E shtunë, 13/04/2024, 07:55
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Hutbe

Artikuj në kategori: 91
Artikujt e shfaqur: 25-36
Faqet: «- 1 2 3 4 5 ... 7 8

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
- Allahu i Lartësuar në Librin e Tij na tregon se Ai është Zot i çdo gjëje:
"Gjithë lavdërimet dhe falënderimet janë për Allahun, Zotin e alemin-it (Zoti i të gjitha botëve, i gjithësisë dhe i gjithçkaje që gjendet në të, gjithçka që ka krijuar Allahu)."1...
Hutbe | Views: 2252 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/06/2010 | Comments (0)

Të nderuar robër të Allahut!
Ai i cili pranon teuhidin "La ilahe il-lallah" duhet të njihet me disa standarde, të cilat janë jetike për këtë botë dhe botën tjetër. Imani, besimi në Allahun e Lartësuar, përfshin tri gjëra:
1. Teuhidi Rububije (Njësimi i Allahut në zotërim)
2. Teuhidi Uluhije (Njësimi i Allahut në adhurim)
3. Teuhidi Esma ves-Sifat (Njësimi i Allahut në Emrat dhe Cilësitë e Tij)...
Hutbe | Views: 1586 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/06/2010 | Comments (0)

Teuhidi i adhurimit ofron jetë të mirë në të dy botët
Allahu i Lartësuar thotë: "Kushdo që punon të drejtën e të mirën, burrë a grua qoftë, duke qenë besimtar i vërtetë, sigurisht që Ne do t’i dhurojmë atij jetë të mirë (në këtë botë duke qenë i respektuar e i kënaqur dhe furnizim e jetesë sipas ligjit të Allahut) dhe (në botën tjetër) Ne do t’ua paguajmë padyshim atyre shpërblimin sipas veprave të tyre më të mira që ata i kanë punuar."1
Hutbe | Views: 910 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/06/2010 | Comments (0)

Imani, besimi në Allahun e Lartësuar përfshin tri gjëra.
Ato janë:
1. Teuhidi Rububije (Njësimi i Allahut në zotërim)
2. Teuhidi Uluhije (Njësimi i Allahut në adhurim)
3. Teuhidi esma ves-sifat (Njësimi i Allahut në emrat dhe cilësitë e Tij)...
Hutbe | Views: 1222 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/06/2010 | Comments (0)

Të nderuar besimtarë!
Allahu i Lartësuar e zgjodhi Muhamedin, lavdërimi dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të, që të jetë përmbyllës i mesazhit hyjnor dhe shembull mjaft i mirë dhe i kompletuar për realizimin e misionit me karakteristika të veçanta universale...
Hutbe | Views: 1087 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/06/2010 | Comments (0)

Të nderuar muslimanë!
Ibadet do të thotë devotshmëri, besnikëri, lutje, adhurim. Ibadeti përkufizohet me këto fjalë: Ibadeti është emër përmbledhës që përfshin çdo gjë që e do dhe është i kënaqur Allahu i Lartësuar, qofshin ato fjalë apo vepra të jashtme apo të brendshme.
Hutbe | Views: 846 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/06/2010 | Comments (0)

Të kujtojmë së bashku fjalën e Allahut:
"Se me të vërtetë ai është Kuran i famshëm. Eshtë në një libër të ruajtur. Atë nuk e prek kush, vetëm të pastrit (melaiket). Eshtë i zbritur prej Zotit të botëve."1 ...
Hutbe | Views: 1048 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/06/2010 | Comments (0)

Të kujtojmë së bashku fjalën e Allahut: "A "Sikur të gjithë drurët, që gjenden në tokë të ishin pena e deti bojë shkrimi e t’i shtohen atij edhe shtat dete të tjera, nuk do të shtereshin fjalët e Allahut. Pa dyshim, Allahu është i Plotfuqishmi dhe i Urti."1...

Hutbe | Views: 2509 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/06/2010 | Comments (0)

O robër të Allahut! Të kujtojmë së bashku fjalën e Allahut: "A barazohet i vdekuri që Ne e ngjallëm dhe i dhamë dritë me të cilën ecën midis njerëzve, me atë që është në errësirë e nuk mund të dalë prej saj?! Kësisoj, jobesimtarëve u duken të bukura veprat që bëjnë."1...

Hutbe | Views: 1300 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/06/2010 | Comments (1)

O robër të Allahut! Të kujtojmë së bashku fjalën e Allahut: "Sikur keqbërësit të kishin çdo gjë që gjendet në Tokë, edhe po kaq më tepër, të gjitha këto do t’i flijonin (për të shpëtuar) prej dënimit të ashpër në Ditën e Kiametit. Atëherë do të përballen me atë që nuk kanë llogaritur."1 ...

Hutbe | Views: 1012 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/06/2010 | Comments (0)

"A nuk e ke parë ti se si Zoti yt e ka zgjatur hijen?! Sikur të kishte dashur, do ta bënte të pandryshueshme. Pastaj Ne e kemi bërë Diellin udhëzues të saj, pastaj e tërheqim atë (hijen) dalëngadalë pranë Vetes."1...

Hutbe | Views: 1253 | Added by: shpend-xhelili | Date: 19/06/2010 | Comments (0)

"Thuaj: "Punoni, se Allahu, i Dërguari i Tij dhe besimtarët do të shohin punën tuaj. Së shpejti do të ktheheni tek Ai që di të dukshmen dhe të padukshmen e Ai do t’ju njoftojë për atë që keni bërë."1...

Hutbe | Views: 1137 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/06/2010 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024