E shtunë, 30/09/2023, 11:02
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj

Total entries in catalog: 2146
Artikujt e shfaqur: 2113-2124
Faqet: «- 1 2 ... 175 176 177 178 179

A i lejohet femrës të vërë deodorant për sqetulla, për të sqaruar më mirë atë që është si lloj sapuni, jo spray, duke ditur se kjo nuk lëshon ndonjë aromë të madhe, por parandalon kundërmimin e nënsqetullave.

Pyetje & Përgjigje | Views: 942 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Qëllimi i agjërimit është që besimtari të ngjitet në shkallën e takvallëkut (devotshmërisë, përkushtimit). Dijetarët dhanë disa përkufizimi mbi takvallëkun, si:
- Muttekunë janë ata që ruhen nga dënimi i Allahut, duke u larguar prej asaj që e ka ndaluar Allahu dhe njëherazi zbatojnë urdhrat dhe obligimet e Allahut;
- Muttekunë janë ata që largohen prej gjynaheve;

Agjërimi i Ramazanit | Views: 652 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Allahu ju shpërbleftë për punën që bëni. Jam një motër që e lexoj faqen tuaj. Lexova pyetjen "kam probleme me kontaktin e parë seksual". Aty ju shumë mirë e kishit shpjeguar problemin dhe brenga ime është këtu. Jam 24 vjeçe, kam qenë e fejuar me shumë se 2 vjet dhe shumë mirë kemi shkuar me njëri-tjetrin, për asgjë nuk jemi fjalosur dhe për këtë gjithmonë kam falënderuar Allahun.

Pyetje & Përgjigje | Views: 1005 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (3)

Pastrimi i shpirtit është nevojë e patjetërsueshme. Allahu i Lartësuar e kërkon një gjë të tillë. Ai dërgoi Pejgamberët dhe zbriti librat, me të vetmin qëllim që të ofrojë lehtësi në edukimin, korrigjimin dhe pastrimin e shpirtrave, e cila arrihet vetëm duke kuptuar obligueshmërinë e adhurimit ndaj Allahut të Lartësuar.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 741 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Jam duke punuar në zyrën e tenderëve (prokurimit) që prej pesë vitesh, por më duhet shpesh të marr pjesë në komisionet e vlerësimit të tenderëve. Nganjëherë kam presion që të vendosim për filan firmë.

Pyetje & Përgjigje | Views: 520 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Ramazani është një mundësi ekskluzive për besimtarin e mirë që ai të jetë falënderues dhe mirënjohës ndaj Allahut të Lartësuar. Le të kujtojmë së bashku se jemi të obliguar ta falënderojmë Krijuesin Fuqiplotë për të mirat dhe dhuntitë e pakufishme të Tij. Veçojmë tri mënyra falënderimi:

Agjërimi i Ramazanit | Views: 924 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Ju lutem për mendimin tuaj, këshillë, sugjerim në lidhje me një çështje mjaft diskutabile, njëkohësisht subtile.
Të dy bashkëshortet janë të shkolluar dhe duke punuar, mirëpo gruaja nuk posedon kartelën e saj të rrogës.

Pyetje & Përgjigje | Views: 559 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Jam duke e praktikuar elhamdulilah Sunetin e Pejgamberit a.s. rreth çështjes së mosdhënies së dorës femrave. Që një vit e gjysmë e praktikoj, por nganjëherë nuk po mundem ta zbatoj, si p.sh. kur ka ndonjë tubim në institucione sepse në institucionin ku punoj, udhëheqësit po thonë së kështu po na i largon investitorët në dhënien e donacioneve duke mos i përshëndetur me dorë ato femra që i përfaqësojnë ato firma, investitorë.

Pyetje & Përgjigje | Views: 976 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

1. Obligimi i bërjes së nijetit për agjërim të obliguar që para hyrjes së Sabahut: Nëse është vërtetuar hyrja e Ramazanit me shikim të syrit, apo nga ana e dëshmitarëve, apo me plotësim të muajit Shaban, obligohet çdo musliman i ngarkuar nga sheriati që të vendosë- të bëjë nijet për agjërim që në mbrëmje, sepse i Dërguari i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: "Kushdo që nuk e bën nijetin për agjërim para agimit, ai nuk ka agjërim (nuk i quhet agjërimi)

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1558 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Namazi i teravive është sunet për burra dhe për gra. Fjala “teravi” është shumës i fjalës “teruihatun” e cila rrjedh nga fjala “rahatun”, që do të thotë çlodhje, pushim. Imam El Fejumi në “Misbahul munir” dhe imam Ibnul Mendhuri në “Lisanul arab” shpjegojnë se namazi i teravive është quajtur kështu,...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 748 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Namazi i teravive është sunnet për burrat dhe për gratë. Fjala teravi është shumësi i fjalës “tervihatun”, e cila rrjedh nga fjala “rahatin”, që do të thotë çlodhje, pushim. Imam Fejjumi në “Misbahul munir” dhe Imam Ibn Mendhuri në “Lisanul arab” shpjegojnë se namazi i teravive është quajtur kështu ngaqë muslimanët e gjeneratës së parë, kur falnin namazin e teravive, pushonin pas çdo dy selamesh, pra pas çdo katër rekatesh.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1261 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Itikaf nga ana gjuhësore do të thotë të qëndrosh mbyllur në një vend, ndërsa në gjuhën e sheriatit do të thotë të qëndrosh për një kohë të caktuar brenda në xhami duke bërë adhurime. Imam Ibn Kajim Xhevzije në librin e tij "Zadul mead" thotë: “Qëllimi i itikafit është të lidhësh zemrën me Allahun, duke u veçuar me Të me adhurime si dhe duke i ndërprerë lidhjet me krijesat.”

Agjërimi i Ramazanit | Views: 921 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2023