E martë, 28/05/2024, 15:48
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 3
Vizitorë: 3
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë

Artikuj në sektorë: 193
Artikujt e shfaqur: 37-48
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 ... 16 17

Sepse me të vërtetë person i mjeruar është ai që është i privuar nga Mëshira e Allahut gjatë Ramazanit.
Të gjitha lavdërimet absolute i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 837 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (0)

Nuk gjeta për ju dhuratë më të mirë për këto netë, sesa një Buqetë me lutje të zgjedhura... Së shpejti, me lejen e All-llahut të Madhërishëm, po hyjmë në 10-të netët e fundit të Ramazanit, 10-të netët që Allahu i Madhërishëm i ka zgjedhur nga më të begatat që ekzistojnë, begatia në to është e përmasave madhështore, 10-të netët e shpëtimit nga zjarri, 10-të netët në të cilat është Një Natë më e vlefshme se 1000 muaj, ...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1603 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (0)

Mos e lësho litarin, që e ke bërë nyje.

Agjërues për hir të Zotit! Agjërues për të arritur afrinë dhe devotshmërinë. Agjërues, për t’u pastruar e për t’u forcuar. Agjërues, për të filluar një jetë më ndryshe, me natyrshmëri të pastër...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 715 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (0)

Motër muslimane! Kalendari shënon ardhjen e ramazanit dhe ti prej kohësh e ke ditur. Në prag të tij ke sajuar një kalendar të vogël në mendjen tënde në përputhje me grafikun e zbërthimit dhe të shkëlqimit të shtëpisë...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 917 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (0)

Veprat të cilat mund ti bëjmë:
1. Perfundimi i Hatmës çdo 3 ditë
2. Falja e 100 rekateve çdo ditë, duke e shpresuar shpërblimin se një rekat është i vlefshëm sa 100,000 rekate.
3. Shpeshimi i përmendjës së Allahut sepse Ai është Më i Dashuri, Më i Rëndësishmi e më i Madhi:...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1903 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (6)

A nuk je përmalluar?!
Agjërimi i vërtetë është që të mos agjërojmë vetëm nga pijet dhe të ngrënit apo epshet.
Jo, jo, jo…
Dëshira jonë është që të agjërojmë, agjërim të vërtetë. Të agjërojë zemra nga meditimi për dicka pos Allahut, të agjërjoë mendja, të agjërojë shpirti, të agjërojnë gjymtyrët.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1160 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (0)

Le të arrihen qëllimet e tij.
"Muaji i Ramadanit që në të (filloi të) shpallet Kur’ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra)...” - [Kur’an, 2:185]

Agjërimi i Ramazanit | Views: 808 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/08/2010 | Comments (0)

Rezymeja e hutbes:
Dallimi mes njerëzve në rizk; vlera e njeriut të varfër besimtar; vlera e bamirësisë ndaj të varfërve dhe kryerjes së nevojave të tyre; disa fragmente nga asketizmi i selefit; gjendja e Pejgamberit, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem; vlera e shpenzimit në rrugë të All-llahut; reziku i pasurisë dhe porosi për durim dhe devotshmëri.
Zekati | Views: 3239 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (2)

Islami! Njëra ndër fetë më të mëdha botërore. Numri i ithtarëve të kësaj feje sillet rreth mbi 1.2 miliard njerëz. Islami! Fe, e cila rregullon të gjitha lëmitë e jetës së njerëzve dhe që paraqet mënyrën më të favorshme të jetës së njerëzve.

Zekati | Views: 930 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Trashëgimia merret drejtëpërsëdrejti me shpërndarjen e pasurisë, d.m.th me administrimin e kalimit të pasurisë së të vdekurit tek pasardhësit. Në shumicën e shoqërive të hershme, në qytetërimin e lashtë, e drejta për të trashëguar pasurinë e të vdekurit shpesh i është dhënë djalit më të madh apo meshkujve të afërm të familjes. Femrave të farefisit u është dhënë më pak e drejtë për të trashëguar, ku në shumicën e rasteve e drejta e tyre është mohuar.

Zekati | Views: 1029 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Çdo person është nevojtar për Allahun në çdo moment të jetës. Prej ajrit që e thith dhe ushqimit që e han, prej mundësisë se shfrytzimit të kontrollit të dikujt e deri të aftsia për të folur, prej të qenit i sterhuar e deri te të qënit një shpirt i lumtur. Njeriu jeton plotësisht nga ajo se çka Allahu ka krijua dhe përgatit për të.

Zekati | Views: 1938 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Është jashtëzakonisht e lehtë që shpeshherë të gjindemi në rrugë të gabuar kur na duhet të shpenzojmë nga pasuria që Allahu na ka dhënë. Njeriu, në Islam, është i lejuar te gëzojë këtë botë dhe mirësitë e saj por, në te njëjtën kohë, paralajmërohet që mos te bjerë pre e saj.

Zekati | Views: 1055 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/10/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024