E premte, 19/07/2024, 08:16
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame » Gruaja në Islam

Artikuj në kategori: 17
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Islami i ka dhënë gruas të drejta si dhe obligime. Ndër obligimet më të rëndësishme është dëgjueshmëria e saj ndaj burrit. Muhamedi, salallahu alejhi ve selem, ka thënë:
"Burri yt është Xheneti yt apo Xhehenemi yt”, që don të thotë, se gruaja e cila i bindet burrit do të hyjë në Xhenet dhe nëse nuk i bindet do të hyjë në Xhehenem. Ja disa hadithe që e urdhërojnë gruan t’i bindet burrit të saj:...

Gruaja në Islam | Views: 8632 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (6)

Vitet e rinisë janë një fazë kur fitohen vetitë e personalitetit që janë të duhura për kryerjen e detyrave profesionale dhe familjare. Është fazë përgatitore kur individi fillon të gjykojë në mënyrë më të pavarur dhe të përgjegjshme...

Gruaja në Islam | Views: 2049 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

Tradita islame i kushton rëndësi të madhe nderimit të prindërve, e veçanërisht nderimit të nënës.
Shumë ajete të Kuranit Fisnik thonë se besimtarët duhet të adhurojnë Zotin dhe të mos i bëjnë Atij shok dhe krahas kësaj t’i jenë mirënjohës dhe falënderues Zotit dhe prindërve...

Gruaja në Islam | Views: 1286 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

1.T’i don dhe t’i respekton urdhërat e All-llahut si p.sh.: namazin, zekatin, agjërimin e Ramazanit, mbulesën, etj.
2. Ta nderojë dhe ta respektojë burrin e saj në çdo gjë që nuk bie në kundështim me të drejtat e Allahut.
3. Duhet ta ruajë nderin e saj dhe të kujdeset për shtëpinë, fëmijët dhe pasurinë e tij kur ai nuk është në shtëpi...

Gruaja në Islam | Views: 1155 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (1)

Ajo përpiqet t’i përfitojë cilësitë e gruas së mirë duke pasuar shembujt e Profetit (salallahu alejhi ue selam) dhe duke zbatuar atë çka shkruan në Librin e Allahut. Ajo plotëson bindjen dhe zbaton Sunetin e Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) dhe Kur’ani është cilësia më e mirë e saj...

Gruaja në Islam | Views: 1373 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (0)

Le ta dijë çdo grua, se nuk ka mundësi të arrijë tek përmirësimi vetëm se me dituri.
I mbështetur në Allahun e Madhëruar dhe duke kërkuar nga Ai suksesin për të qëlluar të vërtetën dhe të saktën, them:
Me të vërtetë, roli i gruas në përmirsimin e shoqërisë është një rol i cili ka rëndësi të madhe, dhe kjo sepse përmirësimi i shoqërisë bëhet në dy mënyra: ...

Gruaja në Islam | Views: 1427 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (0)

Me përparimet në mjekësinë moderne dhe në të ushqyer, shumë njerëz jetojnë më gjatë tani se sa që kanë jetuar më parë. Për shkak të kësaj, shoqëritë perëndimore ballafaqohen me ngarkesën e përkujdesjes së shumë pleqve. Në Shtetet e Bashkuara rreth 2.2 milionë të afërm kujdesen për 1.6 milionë pleq-të dashurit e tyre...
Gruaja në Islam | Views: 985 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Të drejtat e femrës dhe liritë e saj janë njëra ndër temat më aktuale dhe më joshëse, për të cilat diskutohet këto vitet e fundit në qarqet e botës lindore.
Vendet islame janë të zëna me këtë problematikë, ndërsa shoqëritë e ndryshme kanë pikëpamje të ndryshme në lidhje me këtë temë, qofshin ato pozitive ose negative.
Gruaja në Islam | Views: 1621 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (0)

Ndërsa Allahu i madhëruar thotë në Kur’anin e Tij famëlartë. "Zoti ytë ka dhënë urdhër të prerë që të mos adhuroni tjetër pos Tij, që të silleni në mënyrë bamirëse ndaj prindërve. Nëse njërin prej tyre, ose që të dy, i ka kapur pleqëria pranë kujdesit tënd, atëherë mos u thuaj atyre as "of-oh”, as mos u bë i vrazhdë ndaj tyre, po atyre thuaju fjalë të mira (të buta, respektuese).Dhe në shenjë mëshire shtrije pranë tyre krahun përulës e respektues dhe thuaj: "Zoti im! mëshiroi ata të dy, sikurse më edukuan mua kur isha i vogël.” (El-Isra, 23:24)
Gruaja në Islam | Views: 2105 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/07/2010 | Comments (3)

"Është gruaja qenie që ka shpirt? Nëse ka, është ai shpirt njerëzor apo shpirt i kafshëve? Nëse supozojmë se ai është shpirt njerëzor, në këtë rast është inferiore pozita e saj në krahasim me burrin, si të një robi diç më të lartë?" Në botën perëndimore, ku koncepcioni për "gruan" kishte një definicion të tillë, ajo ka filluar një luftë të cilën e vazhdoi derisa nuk u pranua si një qenie njerëzore.
Gruaja në Islam | Views: 1268 | Added by: Argjendi | Date: 20/08/2009 | Comments (0)

Sipas të drejtës islame, gruaja nuk është e obliguar të shkojë në luftë e të luftojë. Për meshkujt vlejnë si udhëzim fjalët:
"Xhenneti është nën shkëlqimin e shpatës".
Ndërsa për gruan:
"Xhenneti është nën këmbët e nënave."
Gruaja në Islam | Views: 743 | Added by: Argjendi | Date: 20/08/2009 | Comments (0)

Një grup mendimtarësh për problemin e gruas, e mbrojnë mendimin që ajo të jetë tërësisht e lirë jashtë kontrollit. Por këta nuk bëjnë fjalë për virtytet e gruas, për ruajtjen e tyre. Ata i mbyllin sytë para bukurive, siç janë: ecjes së hapur (të pambuluara), përdorjes së alkoolit, bixhozit dhe pjesëmarrjes në argëtime si dhe përzierjes së gruas me burrin në këto aktivitete.
Gruaja në Islam | Views: 856 | Added by: Argjendi | Date: 20/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-17
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024