E premte, 19/07/2024, 07:58
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë

Artikuj në sektorë: 193
Artikujt e shfaqur: 25-36
Faqet: «- 1 2 3 4 5 ... 16 17

Shfrytëzojeni këtë muaj para se të shkojë pa e kuptuar, sepse nëse do të tregoheni të pakujdesshëm, të jeni të sigurt se në fundin e tij keni për t’u penduar! ...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1250 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/08/2010 | Comments (0)

Na erdhi shanca për te fituar Xhenetin e Allahut gjëresia e të cilit është sa qiejt dhe toka.

Edhe Ramazani i këtij viti erdhi, erdhi që të ringjallë shpresat tona, erdhi që të na forcojë edhe më shumë besnikërinë ndaj Allahut...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1054 | Added by: shpend-xhelili | Date: 11/08/2010 | Comments (0)

Mos të harrojmë, motra të dashura, se në këtë muaj, Allahu i Madhërishëm liron turma-turma njerëzit nga Xhehenemi dhe i fut në Xhenet.

Allahu i Lartësuar thotë:
”O ju që keni besuar! Agjërimi ju është bërë obligim, sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm”. (Bekare, 183) ...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 634 | Added by: shpend-xhelili | Date: 10/08/2010 | Comments (0)

Ne duhet të shikojmë tek shembulli i të Dërguarit, shokët e tij, dhe gjeneratat e hershme të muslimanëve.

Ne duhet të shikojmë tek shembulli i të Dërguarit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, shokët e tij, dhe gjeneratat e hershme të muslimanëve, nëse dëshirojmë të përfitojmë maksimumin prej muajit të bekuar...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 776 | Added by: shpend-xhelili | Date: 10/08/2010 | Comments (0)

Ramazani është një periudhë e veçantë kohore, gjatë së cilës muslimanët largohen rutinës së përditshme.
Ramazani është një periudhë e veçantë kohore, gjatë së cilës muslimanët anembanë botës i largohen rutinës së përditshme dhe përqendrohen më shumë te solidariteti, bamirësia, agjërimi dhe namazi...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 997 | Added by: shpend-xhelili | Date: 10/08/2010 | Comments (0)

Të gjithë këta persona janë të lejuar ta prishin agjërimin pasi ai do ta vështirësonte gjendjen e tyre gjatë cilësdo pjesë të vitit.
Pleqve dhe plakave, që janë në moshë të thyer u lejohet ta ndërpresin agjërimin ashtu siç u lejohet të sëmurëve kronikë dhe atyre që bëjnë punë shumë të rënda në rrethana tepër të vështira dhe që nuk kanë mënyrë tjetër për t’u ushqyer...
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1152 | Added by: shpend-xhelili | Date: 10/08/2010 | Comments (1)

Urdhëro në derën e pendimit! Allahu e pret robin e Tij të pendohet.
Në këtë temë unë dua t’i kushtohem thirrjes drejt derës së pendimit për motrën time muslimane që merr pjesë në agjërimin e këtij muaji dhe ende s’efalë namazin, motrën time myslimane që edhe ky muaj e zuri pa mbulesë...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1140 | Added by: shpend-xhelili | Date: 09/08/2010 | Comments (0)

Më së miri është që ushqimi i cili merret të jetë i ekuilibruar.
Duke i pasur parasysh orët e gjata të agjërimit duhet që të marrim ushqim i cili tretet ngadalë, si: ushqime nga elbi, gruri, misri, fasulja, mielli i misrit, orizi i papërpunuar etj., pasi tretja zgjat më shumë dhe e largon ndjenjën e urisë dhe jo ushqim i cili tretet shpejt, si:...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1320 | Added by: shpend-xhelili | Date: 09/08/2010 | Comments (0)

"A është atëherë më i mirë ai, i cili vuri themelin e ndërtesës së tij tek përkushtimi ndaj Allahut dhe kënaqësia e Tij, apo ai, i cili vuri themelin e ndërtesës së tij të paqëndrueshme buzë greminës, saqë u thërrmua bashkë me të në zjarrin e xhehenemit? Dhe Allahu nuk i udhëzon njerëzit zullumqarë (politeistë, keqbërës)." (Tevbe, 109)...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 933 | Added by: shpend-xhelili | Date: 09/08/2010 | Comments (1)

Allahu nuk ka obliguar ndonjë dispozitë e të mos jetë fshehur në të urtësi e madhe. Pyetja:
Cila është arsyeja që u obligua agjërimi?
Përgjigjja:
Së pari ne duhet ta kemi parasysh se njëri prej emrave të Allahut është el-Hakim (më i Urti). Fjala Hakim buron nga rrënja e njëjtë, si: hukmi (vendim) dhe hikmeh (urtësi). Vetëm Allahu është Ai që jep vendime dhe vendimet e Tij janë më të përsosurat dhe më të urtat...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1010 | Added by: shpend-xhelili | Date: 08/08/2010 | Comments (0)

Programi juaj fillon para sabahut, gjatë orëve të fundit të natës. Duhet të zgjoheni, të merrni abdes dhe të faleni aq sa ua mundëson Allahu. Ju duhet t’i vëni vetes një qëllim ambicioz dhe të filloni të recitoni një pjesë të Kuranit gjatë namazeve tuaja. Kjo është kohë kur përpjekja e sinqertë përqendrohet në kërkimin e mëshirës së Allahut. Agjëruesit seriozisht dhe me këmbëngulje i luten Allahut për falje...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1497 | Added by: shpend-xhelili | Date: 07/08/2010 | Comments (4)

Nëpërmjet agjërimit synohet të frenohet nefsi nga dëshirat e ethshme, të ndahet nga gjërat me të cilat është mësuar dhe të ulet furia e tij epshore, kjo si një mënyrë kalitjeje për arritjen e të gjithë faktorëve, që i japin lumturi e kënaqësi dhe për pranimin e gjithë asaj që e bën të dëlirë, gjë prej së cilës rrjedh jeta e tij e amshuar. Uria dhe etja që shkakton agjërimi e thyejnë furinë dhe vrullin e nefsit të njeriut dhe i kujtojnë atij gjendjen e të varfërve barkzbrazur...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1637 | Added by: shpend-xhelili | Date: 07/08/2010 | Comments (2)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024