E hënë, 24/06/2024, 16:22
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame

Artikuj në sektorë: 106
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3 ... 8 9

Islami i ka dhënë gruas të drejta si dhe obligime. Ndër obligimet më të rëndësishme është dëgjueshmëria e saj ndaj burrit. Muhamedi, salallahu alejhi ve selem, ka thënë:
"Burri yt është Xheneti yt apo Xhehenemi yt”, që don të thotë, se gruaja e cila i bindet burrit do të hyjë në Xhenet dhe nëse nuk i bindet do të hyjë në Xhehenem. Ja disa hadithe që e urdhërojnë gruan t’i bindet burrit të saj:...

Gruaja në Islam | Views: 8621 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (6)

Vitet e rinisë janë një fazë kur fitohen vetitë e personalitetit që janë të duhura për kryerjen e detyrave profesionale dhe familjare. Është fazë përgatitore kur individi fillon të gjykojë në mënyrë më të pavarur dhe të përgjegjshme...

Gruaja në Islam | Views: 2046 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

Asir ibn Xhabiri tregon: "Sa herë që nga Jemeni vinin njerëz, Omeri, Allahu qoftë i kënaqur me të, do t’i pyeste: "A është Uvejs Al-Karani mes jush?" Derisa një vit ai e takoi Uvejsin. Ai i tha: "A je ti Uvejs Al-Karani?" Ai ia ktheu: "Po." Omeri vazhdoi: "Nga Muradi e pastaj Karani?" Ai i tha: "Po." Omeri atëherë e pyeti:...

Edukimi i fëmijëve | Views: 3196 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (1)

Tradita islame i kushton rëndësi të madhe nderimit të prindërve, e veçanërisht nderimit të nënës.
Shumë ajete të Kuranit Fisnik thonë se besimtarët duhet të adhurojnë Zotin dhe të mos i bëjnë Atij shok dhe krahas kësaj t’i jenë mirënjohës dhe falënderues Zotit dhe prindërve...

Gruaja në Islam | Views: 1280 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

Familjet muslimane sot gjenden në udhëkryq. Modeli perëndimor nuk është model i përshtatshëm për jetën familjare. Stili perëndimor i jetës familjare ka përfunduar në tradhti martesore, shkallë të lartë të shkurorëzimeve, familje të shkatërruara, alkoolizëm, dhënie pas drogës, shthurje, etj...

Edukata Islame | Views: 2202 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (3)

Dhe Ne krijuam prej çdo sendi dy lloje( mashkull e femër) që ju të përkujtoni (madhështinë e Zotit)”. Kur’an,Dharijat (51:49)
Kështu që, ju po martoheni? Ju përgëzojmë! Zoti ju begatoftë juve dhe të zgjedhurin tuaj me jetë të gjatë dhe të lumtur!...

Bashkëshortësia | Views: 3604 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (7)

"Dhe kur i vjen lajmi për lindje të vajzës, cilit do prej tyre i nxihet fytyra dhe përbrenda mbushet plot hidhërim që zien! Ai fshihet me turp nga njerëzit për shkak të së keqes që ia njoftuan. A ta mbajë atë me dhimbje e i poshtëruar, apo ta mbulojë atë në tokë? A nuk është me të vërtetë i ligë gjykimi i tyre?” (Nahl, 58-59)...

Edukata Islame | Views: 2191 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (1)

Prej dhuntive të mëdha që Allahu ia dhuroi njerëzimit janë edhe fëmijët. Ata janë stoli e kësaj bote.
All-llahu, subhanehu ve teala, thotë: "Pasuria dhe fëmijët janë stoli e kësaj bote.” (El-Kehf: 46)...

Edukimi i fëmijëve | Views: 4206 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (3)

Femra është një krijesë njerëzore sikurse edhe mashkulli dhe janë të të njëjtit lloj, siç thotë Kurani Fisnik në suren Nisa, ajeti 25: "Ju jeni nga njëri- tjetri (të një origjine)”.
Dallimet mes mashkullit dhe femrës në disa drejtime kanë ardhur duke pasur parasysh dallimin natyror të tyre dhe rolin e ndryshëm që ka femra në disa fusha të jetës...

Bashkëshortësia | Views: 4029 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (7)

Muslimani beson se e ka obligim respektimin e prindërve, bindjen dhe bamirësinë ndaj tyre.
E drejta prindore është e madhe dhe ka pozitë të rëndësishme në shoqëri. Bamirësia ndaj prindërve është një nga veprat më të dashura te Allahu, xhele shanuhu.

Edukata Islame | Views: 2283 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

Kjo është një pyetje e rëndësishme dhe me vend, sepse lidhet me shumë probleme që mund të lindin më vonë.
Disa prej bashkëshorteve të reja pyesin:
A është prej dashurisë dhe sinqeritetit ndaj bashkëshortit tim, që ta lajmëroj për çdo gjë që lidhet me mua dhe jetën time?
A ta informoj për të gjitha sekretet e mia dhe për çdo gjë që e di?

Bashkëshortësia | Views: 2761 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (8)

Familja, e cila është epiqendra e shoqërisë, sot, në shumë vende të botës, po shkatërrohet.
Në Islam, jeta familjare është e bazuar në sakrifica, besnikëri dhe bindje. Sistemi i familjes islame i vendos të drejtat e burrit, gruas, fëmijëve dhe të të afërmve në një ekuilibër të përsosur. Ai ushqen tek individi bujarinë, dashurinë dhe sjelljet joegoiste në kuadrin e një familjeje të organizuar mirë...

Bashkëshortësia | Views: 2239 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024