E hënë, 24/06/2024, 17:35
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 3
Vizitorë: 3
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame » Bashkëshortësia

Artikuj në kategori: 35
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Dhe Ne krijuam prej çdo sendi dy lloje( mashkull e femër) që ju të përkujtoni (madhështinë e Zotit)”. Kur’an,Dharijat (51:49)
Kështu që, ju po martoheni? Ju përgëzojmë! Zoti ju begatoftë juve dhe të zgjedhurin tuaj me jetë të gjatë dhe të lumtur!...

Bashkëshortësia | Views: 3604 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (7)

Femra është një krijesë njerëzore sikurse edhe mashkulli dhe janë të të njëjtit lloj, siç thotë Kurani Fisnik në suren Nisa, ajeti 25: "Ju jeni nga njëri- tjetri (të një origjine)”.
Dallimet mes mashkullit dhe femrës në disa drejtime kanë ardhur duke pasur parasysh dallimin natyror të tyre dhe rolin e ndryshëm që ka femra në disa fusha të jetës...

Bashkëshortësia | Views: 4029 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (7)

Kjo është një pyetje e rëndësishme dhe me vend, sepse lidhet me shumë probleme që mund të lindin më vonë.
Disa prej bashkëshorteve të reja pyesin:
A është prej dashurisë dhe sinqeritetit ndaj bashkëshortit tim, që ta lajmëroj për çdo gjë që lidhet me mua dhe jetën time?
A ta informoj për të gjitha sekretet e mia dhe për çdo gjë që e di?

Bashkëshortësia | Views: 2761 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (8)

Familja, e cila është epiqendra e shoqërisë, sot, në shumë vende të botës, po shkatërrohet.
Në Islam, jeta familjare është e bazuar në sakrifica, besnikëri dhe bindje. Sistemi i familjes islame i vendos të drejtat e burrit, gruas, fëmijëve dhe të të afërmve në një ekuilibër të përsosur. Ai ushqen tek individi bujarinë, dashurinë dhe sjelljet joegoiste në kuadrin e një familjeje të organizuar mirë...

Bashkëshortësia | Views: 2239 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

Dhjetë mënyra për rritjen e lumturisë në martesën tënde dhe bërjen e saj të suksesshme.
Nusja dhe dhëndrri të emocionuar dhe të mahnitur me dasmën dhe martesën, vetëm disa muaj më vonë, e kuptojnë se martesa nuk është detyrë e lehtë, por ajo merr shumë mund dhe durim...

Bashkëshortësia | Views: 2738 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

1. I thoni njëri-tjetrit se e doni.
2. Asnjëherë mos u hidhëroni në të njëjtën kohë.
3. Nëse e keni patjetër të kritikoni, bëjeni atë me dashuri.
4. Asnjëherë mos i përmendni gabimet e vjetra...

Bashkëshortësia | Views: 3303 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (2)

Pejgamberi sal-all-llahu alejhi ve sel-elm ka thënë: "Sikur t’i lejohej dikujt t’i bënte sexhde dikujt, do të urdhëroja gruan t’i bënte sexhde burrit të saj” (Transmeton Ibn Maxhe, Ahmedi, Ibn Hibbani)
Jeta e përbashkët është qetësim i shpirtit dhe kënaqësi (shoqërimi, intimiteti), ku secili prej bashkëshortëve qetësohet me dashurinë e tjetrit, duke gjetur harmoni në krahët e njëri-tjetrit...

Bashkëshortësia | Views: 1974 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/07/2010 | Comments (1)

Mbase ndonjëherë do mund të mendosh se ke bërë një gabim që
më ke zgjedhur për bashkëshorte të jetës.
Me kohë frikohem se dashuria jote do të shndërrohet në urrejtje,
durimi yt do të kaloje në zemërim dhe situata e qetë mes nesh do zbehet...

Bashkëshortësia | Views: 3912 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (6)

Mbase ndonjëherë do mund të mendosh se ke bërë një gabim që
më ke zgjedhur për bashkëshorte të jetës.
Me kohë frikohem se dashuria jote do të shndërrohet në urrejtje,
durimi yt do të kaloje në zemërim dhe situata e qetë mes nesh do zbehet...

Bashkëshortësia | Views: 2125 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (1)

Islami e nderon femrën edhe si bashkëshorte duke i njohur asaj të drejtat ndaj bashkëshortit sikundër edhe detyrat para tij siç thotë All-llahu: "… Edhe atyre (grave) u takon e drejta sikurse edhe përgjegjësia në bashkëshortësi, e burrave u takon një përparësi ndaj tyre…”(El-Bekare: 228)...

Bashkëshortësia | Views: 1033 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (0)

Zoti i Madhërueshëm i ka krijuar njerëzit në tokë dhe në të ka caktuar ekzistencë të përkohshme, e cila është e lidhur me të lindurit e fëmijëve dhe shumëzimin e përgjithshëm të racës njerëzore. Pikërisht për këtë si dhe për të tjera shkaqe të arsyeshme, martesa islame urdhërohet dhe rregullohet me ligj...

Bashkëshortësia | Views: 1325 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (0)

All-llahu xh.sh në Librin e Tij thotë: "Dhe nga faktet e Tij është që për të mirën tuaj Ai krijoi palën (gratë) nga vetë lloji juaj, ashtuqë të gjeni prehje tek ato dhe mes jush krijoi dashuri dhe mëshirë. ...” (ER RRUM, 21) ...

Bashkëshortësia | Views: 1070 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (1)

1-12 13-24 25-35
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024