E martë, 28/05/2024, 15:35
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Sira

Artikuj në kategori: 15
Artikujt e shfaqur: 1-12
Faqet: 1 2

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Dy mu’xhizet (mrekullitë) e tij më të mëdha janë: Kur`ani dhe virtytet e cilësitë e tij të jashtëzakonshme, me të cilat All-llahu [subhanehu ue te’ala] e ka bërë të denjë për bartjen e misionit Islam. Edhe jetëshkrimi i tij vetvetiu ka qenë mu’xhize.Ka qenë njeri dhe All-llahu [subhanehu ue te’ala] e ka urdhëruar që të deklarojë e ta pohojë këtë të vërtetë, duke ua zbuluar njerëzve, ashtu që mos ta marrin për zot apo t’i përshkruajnë cilësi hyjnore. I Lartësuari i ka thënë:"Thuaj: " Unë jam vetëm njeri si ju, vetëm se mua më shpallet”. (Fussilet: 6).
Sira | Views: 1302 | Author: Sehad Kadiri | Added by: Argjendi | Date: 27/09/2010 | Comments (0)

Lindi në Mekë të Arabisë Saudite në vitin 570 të erës sonë. Filloi misionin e shpalljes së fesë së vërtetë, fesë islame (e cila është bindja ndaj Zotit), kur ishte dyzet vjeç dhe u nda nga kjo botë në moshën gjashtëdhjetëetrevjeçare. Gjatë kësaj periudhe të shkurtër njëzetetrevjeçare të profetësisë së tij, ai e ndryshoi tërësisht Gadishullin Arabik nga paganizmi dhe idhujtaria tek adhurimi i një Zoti.
Sira | Views: 1435 | Author: Erion Sula | Added by: Argjendi | Date: 27/09/2010 | Comments (0)

Në bazë të luftës paraprake u bë betimi për muajin e shenjtë dhul-ka’de, iniciatorët e të cilit qenë kurejshët me këto familje: Benu Hashim, Benu Muttalib, Esed b. Abdul Uzzaj, Zehreh b. Kulab dhe Tejma b. Merreh, përfaqësuesit e të cilave u mblodhën në shtëpinë e Abdullah Xhedanit et-Temijut, ngase ishte më i vjetri prej tyre dhe shumë i nder­shëm e bujar.

Sira | Views: 930 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Resulullahu e në rini nuk kishte ndonjë punë të caktuar a pro­­fesion. Tradita shënon se ka qenë bari i deleve të fisit Beni Sa’d dhe i ba­no­rëve të Mekës.
 Në moshën njëzet e pesë vjeç shkon në Sham si tregtar me ma­llin e tregtares së njohur mekase, Hatixhes, radijAllahu anha.
Sira | Views: 1117 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Kur u kthye Resulullahu e në Mekë, Hatixhja u befasua shumë me suk­se­sin e arritur në tregti. Mejseri i tregon për bujarinë dhe bes­nikërinë e Resulullahut e dhe i thotë se kjo ka qenë një nga shkaqet e fitimit të madh. Hatixhja njëkohësisht qe e kënaqur dhe e befa-suar.

Sira | Views: 1203 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Kur Resulullahu e ishte tridhjetë e pesë vjeç, kurejshët ven­dosën të ndërtojnë Ka’ben, e cila gjer atëherë ishte një grumbull gu-rësh në një truall pak sa të ngritur. Ishte e lartë nëntë arshin (6.30 m) që nga koha e Ismailit e. Nuk kishte kulm, prandaj disa hajdutë e kishin vjedhur një arkë me ar, e cila gjendej asokohe brenda këtij grumbulli.

Sira | Views: 1034 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Resulullahu e në rininë e vet ka qenë i prirur me virtyte më të mira që mund t’i kishin njerëzit. Ka pasur një koeficient të lartë inteli­gjence, që shprehej në çdo lëvizje ose në çdo iniciativë të tij. Nuk kishte dëshirë të fliste shumë. I pëlqente vetmia (veçi­min), gjë që e bënte në momentet e meditimit dhe të hulumtimit për drejtësi dhe për të gjitha ato gjëra që janë të arritshme për men­djen e njeriut.

Sira | Views: 1027 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Kjo ka qenë lufta e fiseve Kurejsh dhe Kinan kundër havazinëve. Në atë kohë Resulullahu e ishte në moshën pesëmbëdhjetë vjeç. Udhë­heqësi i kurejshëve dhe i kinanëve ka qenë Harb b. Umejje, i cili gëzon­te famë dhe nder të madh.

Sira | Views: 1147 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Kur Resulullahu e mbushi dymbëdhjetë vjet - sipas disave - e dy muaj e dhjetë ditë , Ebu Talibi e mori me vete në një udhë­tim tregtie për në Sham. Gjatë udhëtimit u ndalën në Basër për të pushu-ar. Atëbotë Basra ishte vend i rëndësishëm tregtar dhe kryeqytet i trevave arabe që ishin nën sundimin e romakëve.

Sira | Views: 1175 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Ibni Asakiri ka marrë një hadith nga Xhelhemeh b. Arfeteh, i cili thotë: "Një ditë hyra në Mekë, ishte thatësirë, andaj kurejshët tha-në: "O Ebu Talib, na u tha lugina, fëmijët na vuajnë nga thatësia e nga etja. Lutu për shi.”
 Ebu Talibi doli me djaloshin dhe, menjëherë u duk sikur të ish­te zënë Dielli, retë u shakullisën. Djaloshi shikonte në qiell. Ebu Ta­li­bi
Sira | Views: 1210 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Ebu Talibi mori përsipër kujdesin e plotë ndaj djalit të vëllait - nipit. E radhiti në mesin e djemve të vet dhe ua la amanet, ai kërkoi mirësi dhe nderim të ndërsjellë. Ebu Talibi, ungji i tij, e favo­rizoi Muhammedin e mbi dyzet vjet, duke i dedi­kuar mbrojtjen e vet dhe, për shkak të tij, lidhte miqësi dhe hidhë­rohej, për çka do të bëhet fjalë.

Sira | Views: 1005 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Abdul-Muttalibi kthehet me Muhammedin e në Mekë. Të tëra ndje­njat e tij, të mirësisë, të bujarisë dhe të dashurisë i ishin drej­tu-ar nipit jetim, të cilin e gjeti një tragjedi e re që vetëm ia rihapi plagën e vjetër që s’ishte mbyllur ende - së pari i ati, e tani edhe e ëma.

Sira | Views: 1333 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

1-12 13-15
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024