E martë, 28/05/2024, 14:06
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Pejgamberët e Allahut [25]
Personalitete Islame [0]
Popujt e humbur [1]
Histori Islame [0]
Fragmente nga jeta e sahabëve [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Histori

Artikuj në sektorë: 26
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3

12- Shuajbi,Alejhi selam.Ishte profet tek banoret e Medjenit (Ithtaret e Ejketit).Ishin njerzit me te keqinje ne sjellje dhe besim.Per Shuajbin ishte thene:Ligjeruesi i Profeteve.I kishte ndaluar nga politeizmi dhe mashtrimi ne peshim por kishin refuzuar. Ndeshkimi iu kishte ardhur Diten e Hijes.Thote Allahu,subhanehu ve teala," Edhe Medjenit (i dërguam) vëllain e tyre Shuajbin që ju tha: “O popull im, adhurojeni All-llahun, ju nuk keni Zot tjetër pos Tij, mos matni as mos peshoni mangut,…".( Hud 84).

Pejgamberët e Allahut | Views: 870 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

13- Ejjubi,Alejhi selam.Profeti durimtar dhe falenderues,i cili mirret shembull per durim.Thote Allahu,subhanehu ve teala," (Përkujto) Edhe Ejubin kur iu drejtua Zotit të vet me lutje: “Më gjeti belaja, e Ti je më Mëshiruesi ndër Mëshiruesit!”.( El Enbija 83).

Pejgamberët e Allahut | Views: 711 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

14- DhulKifli.Ishte profet i Beni Israileve.Thote Allahu,subhanehu ve teala,"ِPërkujto Ismailin, Eljesan, Dhelkiflin, që të gjithë prej të zgjedhurve.".( Sad- 4 ).

Pejgamberët e Allahut | Views: 756 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

15-Iljasi,Alejhi selam.Allahu,subhanehu ve teala, e ksihte derguar tek populli i tij ne Ba'lebek, ne perendim te Damaskut. Thote Allahu,subhanehu ve teala," Edhe Iljasi ishte prej të dërguarve Tanë.".(Saffat 123).

Pejgamberët e Allahut | Views: 596 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

16-Eljesau,Alejhi selam.Allahu e kishte derguar tek populli i Ba'lebekut pas Iljasit menjehere.Thote Allahu,subhanehu ve teala," (shpërbylem) Edhe Ismailin, Eljesanë, Junusin dhe Lutin. Të gjithë këta i veçuam mbi njerëzit tjerë.".( En'am 86).

Pejgamberët e Allahut | Views: 622 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

17- Junusi,Alejhi selam.Allahu e kishte sprovuar duke e kaperdire balena dhe mbeti ne barkun e peshkut duke bere tesbih dhe duke kerkuar falje derisa Allahu,subhanehu ve teala, ia fali.Allahu e dergoi tek populli i tij por e pergenjshtruan.Iu kercenua se Allahu,subhanehu ve teala, do t'iu zbres denim dhe kur u binden se denimi ishte gati per te zbritur besuan.Thote Allahu,subhanehu ve teala, "َ Edhe Junusi ishte një nga të dërguarit Tanë.".( Saffat 139).

Pejgamberët e Allahut | Views: 773 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (1)

18- Musai,Alejhi selam.Folesi i Allahut,Subhanehu ve teala dhe pronari i mrekullise se shkopit.Ben pjese ne eliten e pejgambereve,te cilet quhen" Ulul Azmi".Nena e tij e kishte hedhur ne det duke qene foshnje,ne menyre qe te mos e mbyste Faraoni.Allahu i kishte folur ne Luginen e Shenjte,ia kishte dhene Tevratin dhe e kishte derguar tek faraoni,i cili i kishte roberuar njerzit,saqe iu thoshte une jam zoti juaj por Allahu,subhanehu ve teala, e kishte fundosur ne det.Thote Allahu,subhanehu ve teala," Ne e kemi pas dërguar Musain me argumente e fakte të qarta,".( Gafir 23).

Pejgamberët e Allahut | Views: 790 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

19- Haruni,Alejhi selam.Vellau i Musaut.Allahu e kishte nderuar me profeti.Thote Allahu,subhanehu ve teala," Nga mëshira Jonë i dhamë vëllain e tij Harunin, Pejgamber.".( Merjem 53).

Pejgamberët e Allahut | Views: 729 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

20- Davudi,Alejhi selam.Allahu e kishte derguar tek Beni Israilet.Kishte zë te bukur dhe agjeronte nje dite po e nje dite jo.Punonte dhe jetonte nga puna e dores.Allahu ia kishte bere te lehte punen me hekur.Allahu ia kishte dhene Zeburin,ia kishte mesuar urtesine dhe ia kishte nenshtruar kodrat,qe t'a falenderojne Allahun,subhanehu ve teala, sebashku. Thote Allahu,subhanehu ve teala,"اً Davudit i kemi dhënë Zebur (shënime).".( Isra 55).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1018 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

21- Sulejmani,Alejhi selam.I biri i Davudit,Alejhi selam.Allahu i kishte dhene shpallje,ia kishte mësuar urtësinë dhe gjuhen e zogjeve.Xhinet i ishin nënshtruar me lejen e Allahut,subhanehu ve teala,.Thote Allahu,subhanehu ve teala," E Sulejmanit ishte tubuar ushtria e vet që përbëhej nga exhinët, nga njerëzit dhe nga shpendët dhe ata mbanin rendin.".( Neml 17).

Pejgamberët e Allahut | Views: 1720 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

22-Zekerijau,Alejhi selam.Allahu ia kishte dhuruar Jahjane edhepse vet ishte i shtyer ne moshe dhe gruan e kishte sterile. Allahu,subhanehu ve teala,ia dha profetine dhe e beri kujdestar te Merjemes.Ishte zdrukthëtar .Kerkoi nga Allahu argument ndersa Allahi i tha" ا Shenja jote është se, (duke qenë shëndoshë e mirë), nuk do të mund t'u flasesh njerëzve tri net (e tri ditë)”.( Merjem 10) Poashtu thote Allahu,subhanehu ve teala,"ِيّاً (ky është) Përkujtim i mëshirës së Zotit tënd ndaj robit të vet Zekeriait,".( Merjem 2).

Pejgamberët e Allahut | Views: 672 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

23- Jahja-ja,i biri i Zekeriase.Nena e kishte lindur pasiqe kishte qene sterile dhe pasiqe babai i tij kishte arritur pleqerine e thelle.Beni Israilet e kishin prere.Thote Allahu,subhanehu ve teala," All-llahu të përgëzon ty me Jahjanë, që do të vërtetojë fjalën (Isain) e ardhur nga All-llahu, e që do të jetë prijës i matur dhe pejgamber nga të dalluarit!”.( Ali Imran 39).

Pejgamberët e Allahut | Views: 735 | Added by: shpend-xhelili | Date: 17/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 25-26
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024