E premte, 19/04/2024, 15:21
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame

Artikuj në sektorë: 106
Artikujt e shfaqur: 37-48
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 ... 8 9

Me përparimet në mjekësinë moderne dhe në të ushqyer, shumë njerëz jetojnë më gjatë tani se sa që kanë jetuar më parë. Për shkak të kësaj, shoqëritë perëndimore ballafaqohen me ngarkesën e përkujdesjes së shumë pleqve. Në Shtetet e Bashkuara rreth 2.2 milionë të afërm kujdesen për 1.6 milionë pleq-të dashurit e tyre...
Gruaja në Islam | Views: 967 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Të drejtat e femrës dhe liritë e saj janë njëra ndër temat më aktuale dhe më joshëse, për të cilat diskutohet këto vitet e fundit në qarqet e botës lindore.
Vendet islame janë të zëna me këtë problematikë, ndërsa shoqëritë e ndryshme kanë pikëpamje të ndryshme në lidhje me këtë temë, qofshin ato pozitive ose negative.
Gruaja në Islam | Views: 1598 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

- Nuk është rrëfimi mbi Romeon dhe Zhulietën apo Kajsin dhe Lejlën, ajo çfarë sot dua të tregoj është rrëfimi më i mrekullueshëm mbi dashurinë që ka ekzistuar prej krijimit të njeriut të parë deri në ditët e sotme.

Ndoshta ti mendon se çfarë ka të bëjë ky rrëfim dashurie me Islamin. Mos u mërzit, se ky rrëfim është plotësisht hallall dhe kur do ta tregoj Inshaallah do të më japësh të drejtë.
Bashkëshortësia | Views: 785 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (1)

Shumë herë prindërit dhe të rinjtë bëjnë gjëra me apo pa qëllim e që mund të jenë shembull i keq për fëmijët e tyre dhe fëmijët përreth. Më poshtë do të paraqesim disa situata të tilla dhe këshilla se si të jemi shembull i mirë për fëmijët tanë...
Edukimi i fëmijëve | Views: 924 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Fëmijët janë filizat e jetës...

Fëmijët janë filizat e jetës...Eshtë detyrë e prindërve që të përkujdesen për miërrritjen dhe lumturinë, edukimin e shëndoshë të shpirtit e të mendjes së tyre, për t’i bërë të aftë që të përballojnë sprova e kësaj jete...
Edukimi i fëmijëve | Views: 1039 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Iu luta të vetmit Pranues të lutjeve që të mos vdisja pa t’i thënë disa fjalë...
Papritur, nga sytë e saj gjysmë të hapur ranë dy lot të kristaltë që në
shpejtësi i përpiu çarçafi i bardhë i jastëkut. Fytyra iu zverdh dhe nga
dora i ra dhurata ime që ia kisha blerë. Me dhjetëra mjekë u sulën drejt saj,
ndërsa unë si e paditur u gjenda jashtë dhomës, në korridor.
Edukimi i fëmijëve | Views: 1542 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (1)

Kritika në një minutë
Fillimisht lajmëro fëmijët e tu se ti nuk do që të jesh gjykuesi i tyre e as ata gjykuesit e tu, dhe se ti nuk dëshiron që të jesh diktator në shtëpi, e që sot e tutje do të ndiqni një mënyrë të re në edukim.
Bëj që fëmija ta kuptojë se diku ka gabuar, por që kjo nuk është bërë shkak që ju të humbisni dashurinë për të...
Edukimi i fëmijëve | Views: 834 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Prandaj "nënë” nxite fëmijën duke i thënë se ti duhet të jesh "më i miri”, nxit konkurrencë të mirëfilltë për të garuar në punët e mira.
Roli i nënës në shoqëri është i madh. Njëri prej roleve që ka gruaja është të merret me edukimin e fëmijëve.
Edukimi i fëmijëve | Views: 1481 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

"Ai ishte në shërbim të familjes së tij derisa vinte koha e namazit, kur shkonte të falej.”Ajshja, gruaja e Muhamedit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë:
"I Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, i arnonte sandalet, qepte rrobat e tij dhe sillej në shtëpi si secili prej jush që sillet në shtëpinë e tij. Ai ishte njeri,..., e milte delen dhe i kryente punët e tij të përditshme.” (Transmetuar nga Tirmidhiu)
Edukimi i fëmijëve | Views: 1132 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Ngritja e fëmijës paraqet përgjegjësi të madhe. Të shumtë janë faktorët që ndikojnë në formimin e fëmijëve, por prindërit janë faktori më i rëndësishëm, sepse shtëpia e prindërve është shkolla e parë, ndërsa prindërit janë mësuesit e parë prej të cilëve fitohen edhe vetitë e mira apo të këqija...
Edukimi i fëmijëve | Views: 1042 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/07/2010 | Comments (0)

S’më flisni e s’më respektoni, vetëm pse në Lumturi të Përhershme ju ftoj.
Mos më mbuloni me tym të urrejtjes, përçmimit, përjashtimit e injorimit. Pse më bëni të ndihem e pastrehë! Pse më pengoni Krijuesin e jetës të adhuroj...
Edukimi i fëmijëve | Views: 886 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/07/2010 | Comments (1)

Tërheqja vëmendje nga shoqëria e keqe dhe qëndrimi në rrugë.
1.Ta mësojmë fëmijën të përdorë gjithmonë dorën e djathtë në dhënie, marrje, ngrënie, pije, shkrim, etj., nga punët e mira. Gjithashtu, mësimi i tij që në fillim të çdo pune të thotë: bismilah, veçanërisht para ngrënies e pijes e në mbarim të saj të thotë: elhamdulilah...
Bashkëshortësia | Views: 960 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/07/2010 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024