E premte, 19/04/2024, 15:32
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame » Bashkëshortësia

Artikuj në kategori: 35
Artikujt e shfaqur: 25-35
Faqet: «- 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Shkurorëzimi absolut do të bëhet kur të shkëputen tri lidhjet (tre shprehjet e talakut), që llogariten se ishin midis bashkëshortëve. Pas kësaj, për njëri tjetrin, gruaja dhe burri janë të huaj. Sipas të drejtës islame, këta nuk mirren rishtas

Bashkëshortësia | Views: 722 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

"Martohuni por mos u shkurorëzoni meqë All-llahu nuk i don ata burra e ato gra të cilët janë të varur nga kënaqësitë e tepërta (pasionet)."

Muhammedi a.s.

Bashkëshortësia | Views: 1137 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

"Njeriu që ka dy gra në kurorë dhe ka simpati në njërën më shumë se në tjetrën, në Ditën e Gjykimit do të vijë me njërën anë të paralizuar."  Muhammedi a.s.
Në të drejtën e vjetër egjiptase e cila iu jepte më shumë të drejta grave, në krahasim me atë greko-romake, gruaja, nëse nuk i ka takuar klasës klerikale, në kushte të caktuara burri mund të merrte më shumë se një grua.

Bashkëshortësia | Views: 626 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

"...ashtu siç ju keni të drejta ndaj grave, edhe ato kanë të drejta ndaj jush."  Muhammedi a.s.
Në Kur’anin Famëlartë bashkësia bashkëshortore quhet "hududullah: kufinjë që i ka caktuar All-llahu". Martesa s’është vetëm një ngjarje që ndodh midis dy personave. Ajo e përbën themelin e familjes. E familja është shtylla kryesore e shoqërisë.

Bashkëshortësia | Views: 1936 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

"Xhenneti gjendet nën këmbët e nënave." Muhammedi a.s.
 
E vërtetë e pamohueshme është se gruaja dhe burri, nga pikëpamja e formimit, nuk janë të njëjtë. Shkencëtarët që bëjnë fjalë për të drejtat e gruas, tentojnë të shpjegojnë arsyet e ndryshme të këtij dallimi.

Bashkëshortësia | Views: 885 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Në të drejtën e vjetër iraniane, nuk respektoheshin pengesat, bile edhe preferohej martesa midis vëllaut dhe motrës. Sipas të drejtës iraniane, në vend se të ndalohej prostitucioni midis njerëzve që nuk duhej të martohen mes veti, vëllezërve me motra, prindërve dhe fëmijëve si dhe kushërinjëve dhe farefisit, kjo përkrahej.

Bashkëshortësia | Views: 997 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (1)

"Mos i martoni gratë bukuria e të cilave mund t’ju zhvleftësojë nga ana morale, mos u martoni as për pasurinë e tyre sepse ato mund t’i llastoni. Martohuni me ato për shkak të besimit të tyre. Me siguri ndonjë grua zeshkane e me veshje të leckosur por besimtare, është shumë e vlefshme".

Bashkëshortësia | Views: 628 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Bashkshortesia

"Mos i martoni gratë bukuria e të cilave mund t’ju zhvleftësojë nga ana morale, mos u martoni as për pasurinë e tyre sepse ato mund t’i llastoni. Martohuni me ato për shkak të besimit të tyre. Me siguri ndonjë grua zeshkane e me veshje të leckosur por besimtare, është shumë e vlefshme".

Bashkëshortësia | Views: 646 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Bashkshortesia

"Pa shprehjen e qartë të vejushës dhe pa lejen e virgjëreshës, nuk mund të lidhet kurorë. Leja e virgjëreshës është heshtja e saj."   Muhammedi a.s.

Bashkëshortësia | Views: 1117 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Bashkshortesia

"Martohuni me gruan e cila lindë dhe e cila e don familjen. Ditën e Gjykimit do të mburrem me ju para ummeteve tjera me numrin tuaj." Muhammedi a.s.

Bashkëshortësia | Views: 1145 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Bashkshortesia
"Dhe ne krijuam prej çdo sendi dy lloje (mashkull e femër) që ju të përkujtoni..."
"Bota është kënaqësi, ndërsa kënaqësia më e mirë është gruaja e mirë."
"Kush dashurohet e ruan pastërtinë e shpirtit dhe vdes duke e fshehur dashurinë e vet, ai është martir."

Bashkëshortësia | Views: 1049 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 25-35
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024