E premte, 01/03/2024, 08:04
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Edukata Islame [22]
Bashkëshortësia [35]
Gruaja në Islam [17]
Edukimi i fëmijëve [32]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Familja Islame

Artikuj në sektorë: 106
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3 4 ... 8 9

Dhjetë mënyra për rritjen e lumturisë në martesën tënde dhe bërjen e saj të suksesshme.
Nusja dhe dhëndrri të emocionuar dhe të mahnitur me dasmën dhe martesën, vetëm disa muaj më vonë, e kuptojnë se martesa nuk është detyrë e lehtë, por ajo merr shumë mund dhe durim...

Bashkëshortësia | Views: 2721 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (0)

1. I thoni njëri-tjetrit se e doni.
2. Asnjëherë mos u hidhëroni në të njëjtën kohë.
3. Nëse e keni patjetër të kritikoni, bëjeni atë me dashuri.
4. Asnjëherë mos i përmendni gabimet e vjetra...

Bashkëshortësia | Views: 3281 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/07/2010 | Comments (2)

Të gjithë e dimë se prindërit janë faktori kryesor në edukimin e fëmijëve dhe fjala vjen, nëse prindi nuk gjen mirëkuptim me bashkëshorten kjo mund të reflektohet negativisht tek fëmija i tyre, i cili këtë do ta marrë si model të sjelljeve të veta. Shumë prej prindërve mendojnë se për fëmijët e tyre kanë obligim vetëm ushqimin dhe veshmbathjen, ndërsa edukata është çështje e kohës në të cilën ata shpresojnë...

Edukimi i fëmijëve | Views: 1363 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/07/2010 | Comments (1)

Janë neglizhuar fëmijët tanë nga për­kdhe­ljet e buta dhe çastet e këndshme e të bukura me pretekst se jeta është e tillë (dinamike), neg­lizhencë prindore dhe shkaqe të tjera sho­që­ro­re të kësaj kohe... Mirëpo çdo çështje e tillë nuk e arsyeton harresën për simpatinë ndaj fëmi­jë­ve dhe kujdesin ndaj tyre... e në kënaqjen (plo­tësimin) e kujdesit ndaj tyre nëpër vende të tje­ra jashtë shtëpisë...

Edukimi i fëmijëve | Views: 842 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/07/2010 | Comments (0)

Ajo për çka kemi më së shumti nevojë në këtë kohë janë fëmijët e edukuar dhe mjedisi i shëndoshë në të cilin do të jetojnë. Për ta arritur këtë nevojitet njohja e dispozitave lidhur me fëmijët, në mënyrë që fëmija të edukohet në frymën e Islamit që nga fillimi...

Edukimi i fëmijëve | Views: 1733 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/07/2010 | Comments (1)

Pejgamberi sal-all-llahu alejhi ve sel-elm ka thënë: "Sikur t’i lejohej dikujt t’i bënte sexhde dikujt, do të urdhëroja gruan t’i bënte sexhde burrit të saj” (Transmeton Ibn Maxhe, Ahmedi, Ibn Hibbani)
Jeta e përbashkët është qetësim i shpirtit dhe kënaqësi (shoqërimi, intimiteti), ku secili prej bashkëshortëve qetësohet me dashurinë e tjetrit, duke gjetur harmoni në krahët e njëri-tjetrit...

Bashkëshortësia | Views: 1952 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/07/2010 | Comments (1)

Islami po ashtu e ka nderuar femrën edhe si nënën ia ka garantuar të drejtën dhe ka porositur në mirësjellje, aq sa Pejgamberi (sal-l All-llahu ve sel-lem) ka porositur që të respektohet tri herë para babait. Kështu kur e pyetën, cili nga prindërit e meriton më tepër sjelljen e mirë me të tha: "Nëna jote! Po pastaj? Tha: Nëna jote! Po pastaj? Tha: Nëna jote! Po pastaj? Tha: Pastaj babai yt”...

Edukimi i fëmijëve | Views: 1706 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/07/2010 | Comments (1)

Transmeton Ebu Hurejra nga Muhamedi, paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë për të, ku ka thënë: "Çdo foshnje lind me natyrshmëri (islame), mirëpo prindërit (e fëmijes më pas) e hebreizojnë, e krishterizojnë, ose e bëjnë zjarrputist”...

Edukimi i fëmijëve | Views: 2424 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/07/2010 | Comments (0)

Mbase ndonjëherë do mund të mendosh se ke bërë një gabim që
më ke zgjedhur për bashkëshorte të jetës.
Me kohë frikohem se dashuria jote do të shndërrohet në urrejtje,
durimi yt do të kaloje në zemërim dhe situata e qetë mes nesh do zbehet...

Bashkëshortësia | Views: 3877 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (6)

Mbase ndonjëherë do mund të mendosh se ke bërë një gabim që
më ke zgjedhur për bashkëshorte të jetës.
Me kohë frikohem se dashuria jote do të shndërrohet në urrejtje,
durimi yt do të kaloje në zemërim dhe situata e qetë mes nesh do zbehet...

Bashkëshortësia | Views: 2104 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (1)

Të rregullosh kopshtin, nuk do të thotë se ke pengesa për mësime apo për të dhënë mësim, përkundrazi me një punë sistematike e të kujdesshme, këto arritje do të jenë maksimale.Rregullimi i kopshtit ndihmon në njohjen e rregullsisë në jetë, në njohjen e disiplinës, kolektivitetit, ndihmës reciproke, madje jep edhe mundësinë që t’ua heqësh fëmijëve dëshirën për të bërë veprime të këqija...

Edukimi i fëmijëve | Views: 1181 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (1)

Mënyra e realizimit dhe e përmbushjes së nevojave të fëmijës është çështje e rëndësishme për zhvillimin e fëmijës dhe për formimin e personalitetit të tij. Duke filluar nga aspekti fizik, psikik, shoqëror, mendor dhe shpirtëror.
Përgjithësisht, fëmija ka nevojë për: ushqim, veshmbathje, vendbanim të përshtatshëm, mbrojtje dhe shërim, gjumë, argëtim, liri, dashuri, siguri, etj...

Edukimi i fëmijëve | Views: 1292 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/07/2010 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024