E martë, 28/05/2024, 13:59
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë

Artikuj në sektorë: 193
Artikujt e shfaqur: 49-60
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17

Çka veproni nëse dikush ju thërret në telefon apo merrni ndonjë letër që ju keni marrë pjesë në një lojë shpërblyese? Nëse ju përgjigjeni këtyre ju mund të humbni me mija funta. Kjo fletushkë do të ju jap informata për këto mashtrime. Këto mashtrime janë mënyrat se si të vjedhin të holla nga ju.

Zekati | Views: 1112 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Në rrafshin më të thjeshtë tregtia dhe biznesi merren me shkëmbimin e të mirave dhe shërbimeve. Por, biznes është më shumë sesa vetëm qarkullim i të mirave dhe shërbimeve në njërën anë dhe e parave në tjetrën. Prodhimi, paketimi, shpërndarja dhe mesazhi reklamues që përcjell atë, të gjitha këto mbajnë parullën rreth asaj se çka është e mirë apo e dëshiruar dhe çfarë jo.

Zekati | Views: 742 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

[Arabet e lashte te njohur ndryshe si Nabateanet apo “tregtaret e naftes ne Detin e Vdekur” ishin pasardhesit e popullit arab te Themudit. Nabateanet e lashte jetonin aty ku sot ndodhet Hixhazi, ne veri-perendim te Arabise Saudite. Me vone ata vendosen te ndertonin nje mbreteri (shek. 4-3 p.e.r.) qe perfshinte hapesira te medha te shkretetires Negev, pothuaj te gjithe ate qe sot quhet Jordani, bile dikur edhe Damaskun.

Zekati | Views: 1438 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Dirhami dhe Dinari jane perdorur si valuta zyrtare islame ne fillim te Kalifit te dyte te Islamit (634-644 C.E.). Dinari eshte pesha e arit e barabarte me 4.3 grame ndersa Dirhami eshte pesha e argjendit e barabarte me 3.0 grame. Keto mareveshje u vendosen nga kalifi i dyte musliman Umar Ibn al-Khattab (ra) si " 7 dinare duhet te jete te barabarte me 10 dirhame".

Zekati | Views: 842 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Teksti ne qender te monedhes shkruan " Nuk ka tjeter vec Allahut, Ai eshte nje dhe i vetmi, Ai nuk ka shoke(ne madheshtine e tij)". Ndersa teksti rreth monedhes shkruan "Muhammadi eshte i derguari i Allahut, qe e dergoi ate me udhezime dhe me fene e vertete per ta bere ftimtar mbi te gjithe besimet e tjera."

Zekati | Views: 1128 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Nxitje: është përmbledhje e shtytësve që na shtyjnë ta bëjmë ndonjë punë. Të mirët nxiten të bëjnë atë punë që mendojnë se më shumë është e ndërlidhur me interesin e fesë së tyre, kurse kjo i udhëheqë drejt arritjeve të mëdha dhe veprave madhështore humanitare. Nëse shikojmë procesin e nxitjes nga aspekti administrativ, është me rëndësi të kuptojmë këtë të vërtetë: ti nuk mundesh ti nxitish të tjerët, mirëpo mundesh të ndikosh në atë që i nxitë ata.

Zekati | Views: 735 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Kur një musliman shpenzon para bujarisht për të ndihmuar nevojtarët, kjo kënaq Allahun i cili e shpërblen atë me lumturi në këtë jetë dhe në tjetrën. Por nëse me këtë pasuri individi bëhet mendjemadh, egoist dhe mosmirënjohës ndaj Krijuesit, atëhere ate do ta ndjek stresi dhe dënimi. Andaj paraja konsiderohet thikë me dy teha.

Zekati | Views: 1010 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (1)

E cka pas Ramazanit ? Në ramazan isha i drejtuar kah Allahu s.w.t…Shpeshtoja nafilet (namazet vullnetare)...Ndieja knaqesine e ibadetit…Lexoja Kur'anin shume…Nuk mungoja në namaz me xhemat…Nuk shiqoja në ndalesat e Allahut s.w.t…Por,pas ramazanit humba knaqesine e ibadetit,të cilen e ndieja në ramazan dhe tani nuk gjej shtytes për në ibadet…Shume shpesh me kalojne namazet me xhemat …

Artikuj | Views: 2223 | Added by: shpend-xhelili | Date: 30/09/2009 | Comments (4)

Nxënës i nderuar!

Kush të pengon nga epërsia dhe suksesi?
A është varfëria? Ose Sëmundja? Ose dembelia dhe përtacia?
Lërë përtacinë dhe nisu drejt lartësive.
Zekati | Views: 775 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Nga historia mësojmë se Lindja e Mesme ka luajtur një rol të rëndësishëm në krijimin e një baze të shenjtë që sot i ka rrënjët më të thella si prijëse e civilizimit më të shenjtë të quajtur Islam. Qytetet e Lindjes së Mesme për mijëra vjet kanë qenë të shenjta, përderisa edhe sot vendet dhe tokat e tyre të pasura me naftë, janë pjesët më të pasura në planetin Tokë.

Zekati | Views: 2787 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Përfytyroni, në një të ardhme jo shumë të largët, ekonomia e SHBA bie pas dekadash akumulimi borxhesh. Ujditë (transaksionet) me letra (prej letre) dhe abuzimet e konsumit përparojnë pamëshirshem ndërkohë që rraskapitja e kapitalit real është në rritje. Spekullimi del jashtë kontrollit kur bankat nisin e kërkojne shlyerjen e kredive.

Zekati | Views: 821 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Ky është një fragment i shkurtuar i nxjerrur nga libri : URTËSIA NË BINDJE NDAJ URDHËRESAVE TË ALL-LLAHUT, i autorit SHEJHUL ISLAM IBËN TEJMIJE, përkthim i Agim Avdiut , botim i " Klubit Studentor" me 10 05 2007 në Shkup. Fragmenti gjendet në Kapitullin " Harxhimi dhe Shpërndarja" që fillon në faqen 298, por përmbajtja e këtij texti është nxjerrur ndërmjet faqeve 300 dhe 302.

Zekati | Views: 1330 | Added by: shpend-xhelili | Date: 28/09/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024