E premte, 19/07/2024, 07:56
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Urtësi

Artikuj në kategori: 31
Artikujt e shfaqur: 25-31
Faqet: «- 1 2 3

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Allahu thotë në një ajet kuranor: “Përkujto se me të vërtet përkujtimi besimtarëve u bën dobi.”

1. Kanë thënë se koha është si floriri e realiteti është se koha është me e vlefshme se floriri, se koha që kalon nuk kthehet e floriri i humbur mund të gjendet.

Urtësi | Views: 974 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

 “Bazat e devotshmërisë janë Kurani dhe Suneti;
të largohesh nga epshet dhe bidatet;
të respektosh e të nderosh dijetarët;
 të shoqërohesh me njerëzit e mirë;
Urtësi | Views: 749 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Në vend që   te jetosh inferior dhe pa personalitet, më mirë është që t’i kthehesh vetes dhe qëllimeve të tua të jetës, t’i shkruash me dorën tënde dhe t’i vesh para vetes e t’i kthehesh vetes çdoherë .

Urtësi | Views: 1008 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

"Vërtet, Iblisi qëndron përpara teje; vetja në të djathtën tënde; epshi në të majtën tënde; dynjaja pas teje; gjymtyrët rreth teje; i Plotfuqishmi sipër teje. Iblisi të fton për në epsh, dynjaja të fton në zgjedhjen e saj në dëm të ahiretit, gjymtyrët të ftojnë për në mëkate dhe i Plotfuqishmi të fton për në xhennet dhe falje."

Urtësi | Views: 915 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Përmirëso sjelljen tënde, përpara se të kërkosh nga të tjerët të përmirësojnë të tyren.

Një vdekje është tragjedi, një milion vdekje është statistikë.

Urtësi | Views: 1717 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Allahu i Lartësuar thotë: “Sot jua përsosa fenë tuaj, e plotësova dhuntinë Time ndaj jush dhe zgjodha që Islami të jetë feja juaj.” (El-Maide, 3)
   Allahu sqaron në këtë ajet plotësimin e dhuntisë ndaj robërve të Tij duke përsosur fenë e Tij. Disa dijetarë thonë se ky është ajeti i fundit që i ka zbritur të Dërguarit alejhi selam, ndërsa disa të tjerë thonë se është ajeti i fundit sa u përket ligjeve të Allahut.

Urtësi | Views: 677 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

1- Më mirë është të shpenzosh një qiri të vogël se sa tërë jetën ta kalosh në terr.
2- Gjithnjë derisa qëndron në këmbët e tua mos vajto nëse nuk mundesh të vraposh.
3- “ E mundshmja” pyet të “ Pamundshmen” ku jeton? U përgjigj: në ëndrrat e të paaftëve.
4- Shtëpia pa libra është shtëpi pa shpirt.
5- Nuk është i fortë ai që gjithnjë fiton luftërat, por i dobët është ai i cili gjithnjë e humb paqen.

Urtësi | Views: 4471 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (1)

1-12 13-24 25-31
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024