E hënë, 24/06/2024, 16:56
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Urtësi

Artikuj në kategori: 31
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Ki gjithmonë frikë nga Allahu, Ai e di se çfarë ka në zemrën e njerëzve.
Ji i sjellshëm me ata që janë poshtë teje (nën urdhrat e tua) dhe trajtoji mirë ata.
Jep udhëzime të shkurtra, udhëzimet që janë të gjata harrohen shpejt.
Përmirësoje sjelljen tënde para se të kërkosh nga të tjerët të përmirësojnë sjelljen e tyre...

Urtësi | Views: 2299 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Djali im, kalova pranë shumë Pejgamberëve dhe përfitova prej tyre tetë urtësi:
*Kur të jesh në namaz, ruaje zemrën tënde.
*Kur të jesh në tubime me njerëz, ruaje gjuhen tënde.
*Kur të jesh në shtëpitë e tyre, ruaje shikimin tënd.
*Kur të jesh në ushqim, ruaje stomakun tënd...

Urtësi | Views: 2435 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (4)

Jemi në përfundim të vitit dhe në pritje të vitit tjetër. Ditët po shkojnë, muajt po ecin dhe vitet kalojnë, çdo gjë po mbetet mbrapa dhe jetës po i vjen fundi. Një ditë të gjitha krijesat do të qëndrojnë para Krijuesit Allah dhe do të japin llogari për çdo të madhe dhe të vogël. Kjo konfirmohet edhe me fjalët e Tij: "Kush ka bërë ndonjë të mirë, qoftë sa një thërrmijë, do ta shohë atë, e kush ka bërë ndonjë të keqe, qoftë sa një thërrmijë, do ta shohë atë.”...

Urtësi | Views: 1203 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Mos urrej asnjë njeri, sado që të gabojë ndaj teje!
Mos u brengos asnjëherë dhe vetëm shtoji duatë!
Jeto në thjeshtësi, sado që të jesh i ngritur! 
Mendo për të mira, sado që sprovat janë të shumta!
Buzëqesh (vazhdimisht), edhe atëherë kur zemra të pikon gjak! ...

Urtësi | Views: 2658 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (2)

Qortim do të thotë t’i flasësh dikujt për një faj a gabim duke i kërkuar të mos e përsëritë më.
Atëherë si t’ia shprehim pakënaqësinë atyre që i duam dhe i respektojmë?
Qortimi është sapuni i zemrave dhe gjuha e dashamirëve. Por qortimi nuk mund të ketë ndikim vetëm se duke u përdorur me efikasitet në personalitetin e duhur që pranon këshillën me zemërgjerësi...

Urtësi | Views: 1509 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Nakarmëdhenjtë janë afër dhe rreth teje janë të shumtë. Ata janë të shqetësuar për dallimin dhe epërsinë tënde, për krenarinë e orientimin tënd dhe vetitë e drejtimit tënd...

Urtësi | Views: 1403 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Çdo njeri i cili ecën mbi sipërfaqen e tokës lë gjurmë dhe shenja që tregojnë për lëvizjen e tij. Kur ecën në rërë, mbeten gjurmët e këmbëve, edhe kur ecën nëpër kopsht duken shenjat e lëvizjes.
Atëherë mund të pyesim: Ti ke disa vite që mëson dhe studion, ku janë gjurmët dhe rezultatet e diturisë tënde?...

Urtësi | Views: 1111 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Zemrat e tyre kanë një sëmundje
Allahu i Lartësuar thotë: "Në zemrat e tyre ka një sëmundje, të cilën Allahu ua shton.” (Bekare: 10)
Lakmia epshore
Allahu i Lartësuar thotë: "Mos flisni me përkëdheli, që të mos ju dëshirojë ai që ka zemër epshore.” (Ahzab: 32)...

Urtësi | Views: 1378 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Ji mirënjohës ndaj atij që të vë në dukje të metat e tua.
Mos u fut në rrugë të shtrembër nga nami i dikujt.
Kënaqësia dhe mirënjohja janë dy virtyte të mëdha, ju nuk duhet t’i kushtoni vëmendje cilës prej tyre keni fituar...

Urtësi | Views: 1512 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Ai që njeh vetveten, njeh Krijuesin e vet.
Nëse ju e doni Allahun, atëherë hiqni dashurinë e zemrës për këtë botë.
Frika ndaj Allahut e bën njeriun të sigurt.
Si mund t'i gëzoheni kësaj jete që bëhet çdo orë edhe më e shkurtër?...

Urtësi | Views: 1317 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Puno për këtë botë aq sa do të jetosh në të dhe për botën tjetër aq sa do të qëndrosh në të.
Sa e mirë është përulja e të pasurve para të varfërve dhe sa e keqe është përulja e të varfërve para të pasurve.

Urtësi | Views: 1395 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

Një grup dijetarësh ishin xhelozë ndaj imam Shafiut. Menduan një ditë t’i bëjnë një kurth me disa pyetje në lëmin e fikut, madje në prezencë të emirëve dhe kalifit Er-Reshid. Kalifi kishte kureshtje të veçantë ndaj këtij dijetari...

Urtësi | Views: 1690 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/04/2010 | Comments (0)

1-12 13-24 25-31
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024