E premte, 19/07/2024, 06:14
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame » Edukata Islame

Artikuj në kategori: 22
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Familjet muslimane sot gjenden në udhëkryq. Modeli perëndimor nuk është model i përshtatshëm për jetën familjare. Stili perëndimor i jetës familjare ka përfunduar në tradhti martesore, shkallë të lartë të shkurorëzimeve, familje të shkatërruara, alkoolizëm, dhënie pas drogës, shthurje, etj...

Edukata Islame | Views: 2204 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (3)

"Dhe kur i vjen lajmi për lindje të vajzës, cilit do prej tyre i nxihet fytyra dhe përbrenda mbushet plot hidhërim që zien! Ai fshihet me turp nga njerëzit për shkak të së keqes që ia njoftuan. A ta mbajë atë me dhimbje e i poshtëruar, apo ta mbulojë atë në tokë? A nuk është me të vërtetë i ligë gjykimi i tyre?” (Nahl, 58-59)...

Edukata Islame | Views: 2195 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (1)

Muslimani beson se e ka obligim respektimin e prindërve, bindjen dhe bamirësinë ndaj tyre.
E drejta prindore është e madhe dhe ka pozitë të rëndësishme në shoqëri. Bamirësia ndaj prindërve është një nga veprat më të dashura te Allahu, xhele shanuhu.

Edukata Islame | Views: 2285 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

Nëna dhe babai janë shkaktarët e ardhjes sonë në këtë botë andaj atyre u takon mirëbërësia ideale: babait për shkak të përkujdesjes materiale e nënës për shkak të lindjes dhe vështirësive të shumta. Nëna është ajo e cila bart fëmijën në barkun e saj nëntë muaj, pastaj e lind me shumë dhimbje duke iu ekspozuar edhe vdekjes...

Edukata Islame | Views: 1506 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (0)

Muaviu [radijallahu anhu] thotë: kam dëgjuar Pejgamberin [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] duke thënë: nëse i përcjell të metat e njerëzve atëherë i ke shkatëruar ata, ose gati se i ke shkatërruar ata.” (Ebu Davudi, Neveviu e vërteton hadithin)

Edukata Islame | Views: 841 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/09/2009 | Comments (1)

Transmeton Ebu Hurerja [radijall-llahu anhu] i cili thotë: kam dëgjuar Pejgmaberin [salall-llahu alejhi ve sel-lem] dukë thënë: “kush dëshiron t’i shtohet rizku (furnizimi) dhe t’i zgjatet jeta le të mbajë lidhjet farefisnore.” (Buhariu dhe Muslimi)

Edukata Islame | Views: 1262 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/09/2009 | Comments (2)

 
Të drejtat e prindërve janë më të lartat në pikëpamje të Islamit, pas kryerjes së të drejtave që i kemi ndaj All-llahut të Lartësuar. Kur'ani Famëlartë në listën e prioriteteve të tij, detyrat ndaj prindërve i vë menjëherë pas detyrave ndaj të Madhit. Ai i urdhëron ithtarët e vet që të jenë të sjellshëm ndaj prindërve dhe t'u binden atyre.
Edukata Islame | Views: 919 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Islami i caktuar nga Allahu dhe i dërguar njerëzve si institucion mëshire dhe uniteti, përfaqëson të drejtën juridike të krijimit. Çdo njeri gjen qetësi dhe arrin shpëtimin vetëm brenda këtij sistemi.
Edukata Islame | Views: 1761 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Në Kur’an, ajetet, me fjalë të buta dhe respekt flasin për gratë e burrat që janë haram për martesë njëri tjetrit, të mos e shikojnë njëri tjetrin dhe t’i ruajnë vendet e turpshme prej njëri tjetrit. Kurrë nuk është pranuar njeriu si burim i imoralitetit dhe nuk është shquar si një qenie e tmerrshme ose si një armik kundër nderit.

Edukata Islame | Views: 1282 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Ebu Umame, Allahu qoftë i kënaqur me të, transmeton se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut, paqja dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të, të thotë: "Lexoni Kur’anin, se ai do të vijë në Ditën e Gjykimit e të bëjë shefat (të ndërmjetësojë) për lexuesit e tij."
Edukata Islame | Views: 1031 | Added by: Argjendi | Date: 18/08/2009 | Comments (0)

Më të vjetrit e një shoqërie janë të këshilluar që të jenë të dashur dhe të dhembshur ndaj më të rinjve. Meqë ata janë më rritur dhe më të eksperiencuar, është e preferueshme që më të rinjtë t'i drejtojnë në rrugë të mbarë dhe të njëjtit t'i lejojnë që të përfitojnë nga përvoja e tyre. Të rriturit duhet të posedojnë sjellje dhe veti të mira me qëllim që të rinjtë pastaj të kenë model për të mirë.

Edukata Islame | Views: 663 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Njëra nga gjërat më të rëndësishme që prindërit mund të bëjnë për fëmijët e tyre është tu ndihmojnë atyre të zhvillojnë një vetëbesim të lartë dhe një imazh pozitiv të vetes. Vetëbesimi është evoluimi i informacioneve për të përbrendësuara në vete konceptin e personit. Vetëkoncepti është kombinimi i termeve që personi përdorë për ta përshkruar veten e tij/saj.

Edukata Islame | Views: 1075 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-22
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024