe kabilja Themud nuk i besoi të dërguarit.142.Kur vëllai i tyre, Salihu u tha: “A nuk frikësoheni?”143.Unë për ju jam i dërguar besnik.( Shuara 141-143).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1044 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

6-Ibrahimi,Alejhi selam.Ibrahimi,Alejhi selam është dost i Allahut, Subhanehu ve teala dhe baba i pejgambereve. Poashtu ben pjese ne grupin e Ulul Azmit,te cilet perbejne eliten e pejgambereve me te zgjedhur.Popullin e tij,te cilet ishin,Irakianet,i kishte ftuar t'a adhuronin vetem Allahun,subhanehu ve teala, por nuk i jane pergjegjur.Ua theu putat dhe e futen ne zjarre por Allahu,subhanehu ve teala, e shpetoi duke ia shenderruar zjarrin ne freski dhe paqe.Allahu e kishte urdheruar t'a ndertonte Qabene e ndershme sebashku me birin e tij,Ismailin,Alejhi selam si dhe t'i ftojne njerzit per ne haxh.Thote Allahu,subhanehu ve teala," 2:126.Dhe kur Ibrahimi tha: “Zoti im, bëne këtë një qytet sigurie dhe banorët e tij, që besuan All-llahun dhe jetën tjetër, furnizoj me lloje të frutave!” …".( Bekare 126).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1375 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

7- Ismaili,Alejhi selam ,i biri i Ibrahimit,Alejhi selam dhe gjysh i arabeve e i Pejgamberit,Alejhi selam.Ishte i pari qe banoi Mekken dhe ishte Pejgamber Profet([1]) .Burimi i Zemzemit kishte buruar per hire te tij dhe sebashku me babain e vet e kishte ndertuar Qabene.Allahu e kishte urdhëruar Ibrahimin t'a therrte Ismailin, por Allahu,subhanehu ve teala, e kishte shpaguar me nje dash te madh.Thote Allahu,subhanehu ve teala, " ً Përkujtoju në këtë Libër Ismailin! Ai ka qenë shumë besnik (premtoi të bëhet kurban) dhe i dërguar, pejgamber.".( Merjem 54).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1375 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

8- Is'haku,Alejhi selam ,biri tjeter i Ibrahimit,Alejhi selam. Nënë e kishte Saren,e cila e lindi pasiqe kishte mberritur moshen e shtyer.Ishte profet dhe prej lozes se tij rrjedhin jehudet.Thote Allahu,subhanehu ve teala," وَ Dhe Ne e gëzuam atë me (një djalë tjetër) Is-hakun, pejgamber prej të mirëve.".( Saffat 112).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1080 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

9- Ja'kubi,Alejhi selam ,i biri i Is'hakut dhe nip ii Ibrahimit,Alejhi selam .Duke vdekur i kishte porositur bijte e tij,te cilen porosi e regjistroi edhe Kur'ani" E Ibrahimi i porositi bijtë e tij me këtë (fe), e edhe Jakubi, (u thanë) “O bijtë e mi, All-llahu ua zgjodhi fenë (islame) juve, pra mos vdisni ndryshe, por vetëm duke qenë muslimanë!”.( Bekare 132)

Pejgamberët e Allahut | Views: 1203 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

10- Jusufi,i biri i Ja'kubit.Vellezerit e kishin hedhur ne grope por e kishte shpetuar Allahu,subhanehu ve teala, .Eshte i ndershem dhe bir i te ndershmeve. Ishte shume i bukur dhe Allahu,subhanehu ve teala, e ruajti nga dredhite e gruas se sundimtarit.Allahu e dërgoi si pejgamber dhe ia dhuro begatine e komentimit te ëndrrave dhe ia mundësoi te sundoje te toke.Thote Allahu,subhanehu ve teala," kështu (sikuse e shpëtuam nga bunari), Ne i bëmë vend Jusufit në tokë (në Egjipt), e që t'ia mësojmë atij shpjegimin për disa ëndërra...".( Jusuf 21).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1867 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

11- Luti,Alejhi selam.Allahu e kishte dërguar tek je popull i keq,te cilet e kishin shpikur homoseksualizmin dhe e benin haptas.Allahu i ndaloi nga kjo veper e shemtuar por ata refuzuan keshtuqe Allahu,subhanehu ve teala, i beri ibret( mesim) per te tjeret.Vendet e tyre tani jane te njohura afer detit te vdekur.Thote Allahu,subhanehu ve teala," Përkujto kur popullit të vet Luti i tha: “A punoni të shëmtuarën, që asnjë nga popujt e botës nuk e bëri para jush”.".( A'raf 80).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1148 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (1)

1-12 13-24 25-26
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024