E diel, 02/10/2022, 11:20
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 2
Vizitorë: 2
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj

Total entries in catalog: 2146
Artikujt e shfaqur: 2101-2112
Faqet: «- 1 2 ... 174 175 176 177 178 179

A është e lejuar të hahet ushqimi i cili përgatitet në të njëjtën enë në të cilën përgatitet edhe mishi i derrit?

Pyetje & Përgjigje | Views: 797 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (2)

Allahu i Lartësuar thotë: "Ai e udhëzon zemrën e tij (drejt besimit të vërtetë) dhe Allahu është i Gjithëditur për çdo gjë.” (Tegabun, 11).
Zemra është bazë e udhëzimit dhe kapital i çdo gjëje. Muhammedi (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) thotë:

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1337 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Trasmetohet nga Sehl ibn Sa'di se Muhamedi a.s. ka thene:"Njerezit do te kene miresi gjerisa ta shpejtojne iftarin." (Buhariu, Muslimi dhe Tirmidhiu) 

 Trasmetohet nga Ebu Hurejre se Muhamedi a.s. ka thene:"Zoti xh.sh. thote: "Me i dashuri prej roberve te mij eshte ai qe shpejton me teper iftarin". (Ahmedi dhe Tirmidhiu)

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1749 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (8)

Ndër begatitë që Allahu i Lartësuar i ka dhuruar njeriut është edhe shtëpia, e cila është vendi ku banojmë, mbrohemi dhe nga e cila kemi shumë dobi. Nëse do të shikosh gjendjen e njerëzve që nuk kanë shtëpi, të cilët jetojnë rrugëve e parqeve, nëse do të shikosh gjendjen e refugjatëve,...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 668 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Dua ta di për një njeri që e kundërshton Kuranin dhe për xhaminë ka urrejtje aq të madhe, saqë dëshiron që çdo xhami ta prishë e të mos e lërë në këmbë. Ai shan me plot urrejtje të gjithë hoxhallarët në përgjithësi dhe hyn në kredi dhe riskun e fiton nga kasetat që i shet me këngë folklorike.

Pyetje & Përgjigje | Views: 918 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

"Muaji i Ramazanit në të cilin u zbrit Kur’ani: udhëzim për njerëzimin, provë e qartë për udhëheqje dhe kriter (dallues i qartë për të drejtën dhe të gabuarën).” (Bekare, 185).
I gjithë Kur’ani zbriti në Levhi Mahfudh në muajin Ramazan dhe pikërisht për këtë Muhammedi (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) së bashku me Xhibrilin bënin përsëritjen e Kur’anit në këtë muaj.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 490 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Jam një muslimane e cila fal namaz. Kam një problem. Babai im pi alkool ndonjëherë dhe kur pi, nuk di çfarë flet dhe shpeshherë na bën zullum në shtëpi. Unë, sado që mundohem ta respektoj, ndonjëherë edhe po e ngre zërin ndaj tij, se po sillet shumë keq. I them “mos pi, se është haram”, po ai nuk po kupton.

Pyetje & Përgjigje | Views: 880 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Le të lexojmë dhe të meditojmë së bashku për thëniet pejgamberike. Muhammedi (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) na përgëzon me fjalët e Allahut:
- "O biri i Ademit! Nëse më lutesh dhe më shpreson, t’i fal mëkatet që ke bërë dhe nuk më intereson asgjë më tepër. Biri i Ademit, nëse mëkatet e tua arrijnë kupën e qiellit, e pastaj kërkon falje, t’i fal mëkatet dhe nuk më intereson asgjë.”

Agjërimi i Ramazanit | Views: 798 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Kam dëgjuar se kur pret thonjtë, duhet marrë përsëri abdest sepse thonë që prerja e thonjve e prish abdestin. Unë nuk e di që ka ndonjë argument për këtë dhe për këtë nuk ua vë edhe shumë veshin por në zemër kam frikë se mos kanë të drejtë. Për këtë çfarë mund të më thoni, a mund të ketë ndonjë argument për këtë? Allahu ju shpërbleftë me xhenetin Firdeus!

Pyetje & Përgjigje | Views: 1150 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (5)

Es-selamu alejkum! Allahu ju shpërbleftë për punën që po bëni! Kisha një pyetje.
Unë jam 18-vjeçar dhe kam dëshirë të lë mjekër, por mjekra ime akoma nuk ka dalë e plotë (ka vende që nuk është rritur mirë). E unë kam dëgjuar një ligjëratë të një hoxhe, (shumë të përgatitur), që thoshte se mjekra për besimtarin duhet të jetë zbukurim dhe se besimtari duhet të kujdeset për mjekrën e tij.

Pyetje & Përgjigje | Views: 632 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Allahu e thërret në pendim, ai prapë bën mëkat, prapë Ai e thërret në pendim.
"Thuaj: "O robërit e Mi, të cilët e keni ngarkuar me shumë gabime veten tuaj, mos e humbni shpresën ndaj mëshirës së Allahut, pse vërtetë Allahu i falë të gjitha mëkatet, Ai është që shumë falë dhe është mëshirues!” (Zumer, 53).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 878 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

185. (Ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur'ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra).. .". (el-Bekare, 185)

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1835 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022