E shtunë, 13/04/2024, 07:32
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Urtësi

Artikuj në kategori: 31
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Bamirësia (dhënia lëmoshë) karakterizohet nga dhjetë cilësi falënderuese; pesë të parat kanë të bëjnë me këtë botë, kurse të tjerat me botën tjetër:

Urtësi | Views: 993 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

1. të kërkojë një shok besnik dhe mendjemprehtë, i cili e këshillon;
2. të përzihet me njerëzit, kështu që të keqen që sheh, ta urrejë;
3. të përfitojë edhe nga armiqtë, kur ata flasin për të.

Urtësi | Views: 1124 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (1)

“...dhe kur vjen ky çast, ata as nuk mund ta vonojnë atë dhe as nuk mund ta përshpejtojnë atë...” (Araf, 34)
Ky ajet ngushëllon burracakët frikacakë, të cilët vdesin shumë herë para vdekjes. Mos të harrojnë se vdekja ka një kohë të caktuar, nuk mund të vijë më herët, por as të vonohet. Vdekjen nuk mund ta shtyjnë për një afat të pacaktuar, edhe sikur të tentojnë burracakët e frikësuar.

Urtësi | Views: 786 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Ai i cili dëshiron ta ulë dhe ta mposhtë lartësimin e vetes para të tjerëve, duhet të mësojë katër gjëra. Ato janë:

1. Çdo sukses dhe arritje duhet ta vlerësojë si dhuratë nga Allahu i Lartësuar. Kur rezultatet peshohen në këtë mënyrë, atëherë njeriu përpiqet ta falënderojë vazhdimisht Krijuesin dhe nuk vetëmburret.

Urtësi | Views: 804 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Nuk është etike:
-mospritja e namazit me dëshirë, vullnet, energji
-moslargimi i çdo gjëje nga zemra pos Allahut të Lartësuar
-lëvizja e tepërt, e pakontrolluar dhe loja me duar
-shpejtimi dhe mospërqendrimi në namaz

Urtësi | Views: 779 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Konfirmimi i teuhidit, i njehsimit të Allahut të Lartësuar, kur haxhiu i përgjigjet ftesës së Krijuesit me fjalën e fuqishme, të bukur, të këndshme dhe të ëmbël “LEBEJK ALL-LLAHUM-ME LEB-BEJK – Të jemi përgjigjur Allah, të jemi të përgjigjur!”
-Veprimet e haxhit, të cilat haxhiu i kryen në përputhje me formulën “LEB-BEJK”, manifestohen me shpirt, gjuhë dhe veprim.

Urtësi | Views: 1050 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

Kur Omeri, Allahu qoftë i kënaqur me të, ishte udhëheqës i muslimanëve, tek ai vjen një person dhe i ankohet për mosbindje dhe mosdëgjim nga ana e djalit të tij. Omeri, Allahu qoftë i kënaqur me të, e thirri djalin dhe e qortoi për mosdëgjueshmërinë ndaj babait dhe i kujtoi obligimet e fëmijës ndaj prindit të tij.

Urtësi | Views: 1165 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (1)

O bir i Ademit!
Çuditem me ty, se si i ngre sytë lart nga qielli e nuk di t’i ngresh ambiciet e tua nga pasiviteti dhe nuk e ngre shpirtin tënd nga ndyrësira. A nuk e sheh zogun, i cili, kur ngrihet lart në hapësirë, merr frymë në liri, por nëse bie në tokë ballafaqohet me pengesa dhe parazitë të ndryshëm?

Urtësi | Views: 1194 | Added by: shpend-xhelili | Date: 13/09/2009 | Comments (0)

 Mësova se mendja është si ara, ku çdo ide që e mendojmë për një kohë të gjatë është njësoj si ujitja. S'ka dyshim se do të korrim vetëm atë që kemi mbjellë nga mendimet tona pozitive ose negative.

Urtësi | Views: 781 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Imam ibën Ujejne thotë: “Buzëqeshja është   kurthi i dashurisë, kurse mirësia është gjëja më e lehtë; fytyrë e buzëqeshur dhe fjalë e mirë.”

Urtësi | Views: 1404 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

“Nuk ka ndonjë rob të cilin Allahu e ka furnizuar me dhjetë cilësi, e të mos e ketë shpëtuar nga të gjitha epidemitë dhe pamundësitë dhe ta ketë ngritur në gradën e të afërmve dhe të ketë fituar gradën e të devotshmëve.

Urtësi | Views: 873 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Patjetër duhet të veprojmë dhe të përparojmë. Allahu i Lartësuar ka thënë: ‘’Rrahmani – (Mëshiruesi – Zoti ynë), Ai ia mësoi Kuranin. E krijoi njeriun. Ia mësoi atij të folurit (të shprehurit, të shqiptuarit). Dielli dhe Hëna udhëtojnë sipas një përcaktimi të saktë.’’ Rrahman, 1-5.

Urtësi | Views: 692 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-24 25-31
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024