E diel, 03/12/2023, 18:59
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame

Artikuj në sektorë: 106
Artikujt e shfaqur: 61-72
Faqet: «- 1 2 ... 4 5 6 7 8 9

Islami i caktuar nga Allahu dhe i dërguar njerëzve si institucion mëshire dhe uniteti, përfaqëson të drejtën juridike të krijimit. Çdo njeri gjen qetësi dhe arrin shpëtimin vetëm brenda këtij sistemi.
Edukata Islame | Views: 1722 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Është mendim i gabuar që fëmijët duhet të luajnë shumë vetëm sa janë të vegjël, gjegjësisht deri para shkuarjes në shkollë, nga se ky është ndryshim i rëndësishëm në jetën e fëmijës.
Edukimi i fëmijëve | Views: 1848 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Fëmijët janë një prej frytave më të rëndësishëm të jetës së kësaj bote.

Zhvillimit dhe edukimit të tyre Islami i ka dhënë një dimension tejet të rëndësishëm, Kur'ani dhe sunneti i kan rregulluar në mënyrë precize marrëdhënjet tona ndaj gjeneratave të cilat na trashëgojnë.

Edukimi i fëmijëve | Views: 1535 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Periudha e ashtuquajtur - vitet e çmendura më së paku është hulumtuar dhe studiuar, por për këtë të gjithë flasin dhe pohojnë që e dinë për çfarë bëhet fjalë.
Prindërit dhe mjedisi janë të bindur që kjo periudhë - trembëdhjetë deri në ntëmbëdhjetë vjeçare është e rëndë dhe e ndërlikuar, si dhe e mbushur përplot me tendosje, peripeci dhe frustacione.
Edukimi i fëmijëve | Views: 1046 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Përpara martesës bashkëshortët duhet të dinë disa çështje të rëndësishme, të cilat duhen respektuar më korrektësi në mënyrë që të parandalohen problemet në familjen islame. Prej këtyre përmendim:
Edukimi i fëmijëve | Views: 549 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

"Është gruaja qenie që ka shpirt? Nëse ka, është ai shpirt njerëzor apo shpirt i kafshëve? Nëse supozojmë se ai është shpirt njerëzor, në këtë rast është inferiore pozita e saj në krahasim me burrin, si të një robi diç më të lartë?" Në botën perëndimore, ku koncepcioni për "gruan" kishte një definicion të tillë, ajo ka filluar një luftë të cilën e vazhdoi derisa nuk u pranua si një qenie njerëzore.
Gruaja në Islam | Views: 1236 | Added by: Argjendi | Date: 20/08/2009 | Comments (0)

Sipas të drejtës islame, gruaja nuk është e obliguar të shkojë në luftë e të luftojë. Për meshkujt vlejnë si udhëzim fjalët:
"Xhenneti është nën shkëlqimin e shpatës".
Ndërsa për gruan:
"Xhenneti është nën këmbët e nënave."
Gruaja në Islam | Views: 703 | Added by: Argjendi | Date: 20/08/2009 | Comments (0)

Një grup mendimtarësh për problemin e gruas, e mbrojnë mendimin që ajo të jetë tërësisht e lirë jashtë kontrollit. Por këta nuk bëjnë fjalë për virtytet e gruas, për ruajtjen e tyre. Ata i mbyllin sytë para bukurive, siç janë: ecjes së hapur (të pambuluara), përdorjes së alkoolit, bixhozit dhe pjesëmarrjes në argëtime si dhe përzierjes së gruas me burrin në këto aktivitete.
Gruaja në Islam | Views: 829 | Added by: Argjendi | Date: 20/08/2009 | Comments (0)

Arsimimi është kusht i parë që gruaja ta kuptojë humanizmin e vet. Gjatë historisë, në periudha dhe mjedise të ndryshme, gruaja ishte trajtuar në mënyrë të ndryshme. Gruaja nga Perëndimi, të cilës i ishin marrë të gjitha të drejtat mdaje edhe trajtimi si njeri, luftën e vet e filloi me arsimim.
Gruaja në Islam | Views: 853 | Added by: Argjendi | Date: 20/08/2009 | Comments (0)

"O ju që besuat, vazhdimisht të jeni dëshmues të drejtë për hirë të All-llahut edhe nëse është kundër (interesit) vetvehtes suaj, kundër prindërve ose kundër të afërmve, le të jetë ai (për të cilin dëshmohet) pasanik ose varfnjak, pse All-llahu di më mirë për ta..."
Kur’ani Famëlartë, (4): 135
Gruaja në Islam | Views: 589 | Added by: Argjendi | Date: 20/08/2009 | Comments (0)

"Në jetën shoqërore të sotme kënaqësia, mjerimi, dëshira e flaktë për stoli, veçanërisht jeta qytetare, mbledhjet dhe argëtimet, qejfet me pije, në tryezën e bixhozit: gruas i bëhet truri vërdallë dhe në këtë rrugë ndjen një dobësi..." Këto fjalë dalin nga vepra "Tradhëtia" autor i së cilës është një mjek që i është rrekur temës "Seksi dhe kurora".

Bashkëshortësia | Views: 1154 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Në Kur’an, ajetet, me fjalë të buta dhe respekt flasin për gratë e burrat që janë haram për martesë njëri tjetrit, të mos e shikojnë njëri tjetrin dhe t’i ruajnë vendet e turpshme prej njëri tjetrit. Kurrë nuk është pranuar njeriu si burim i imoralitetit dhe nuk është shquar si një qenie e tmerrshme ose si një armik kundër nderit.

Edukata Islame | Views: 1238 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2023