E premte, 19/04/2024, 17:08
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj

Total entries in catalog: 2146
Artikujt e shfaqur: 2125-2136
Faqet: «- 1 2 ... 176 177 178 179

Jeta në Mekë ishte bërë e padurueshme për muslimanët. Jobesimtarët i torturonin dhe nuk i lejonin ata të adhuronin Allahun e Madhëruar. Pejgamberi Muhammed, paqja qoftë mbi të, vendosi të shpërngulej me shokët e tij në Medinë për t’i ikur shtypjes së kurejshëve.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 861 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Ja,ne veç jemi e përcjellur muajin e bekuar të Ramazanit,ditët e tija të bukura dhe netët e tij edhe më të bukura.Jemi duke e përcjellur muajin e Kur`anit,devotshmërisë,sabrit-durimit,xhihadit,faljes dhe të liruarit nga zjarri i Xhehennemit.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1495 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Është gjë e natyrshme që njeriu të shprehë gëzim në momente të veçanta; disa gëzohen për çështjet e kësaj bote të përkohshme dhe disa gëzohen kur u jepet rasti për të manifestuar adhurimin ndaj Allahut me atë që Ai ka urdhëruar. Pa dyshim, besimtari i përkushtuar gëzohet kur mysafiri thërret dhe troket në derë dhe ia uron mirëseardhjen me nderimet më të larta,...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 702 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Era e këndshme e Ramazanit arriti, prandaj lidheni kontratën për ripërtëritjen e imanit, duke pranuar edhe këto porosi e mesazhe:
Porosia e parë:
Largohuni nga bisedat dhe polemikat e panevojshme në shtëpi. Krijoni atmosferë qetësie në shtëpinë tuaj duke kryer veprime me të cilat Allahu i Lartësuar është i kënaqur.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1002 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (2)

Namazi i teravive lejohet të falet në shtëpi, bile për femra është më e preferuar të bëhet në shtëpi. Por, nëse femra dëshiron të dalë në xhami, për shkak se e arrin më mirë koncentrimin nga leximi i imamit, apo nëse mbetet në shtëpi përton, atëherë del në xhami.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1343 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (4)

Trasmetohet nga Ja'la ibn Murre se Muhamedi a.s. ka thene: "Zoti I do tri gjera: shpejtimin e iftarit, vonmin e syfyrit dhe lidhjen e duarvenjera mbi tjetren ne namaz.". (Taberani ne Ewsat).
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1475 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

flyer_ramadan_mubarak.jpg Ramadan mubarak image by khadijinha

Në një hadith, te pajtuar për saktësinë e tij, qëndron: "Bëni syfyr, ngase në syfyr ka bereqet”.
Në këtë hadith urdhërohemi ta hamë syfyrin, si përgatitje për agjërim, ndërsa urtësia e tij është zbritja e begatisë dhe bereqetit.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1629 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Allahu e ka bërë obligim për ne agjërimin ashtu siç ishte obligim edhe për popujt e mëhershëm nga ithtarët e Librit. Allahu i Lartësuar thotë: " O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm." [el Bekare: 183].

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1008 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Trasmetohet nga Enes ibn Maliku se Muhamedi a.s ka thene:"Hani ne syfyr sepse ne te ka begati (bereqet)." (Inb Hibbani) 

 Trasmetohet nga Se'id el-Hudrij se Muhamedi a.s. ka thene:"Beni syfyr qofte edhe me nje pike uje." (Ebu Duvudi dhe Tirmidhiu)

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1133 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Trasmetohet nga Zejd ibn Halid El-Xhuheni se Muhamedi a.s. ke thene: "Kush ushqen nje agjerues, fiton shperblimin sa te tij ashtu qe nuk pakesohet as shperblimi I agjeruesit" (Tirmidhiu dhe Nesa'iu)
Agjërimi i Ramazanit | Views: 888 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Trasmetohet nga Ebu Hurejre se Muhamedi a.s. ka thene:"Kush harron gjate agjerimit dhe pin dhe han, le ta vazhdoje agjerimin, sepse Zoti e ka ushqyer dhe i ka dhene te pije." (Buhariu, Muslimi, Ebu Davudi, Tairmidhiu dhe Maliku)
Agjërimi i Ramazanit | Views: 895 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Trasmetohet nga Xhabiri se Muhamedi a.s. ka kaluar ne Meke ne vitin e clirimit dhe ate ne Ramadan derisa ka arritur ne vendin Kara'e el-Gammim (pese kilometra afer Afsanit ndermjet Mekes dhe Medines).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 911 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (5)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024