E shtunë, 13/04/2024, 07:41
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame

Artikuj në sektorë: 106
Artikujt e shfaqur: 85-96
Faqet: «- 1 2 ... 6 7 8 9

"Muhammedi i dha fund vrasjes së fëmijëve të gjinisë femërore tek arabët. Në punët ekonomike dhe juridike, gruan e solli në pozitë të barabartë me mashkullin.  Muhammedi a.s. gjithashtu e ndërpreu edhe zakonin tek arabët që siguronte trashëgiminë e grave prej të jatit në të birin. Grave u pranohet gjysma e të drejtës trashëgimore të burrit."

Gruaja në Islam | Views: 612 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Zoti im është Allahu! Ai më ka krijuar dhe më ka furnizuar, më ka dhënë formë të bukur, më ka mësuar njohuri të dobishme dhe më ka dhënë në shërbim çdo gjë që ekziston në Tokë.
Edukimi i fëmijëve | Views: 814 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (1)

Allahu Fisnik i ka krijuar të gjitha të mirat në Tokë në mënyrë që njerëzit t’i shfrytëzojnë ato.
Allahu ka krijuar natën dhe ditën, Diellin dhe Hënën, që të dimë numrin e vjetëve; që të dimë si ta llogarisim kohën.
Edukimi i fëmijëve | Views: 665 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Allahu është Ai i Cili na ushqen. Ai e zbret shiun nga qielli. Na ka dhënë të dëgjuarit dhe të parët dhe na ka mësuar mënyrën si ta mbjellim tokën, nga e cila dalin pemë dhe perime (fruta) të ndryshme që i hamë.
Edukimi i fëmijëve | Views: 615 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Allahu është Ai i Cili kujdeset për të gjitha krijesat. Ai ushqen peshkun në ujë dhe ia lehtëson atij mënyrat e ushqimit, e furnizon zogun dhe ia lehtëson nafakën. Ai i furnizon insektet dhe të gjitha krijesat e tjera.
Edukimi i fëmijëve | Views: 609 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Allahu i Madhërishëm është Ai që ka krijuar tokën e gjerë, kodrat e larta, detet, Diellin, i cili jep dritë, dhe qiellin e bukur të cilin e ka zbukuruar me yje.Allahu i Gjithëpushtetshëm ka krijuar kafshë me ngjyra të shumënduarshme, të formave dhe adeteve të ndryshme. Shumëllojshmëria e kafshëve të ndryshme është argument i fuqisë së Allahut dhe i bukurisë së Krijimit Tij.
Edukimi i fëmijëve | Views: 622 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Prej çka përbëhet besimi islam?
Cilat janë të vërtetat themelore të besimit?
Çfarë duhet besuar fort dhe duhet ditur përmendsh?
Si quhen të vërtetat themelore të besimit ?
Edukimi i fëmijëve | Views: 1661 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Ebu Umame, Allahu qoftë i kënaqur me të, transmeton se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut, paqja dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të, të thotë: "Lexoni Kur’anin, se ai do të vijë në Ditën e Gjykimit e të bëjë shefat (të ndërmjetësojë) për lexuesit e tij."
Edukata Islame | Views: 1011 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Deri në lindjen e Islamit, respektivisht deri në shekullin e VII gruaja askund në botë s’kishte kurrëfarë të drejtash. Pyetja, se është gruaja qenie njerëzore ose nuk është ishte temë diskutimi që i nxiti ligjëdhënësit dhe mendimtarët.
Ndërsa, në anën tjetër, feja Islame i erdhi në ndihmë gruas së shkelur.
Gruaja në Islam | Views: 856 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Në hadithin e Pejgamberit a.s. është thënë:
"Dëgjoni porosinë time, ndaj grave bëjuni të kujdesshëm, sepse ato janë të krijuara nga brinjtë. Briri anën më të lakuar e ka pjesën e epërme. Po deshe ta drejtosh, ai do të thyhet, e po e le ashtu siç është, do të ngelë i lakuar. Dëgjojeni pra porosinë time për gratë!"
Gruaja në Islam | Views: 877 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Më të vjetrit e një shoqërie janë të këshilluar që të jenë të dashur dhe të dhembshur ndaj më të rinjve. Meqë ata janë më rritur dhe më të eksperiencuar, është e preferueshme që më të rinjtë t'i drejtojnë në rrugë të mbarë dhe të njëjtit t'i lejojnë që të përfitojnë nga përvoja e tyre. Të rriturit duhet të posedojnë sjellje dhe veti të mira me qëllim që të rinjtë pastaj të kenë model për të mirë.

Edukata Islame | Views: 648 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Njëra nga gjërat më të rëndësishme që prindërit mund të bëjnë për fëmijët e tyre është tu ndihmojnë atyre të zhvillojnë një vetëbesim të lartë dhe një imazh pozitiv të vetes. Vetëbesimi është evoluimi i informacioneve për të përbrendësuara në vete konceptin e personit. Vetëkoncepti është kombinimi i termeve që personi përdorë për ta përshkruar veten e tij/saj.

Edukata Islame | Views: 1061 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024