E premte, 19/04/2024, 17:34
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj

Total entries in catalog: 2146
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3 4 ... 178 179

Pyetje: I dashur vëlla! Kam katër muaj që jam fejuar dhe unazat e fejesës të dytë i kemi blerë nga
ari i bardhë pasi burri im është i arsimuar fetarisht dhe më ka thënë se ka
argumente se është hallall pasi që ai në realitet është platin e nuk është ari
i cili është haram. Nga kimia edhe unë e di se është ashtu dhe po ju shkruaj
jo pse nuk po i besoj dijes së tij por pse po kam frikë për të.

Pyetje & Përgjigje | Views: 2145 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (2)

Pyetje: A është haram që të vendosen përmbi varr lule të plastikës apo të
gjalla? 

Pyetje & Përgjigje | Views: 1595 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (0)

Pyetje: Unë desha të pyes a lejohet femra te del imam në shtëpi nëse falen
dy apo tri femra dhe a lejohet te thuhen suret p.sh fatihaja me zë
dhe ni sure tjetër në dy rekatet e para? 

Pyetje & Përgjigje | Views: 1046 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (0)

Pyetje:  Kam dy pyetje, në Ramazan më udhëzoi Allahu për namaz elhamdulilah,
por kam problem me abdes ndodhë që për një namaz të marrë abdes 7 herë si dhe gjatë namazit ndodh të më prishet abdesi ju lutem si të veproi?

Pyetje & Përgjigje | Views: 1281 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (0)

Pyetje:  Jam studente ndodh që për shkak të udhëtimit nuk po mund të fal namazin
me kohë dhe ta fali kaza a pranohet namazi kaza si te veproi?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1164 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (0)

Pyetje:  Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë me ju te nderuar. Më duhet ndihma e juaj
të më këshilloni se nuk po gjejë qetësi shpirtrore, para 2 viteve jam betu se
do ta la duhanin për hirë të Allahut, po nuk po mundem po bëj përpjekje,
po e kot, si të veproi që të më fal Zoti për këtë betim që nuk jam përmbajtur
Si të veproi duhani mu ka ba shok në një mënyrë. Ju faleminderit.
Pyetje & Përgjigje | Views: 1150 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (0)

Pyetje:  Pse është haram ngrënia e mishit të derrit?
Pyetje & Përgjigje | Views: 1001 | Added by: ShpendXhelili | Date: 12/07/2011 | Comments (0)

Të dëshpërohesh nga jeta për shkak të këtyre gjërave është kundërshtim i fjalës së Allahut:
"...dhe mos e humbni shpresën për mëshirën e Allahut. Shpresën te mëshira e Allahut nuk e humb askush përveç jobesimtarëve.” (Jusuf: 87)
Artikuj | Views: 1091 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (0)

Duhet të përpiqemi për një ekuilibër midis shpenzimit të tepruar (Israfit) dhe të qenit koprrac. Të drejtët janë ata "... të cilët kur shpenzojnë nuk e teprojnë e as nuk janë dorështrënguar, po mbajnë mesataren e janë të matur.” (Kur’an, 25: 67)
Artikuj | Views: 843 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (0)

”O ju njerëz, ju keni nevojë për Allahun e Allahu nuk ka nevojë për ju; Ai është i falënderuari.” (Fatir, 15). 
Argument për këtë emër kemi fjalën e Allahut të Lartësuar: ”O ju njerëz, ju keni nevojë për Allahun e Allahu nuk ka nevojë për ju; Ai është i falënderuari.” (Fatir, 15). 
Artikuj | Views: 817 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (0)

"Ky është muaji që njerëzit e neglizhojnë, sepse gjendet mes Rexhebit dhe Ramazanit. Ky është muaji që ngrihen veprat te Zoti i botëve, kurse unë dëshiroj që të më ngrihen veprat duke qenë agjërueshëm".

Artikuj | Views: 753 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (0)

Oj zemra ime, ma bëj hallall për çdo lot që mund të të kem shkaktuar, ma bëj hallall për çdo brengosje sado të vogël që mund të kesh pasur nga unë...
Oj nëna ime!
Oj zemra ime, nga malli që kam po të shkruaj këtë shkrim, dua të të shkruaj dhe të të tregoj vlerën që Allahu i Lartësuar të ka dhënë ty…

Artikuj | Views: 1137 | Added by: ShpendXhelili | Date: 11/07/2011 | Comments (2)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024