E premte, 22/09/2023, 08:08
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Kuran

Artikuj në kategori: 24
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
- Kurani Fisnik ka gjithsej 114 sure (kaptina).
- Numri i ajeteve të Kuranit sipas Ali ibn Ebi Talibit është 6236.
- Numri i fjalëve të Kuranit sipas A'taut është 77439.
 - Numri i shkronjave të Kuranit sipas Ibni Abbasit është 323671.
Kuran | Views: 1237 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Shpeshherë hasim në Kuran disa fjalë që përsëriten shumë, mirëpo nëse meditojmë rreth tyre shohim se ajo në esencë është një, mirëpo kuptimi i saj ndryshon nga kontesti i ajetit. Në këtë temë do të zgjedhim fjalën su’u, seu’u...

Kuran | Views: 562 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Duke pasur parasysh shtimin e sprovave dhe ngritjen e shpejtë të shkatërrimit (fesadit), e cila sjell dëshpërimin dhe humbjen e shpresës në zemrat e disa të mirëve për përmirësimin e gjendjes së njerëzve dhe të shoqërisë, dikush, nëse sheh se shoqëria largohet nga këshilla e këshilluesve, ai e lë thirrjen në rrugën e Allahut dhe urdhërimin për të mirë dhe ndalimin nga e keqja.

Kuran | Views: 517 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Falënderimi i takon vetëm Allahut, që ia shpalli robit të vet librin dhe në të nuk lejoi ndonjë kundërthënie.” (Kehf, 1)
“Është e vërtetë se ky Kuran udhëzon për atë rrugë që është më se e vërteta, e besimtarët që bëjnë vepra të mira i përgëzon se ata pa dyshim do të kenë shpërblim të madh.” (Isra, 9)

Kuran | Views: 1123 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (1)

Me të vërtetë Kurani është fjala e Allahut të Madhërishëm, që ia zbriti Pejgamberit Muhamed salallahu alejhi ue selem për t’i treguar njerëzimit rrugën e drejtë dhe ai i cili i përmbahet Kuranit, do të jetë i udhëzuar. E kush largohet nga ai, do të jetë në një humbje të mjerueshme.

Kuran | Views: 661 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Nuni sakin është bashkëtingullorja –N نْ - -pa zanore, pra është me sukun.

Kurse tenvini është zanorja (vokali)  fet-ha, kesre dhe dame e dyfishuar  ـًــٌــٍــ dhe lexohet : “en”, “in”, “un” . p.sh.

Kuran | Views: 1005 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Lamul fil - Lami i foljeve është ai lam i cili vjen në fjalët të cilat janë folje, pa marr parasysh a është folje e kohës së shkuar apo folje e kohës së tashme, apo urdhërore. P.sh.:                      أَنْزَلْنَاهُ ,  يَلْتَقِطْهُ  ,  قُلْ نَعَم  .

Kuran | Views: 564 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Medi jo i natyrshëm është ai med i cili pas shkronjës së medit vjen hemzeja ose sukuni.
Shkaqet e medit jo të natyrshëm janë:
Kuran | Views: 639 | Added by: Argjendi | Date: 14/08/2009 | Comments (0)

Medi-Zgjatimi

Med në gjuhë do të thotë shtesë. Dhe në këtë kuptim ka ardhur edhe fjala e Allahut në suren Nuh. “Ju shumon pasurinë dhe fëmijët, ju bën të keni kopshte dhe ju jep lumenj.” Nuh, 12. D.m.th.: ju shton pasurinë dhe fëmijët.

Kuran | Views: 563 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

Medi i zëvendësueshëm dhe medi i rastit të paraqitjes së sukunit

Nëse para shkronjës së medit (shkronjës zgjaste) vjen hemzeja me kusht që pas shkronjës zgjatëse mos të jetë  hemzeja apo sukuni, atëherë ky lloj medi quhet medul bedel.

Kuran | Views: 643 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

Medi lazim -Medi i domosdoshëm

Medi lazim është kur pas shkronjës së medit vjen sukuni i domosdoshëm në rast të ndaljes dhe në rast të ngjitjes, pa marrë paraysh a është në fjalë apo në shkronjë, p.sh.:

[1]   الْحَاقَّةُ, آلْآن[2]َ

Kuran | Views: 554 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (0)

Gjendja e shkronjës ر dhe dispozitat e saj

Shkronja ر ose është me vokale, ose është me sukun. Nëse kjo shkronjë është e vokalizuar, ose është me vokalen damme-ُ , ose me fet’ha-َ , ose me kesre-ِ.

 Gjendja e kësaj shkronje në këto raste:

Kuran | Views: 632 | Added by: Argjendi | Date: 13/08/2009 | Comments (1)

1-12 13-24
Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2023