E martë, 28/05/2024, 14:18
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Zekati [36]
Agjërimi i Ramazanit [140]
Shehadeti - Dëshmia [10]
Namazi [7]
Haxhxhi [0]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 3
Vizitorë: 3
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Shtyllat e Fesë

Artikuj në sektorë: 193
Artikujt e shfaqur: 181-192
Faqet: «- 1 2 ... 14 15 16 17

Trasmetohet nga Ja'la ibn Murre se Muhamedi a.s. ka thene: "Zoti I do tri gjera: shpejtimin e iftarit, vonmin e syfyrit dhe lidhjen e duarvenjera mbi tjetren ne namaz.". (Taberani ne Ewsat).
Agjërimi i Ramazanit | Views: 1483 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

flyer_ramadan_mubarak.jpg Ramadan mubarak image by khadijinha

Në një hadith, te pajtuar për saktësinë e tij, qëndron: "Bëni syfyr, ngase në syfyr ka bereqet”.
Në këtë hadith urdhërohemi ta hamë syfyrin, si përgatitje për agjërim, ndërsa urtësia e tij është zbritja e begatisë dhe bereqetit.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1638 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Allahu e ka bërë obligim për ne agjërimin ashtu siç ishte obligim edhe për popujt e mëhershëm nga ithtarët e Librit. Allahu i Lartësuar thotë: " O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm." [el Bekare: 183].

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1017 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Trasmetohet nga Enes ibn Maliku se Muhamedi a.s ka thene:"Hani ne syfyr sepse ne te ka begati (bereqet)." (Inb Hibbani) 

 Trasmetohet nga Se'id el-Hudrij se Muhamedi a.s. ka thene:"Beni syfyr qofte edhe me nje pike uje." (Ebu Duvudi dhe Tirmidhiu)

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1142 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Trasmetohet nga Zejd ibn Halid El-Xhuheni se Muhamedi a.s. ke thene: "Kush ushqen nje agjerues, fiton shperblimin sa te tij ashtu qe nuk pakesohet as shperblimi I agjeruesit" (Tirmidhiu dhe Nesa'iu)
Agjërimi i Ramazanit | Views: 903 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Trasmetohet nga Ebu Hurejre se Muhamedi a.s. ka thene:"Kush harron gjate agjerimit dhe pin dhe han, le ta vazhdoje agjerimin, sepse Zoti e ka ushqyer dhe i ka dhene te pije." (Buhariu, Muslimi, Ebu Davudi, Tairmidhiu dhe Maliku)
Agjërimi i Ramazanit | Views: 904 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Trasmetohet nga Xhabiri se Muhamedi a.s. ka kaluar ne Meke ne vitin e clirimit dhe ate ne Ramadan derisa ka arritur ne vendin Kara'e el-Gammim (pese kilometra afer Afsanit ndermjet Mekes dhe Medines).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 919 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (5)

Agjërimi i syrit është ndalimi i shikimit të haramit. Allahu i Lartësuar thotë:
“Thuaju besimtarëve që të ulin shikimin (nga të vështruarit e gjërave të ndaluara) dhe t’i ruajnë vendet e trupit (nga shikimi, veprimet e paligjshme imorale). Kjo është më e pastër për ta. Vërtet që Allahu është i Mirënjohur për çfarë veprojnë ata.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 2151 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Lavdia i takon Allahut.
Salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhammedin (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të).
Të nderuar agjërues!
Allahu i Lartësuar thotë: "Pra, ka shpëtuar ai që e pastroi vetveten. E ka dështuar ai që e poshtëroi vetveten.” (Shems, 9-10).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1328 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (5)

Lavdia i takon Allahut.
Salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhammedin (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të).
Allahu Ekber, Zoti është më i Madhi dhe vetëm për Të janë lavdërimet!...

Agjërimi i Ramazanit | Views: 623 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

Muhammedi (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) e ka obliguar Sadakatul-Fitrin në Muajin e Ramazanit për robin, të lirin, mashkullin, femrën, fëmijën dhe plakun musliman, qoftë nga sa’ë hurme ose elbi. (Shënon Buhariu).
Muhammedi (Lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të) ka urdhëruar të jepet Sadakatul-Fitri para se të nisen për në namaz. (Shënon Buhariu).

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1700 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (1)

I lutemi Allahut të Lartësuar me lutjet nga Kur’ani:
Zoti ynë! Pranoje (këtë shërbim) prej nesh. Vërtet, Ti je Gjithëdëgjuesi, i Gjithëdituri!
Zoti ynë! Bëna të nënshtruar ndaj Teje edhe pasardhësit tanë një popull musliman (të nënshtruar ndaj Teje); tregona edhe Menasikun (gjithë veprimet dhe mënyrën e vizitës së Shtëpisë, Qabesë, në Mekë, haxhin, umren) dhe na e prano pendimin tonë.

Agjërimi i Ramazanit | Views: 1238 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024