E premte, 19/07/2024, 07:41
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 2
Vizitorë: 2
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame » Bashkëshortësia

Artikuj në kategori: 35
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

1. Bëj dua që Allahu ta bëjë martesën dhe marrëdhëniet tuaja të suksesshme.

Të gjitha gjërat e mira vijnë nga Allahu. Mos harro t’i lutesh Allahut që të të japë një martesë të suksesshme, që nis në këtë botë dhe vazhdon, me mëshirën e Allahut, në ahiret...

Bashkëshortësia | Views: 1647 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (3)

Ajo përpiqet t’i përfitojë cilësitë e gruas së mirë duke pasuar shembujt e Profetit (salallahu alejhi ue selam) dhe duke zbatuar atë çka shkruan në Librin e Allahut. Ajo plotëson bindjen dhe zbaton Sunetin e Pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) dhe Kur’ani është cilësia më e mirë e saj...

Bashkëshortësia | Views: 903 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (0)

- Nuk është rrëfimi mbi Romeon dhe Zhulietën apo Kajsin dhe Lejlën, ajo çfarë sot dua të tregoj është rrëfimi më i mrekullueshëm mbi dashurinë që ka ekzistuar prej krijimit të njeriut të parë deri në ditët e sotme.

Ndoshta ti mendon se çfarë ka të bëjë ky rrëfim dashurie me Islamin. Mos u mërzit, se ky rrëfim është plotësisht hallall dhe kur do ta tregoj Inshaallah do të më japësh të drejtë.
Bashkëshortësia | Views: 801 | Added by: shpend-xhelili | Date: 27/07/2010 | Comments (1)

Tërheqja vëmendje nga shoqëria e keqe dhe qëndrimi në rrugë.
1.Ta mësojmë fëmijën të përdorë gjithmonë dorën e djathtë në dhënie, marrje, ngrënie, pije, shkrim, etj., nga punët e mira. Gjithashtu, mësimi i tij që në fillim të çdo pune të thotë: bismilah, veçanërisht para ngrënies e pijes e në mbarim të saj të thotë: elhamdulilah...
Bashkëshortësia | Views: 971 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/07/2010 | Comments (0)

"Veprat vlerësohen sipas nijetit. Secili do t'i takojë ajo që pati për qëllim.” (Buhariu dhe Muslimi)

Të gjithë njerëzit kanë nevojë të përbashkët të ndjejnë se u duhen të tjerëve, të vlerësohen, të respektohen dhe të duhen nga të tjerët. Për njeriun i cili nuk i ka këto nevoja, nuk mund të themi se me të vërtetë është qenie njerëzore.
Bashkëshortësia | Views: 1544 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/07/2010 | Comments (1)

1- Ti je borziloku i shtëpisë prandaj bëje burrin tënd që të ndjejë këtë erë që në momentin e futjes së tij në shtëpi.

2- Hulumto momentet e rehatisë së tij, zbukuroji ato me lëvizje apo me fjalë ji optimiste dhe bëji ato me zemër të mirë...
Bashkëshortësia | Views: 1747 | Added by: shpend-xhelili | Date: 26/07/2010 | Comments (0)

Martesa në Islam është një marrëdhënie e bekuar mes gruas dhe burrit, në të cilën ata fillojnë një udhëtim të gjerë ku do të ketë dashuri, harmoni, bashkëpunim, tolerancë... All-llahu xh.sh në Librin e Tij thotë: "Dhe nga faktet e Tij është që për të mirën tuaj Ai krijoi palën (gratë) nga vetë lloji juaj, ashtuqë të gjeni prehje tek ato dhe mes jush krijoi dashuri dhe mëshirë. ..." (ER RRUM, 21).
Bashkëshortësia | Views: 2056 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (1)

Gruaja e vërtetë muslimane është gjithmonë tenton dhe dëshiron ta fitojë dashurinë e bashkëshortit të saj dhe ta kënaqë atë. Ajo i flet atij fjalë të sjellshme dhe jo fjalë mërzitëse.
Bashkëshortësia | Views: 2229 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (3)

 Edhe mashkulli, edhe femra e kanë të njëjtin soj. All-llahu i Lartësuar është Ai i Cili ka vënë dashuri dhe mëshirë mes meshkujve dhe femrave dhe për këtë arsye, Vetë Ai në mënyrën më të mirë ka treguar se çka është në të vërtetë lidhja mes tyre, edhe atë duke thënë: "...ato janë prehje për ju dhe ju jeni prehje për to!..." (Kur`an, 2: 187).
Bashkëshortësia | Views: 1864 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (1)

 Në fillim të martesës, secili nga bashkëshortët mendon se është dhuratë nga Zoti për palën tjetër dhe, kur dëgjojnë për një problem apo kontradiktë midis dy bashkëshortëve të tjerë, habiten.Por, me kalimin e viteve ,pothuaj të njëjtat probleme ndodhin edhe me ta
Bashkëshortësia | Views: 1209 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

"Në jetën shoqërore të sotme kënaqësia, mjerimi, dëshira e flaktë për stoli, veçanërisht jeta qytetare, mbledhjet dhe argëtimet, qejfet me pije, në tryezën e bixhozit: gruas i bëhet truri vërdallë dhe në këtë rrugë ndjen një dobësi..." Këto fjalë dalin nga vepra "Tradhëtia" autor i së cilës është një mjek që i është rrekur temës "Seksi dhe kurora".

Bashkëshortësia | Views: 1186 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

"Meshkujve u takon pjesë nga pasuria që e lënë prindrit e të afërmit (pas vdekjes), edhe femrave ju takon pjesë nga ajo që lënë prindërit, le të jetë pak ose më shumë ajo që lënë, ju takon pjesë e caktuar (nga Zoti).

Kur’ani (4): 7

Bashkëshortësia | Views: 937 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 25-35
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024