E shtunë, 13/04/2024, 08:28
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame

Artikuj në sektorë: 106
Artikujt e shfaqur: 97-106
Faqet: «- 1 2 ... 7 8 9

Fëmijët tanë janë pasuria më e madhe që na ka dhënë All-llahu xh.sh. Njashtu ato janë sprovë për ne në këtë botë dhe përgjegjësi për ditën e Llogarisë. Ata janë sytë tanë me të cilët shohim, mundi jonë për të cilin shpenzojmë kohë, energji dhe vullnet, shpresa jonë për një pleqëri të lumtur!  

Edukata Islame | Views: 1293 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Nuk janë veç burri dhe gruaja të cilët formojnë një çift; në Kur'an lidhja e një çifti shihet si një ligj universal. Në fakt, në një verset mund të lexojmë:
Dhe Ne krijuam prej çdo sendi dy lloje (mashkull e femër) që ju të përkujtoni (madhështinë e Zotit). [Edh Dharijat 51,49]
[2]

Edukata Islame | Views: 1828 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Në shumicën e rasteve, çdo prind pohon se është i aftë që ta edukoj fëmijën e tij me atë edukatë që posedon vet ai. Por edhe e ka të vështirë të pranoj një propozim nga jashtë që të veproje me fëmijën e tij ashtu apo të mos veproje. Meqenëse koha ka ndryshuar shumë, rrethanat familjare janë dobësuar. Kur e themi këtë kemi parasysh raportet prind-fëmijë që ekzistojnë sot në bashkësinë dhe rrethin tonë.

Edukata Islame | Views: 742 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Burrë i mençur është ai që së pari e din qëllimin e martesës me një grua, me anë të martesës ai realizon disa qëllime: dikush dëshiron që me anë të martesës të shtojë numrin e ummetit, e dikush dëshiron jetën e tij ta ndaj me një grua, duke bërë të pamundurën ti largohen të keqes dhe të punojnë atë që e kënaq Allahun, derisa të dy së bashku të takojnë Allahun.

Edukata Islame | Views: 927 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Fjala "babi" është shumë e çmueshme dhe tingëllon shumë bukur në veshin e një prindi, kjo fjalë vërteton se ai është "koka e familjes" dhe dominon në grupin "nëna, dhe fëmijët". Por kur bëhet fjalë për edukimin e fëmijëve atëherë nuk vepron vetëm koka e familjes, por edhe "qafa e familjes" apo NËNA.

Edukata Islame | Views: 644 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

See full size image

Si ka mundësi një njeri besimtar, që i përmbahet sunnetit të Pejgamberit s.a.v.s të jetë arrogant dhe të mos ketë aspak sjellje? Si është e mundur, duke qenë një burrë i mirë, i kuptueshëm, i dashur të shndërrohet në egërsirë për gruan e tij? Cilët janë shkaqet për një ndryshim të këtillë?Shkaqet janë të shumta, mirëpo shumë gra nuk i vërejnë.
Shumë gra muslimane i sheh vazhdimisht duke u ankuar:

Edukata Islame | Views: 1090 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Edukimi është një formë e veçantë, e cila i është dhënë shpirtit të njeriut për qëllime të posaçme, sepse nëse njeriu nuk merr edukatë, ai apo ajo do të rritet në një mënyrë ashtu që të jetë i pa dobishëm për shoqërinë dhe qëllimet tona. Ne e sajojmë njeriun që kur të rritet, ai apo ajo të jetë i dobishëm për shoqërinë.

Edukata Islame | Views: 665 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Pejgamberi yne Muhammedi (Paqja dhe Meshira e All-llahut qofte mbi te) ishte nje burr i shkelqyer, nje baba I perkryer, dhe nje gjysh i pashembull. Ai ishte i pashoqe ne cdo qeshtje. Ai i trajtoi femijet e tij dhe niperit e tij me kujdesje te vecante dhe kur nuk neglizhoi ti drejtoj ata ne rruge te drejte dhe ne punet e mira.

Edukata Islame | Views: 1025 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Kur bëhet fjalë për obligimet dhe të drejtat bashkëshortore, kryesisht u drejtohen bashkëshorteve dhe nga ato kërkohet që t'i përmbushin obligimet e tyre, përderisa shumë rrallë u drejtohen meshkujve, për t'i kuptuar të drejtat dhe detyrat të cilat ata i kanë ndaj bashkëshorteve të tyre...

Edukata Islame | Views: 1027 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Me martesë nuk fitohet vetëm bashkëshortja, por një botë krejtësisht e re. Që atëherë e deri në fund të jetës sate, gruaja jote do të jetë partneri, shoqëruesi dhe shoku yt më i mirë. Do të ndajë me ty momentet, ditët dhe vjetët tuaja. Do të ndajë me ty kënaqësitë dhe momentet e pikëlluara që ti i ke pasur, përpjetat dhe tatpjetat tuaja, do të ndajë me ty ëndërrat dhe frikën tënde...

Edukata Islame | Views: 1115 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (1)

1-12 13-24 ... 73-84 85-96 97-106
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024