E hënë, 24/06/2024, 18:20
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Artikuj

Dhjetë Metoda Për Të Vazhduar Në Të Mbara Pas Ramazanit
Dhjetë Metoda Për Të Vazhduar Në Të Mbara Pas Ramazanit
 

 

E cka pas Ramazanit ? Në ramazan isha i drejtuar kah Allahu s.w.t…Shpeshtoja nafilet (namazet vullnetare)...Ndieja knaqesine e ibadetit…Lexoja Kur'anin shume…Nuk mungoja në namaz me xhemat…Nuk shiqoja në ndalesat e Allahut s.w.t…Por,pas ramazanit humba knaqesine e ibadetit,të cilen e ndieja në ramazan dhe tani nuk gjej shtytes për në ibadet…Shume shpesh me kalojne namazet me xhemat … Namazet nafilet dhe leximin e Kur'anit pothuajase veq i kam nderprere totalisht…dhe…dhe…dhe…dhe…

Ky problem a ka zgjidhja apo shërim?

Vellau im! Ja dhjete metoda që të vazhdosh në pune të mbara pas ramazanit.

1- Se pari dhe para cdogjeje : Kerkimi i ndihmes prej Allahut s.w.t për udhezim dhe paluhatshmeri në fe.Allahu s.w.t e lavderoi duane e dijetareve ÑóÈøóäóÇ áÇ ÊõÒöÛú ÞõáõæÈóäóÇ ÈóÚúÏó ÅöÐú åóÏóíúÊóäóÇ æóåóÈú áóäóÇ ãöäú áóÏõäúßó ÑóÍúãóÉð Åöäøóßó ÃóäúÊó ÇáúæóåøóÇÈõ """Zoti ynë, mos na i lako zemrat tona pasi na drejtove, na dhuro mëshirën Tënde, pse vetëm Ti je dhuruesi i madh".( Ali Imran 8)

2- Të ndenjturit e shpeshte me njerzit e mire dhe kureshtja për tubime të pergjithshme të dhikrit( perkujtimit të Allahut s.w.t),si: ligjeratat,apo edhe të vecanta si: vizitat.

3- Të njoftuarit me jeten e njerzve të mire dhe këtë nepermjet leximit të ndonje libri,degjimit të ndonje kasete…Në vecanti duhet të interesohemi me jeten e sahabeve sepse kjo veper i dergon shpirtit vendosmeri,force dhe vullnet. 

4- Degjimi i shumte i kasetave ndikuese me karakter islam,si: ligjerata,keshilla,e pse jo edhe vizita e studiove islame kur të kesh kohe .

5- Pasioni për t'i kryer farzet, qofshin ato namaze të obliguara apo kompenzimi i asaj,që na ka kaluar nga ramazani pa e agjeruar,sepse në farze ka dobi të madhe.

6- Pasioni për namaze vulnetare (nafile) edhe nese jane pak sepse" Veprat me të mira tek Allahu jane ato që jane në rrjedhe e siper edhe nese jane pak" sci thote Muhammedi Alejhi selam  

7- Të filluarit me nxenien e Kur'anit permendesh,vazhdimin në leximin e tij dhe t'a lexosh atë që ke nxene permendesh gjate namazeve,farze apo nafile qofshin ato.

8- Shpeshtimi i perkujtimit të Allahut s.w.t,kerkimit falje(istigfarit) sepse nese kjo është veper e vogel dobia e saj është e madhe,shton imanin dhe forcon zemren.

9- Largimi nga mjetet ,të cilat t'a prishin zemren,qofshin ato shokë të keqinje,television,satelit, degjim i kengeve,mjeteve muzikore si dhe shiqimi në revistat pornografike, dhe se fundi

10- Vella i nderuar! Të porosis të shpejtosh në tevbe..Ne tevbe të sinqerte,në të cilen nuk ka kthim mbrapa inshaAllah,dhe se Allahu s.w.t gezohet me nje gezim të madh kur të pendohet robi.

Vella i nderuar! Të porosis të mos jesh prej atyre njerzve që Allahun s.w.t e njohin vetem në ramazan. Selefi( të paret tane) për të tillet thonin:Njerze të keqinje! Nuk e njohin Allahun perveqse në Ramazan.

Ketu ndahemi vella i nderuar për t'u takuar në Ramazanin e ardhshem ( inshaAllah) duke të deshiruar ty shendet,lumturi dhe paluhatshmeri në fene e Allahut s.w.t!

Keto keshilla jane të mira dhe të dobishme për ate që i lexon dhe punon sipas tyre!

Porosisim cdo lexues që t'i zbatoje dhe t'i perhape ato me shprese se do të perfitoje dhe ndieje knaqesi ne namazin e tij

 

 

Shkroi: Esh Shejh Abdullah Abdurrahman El Xhibrini,

( antare i keshillit për fetva )

Burimi:www.twbh.com

Pershtati në shqip: Sedat Gani islami

 

 

Kategori: Artikuj | Shtuar nga: shpend-xhelili (30/09/2009)
Klikime: 2229 | Komentet: 4 | Ranguar: 4.8/5
Gjithsejt komente: 4
3 elif  
0
Inshallah ALLAHU na e pranon agjrimin.

4 Argjendi  
0
amin

2 elif  
0
o allah

1 julka  
0
Allahu jua shperbleft,inshalla zoti na e pranon argjerimin tone dhe lutjet tona dhe na e shton devotdhmerine per te adhuruar vetem Allahun 1 dhe te vetem.

Only registered users can add comments.
[ Regjistrohu | Hyr ]
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024