E shtunë, 24/09/2022, 22:47
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Hutbe

Artikuj në kategori: 91
Artikujt e shfaqur: 37-48
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 7 8

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

Është e natyrshme që njeriu ta shprehë gëzimin në momente të veçanta; disa gëzohen për çështjet e kësaj bote të përkohshme, disa gëzohen kur u jepet rasti për të shpalosur adhurimin ndaj Allahut përmes asaj që Ai ka urdhëruar.
Pa dyshim, besimtari i përkushtuar gëzohet kur thërret mysafiri dhe troket në derë, kështu me nderimet më të larta, shprehjet më të bukura dhe me respektin më të sinqertë i uron mirëseardhjen...

Hutbe | Views: 1490 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/06/2010 | Comments (3)

Ramazani ishte një mundësi e madhe për të realizuar faljen dhe mëshirën e Allahut të Lartësuar. S’ka dyshim se kush u angazhua dhe u përpoq, pati shansin e amnistisë së Allahut të Madhëruar. E Lus Allahun me emrat e Tij të bukur dhe cilësitë e Tij të Larta që t’i pranojë adhurimet (ibadetet) e besimtarëve.

Hutbe | Views: 921 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/06/2010 | Comments (1)

"Feja e vërtetë tek Allahu është vetëm Islami. Ata që u është dhënë Libri, patën mospajtime nga zilia që kishin midis tyre, vetëm pasi u erdhi dituria. Por kushdo që i mohon udhëzimet e Allahut, ta dijë se Allahu është i shpejtë në llogari."2...

Hutbe | Views: 866 | Added by: shpend-xhelili | Date: 12/06/2010 | Comments (1)

Allahu i Lartësuar thotë:
"Ne i kaluam bijtë e Izraelit përtej detit, ku ndeshën një popull që adhuronin idhujt e vet. Ata i thanë Musait: "Na bëj edhe neve një zot, ashtu si kanë ata zota". Musai tha: "Ju qenkeni vërtet një popull i paditur!"1...
Hutbe | Views: 864 | Added by: shpend-xhelili | Date: 25/05/2010 | Comments (0)

Ajo që po shihet dhe po vërehet sot është se një pjesë e madhe e njerëzve po jetojnë me probleme të mëdha, të shumta dhe të ndryshme dhe çdo ditë e më shumë ato vetëm sa shtohen dhe zmadhohen. Atëherë të shqetësuar pyesim për shkakun e gjithë këtyre telasheve dhe sprovave...
Hutbe | Views: 1860 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

Umeti islam në këto kohëra po ballafaqohet me sprova të ndryshme nga armiqtë e përbetuar të Islamit dhe muslimanëve në njërën anë dhe në anën tjetër nga të pabesët dhe tradhtarët brenda për brenda shoqërisë islame, të cilët janë edhe bij dhe bija po të kësaj shoqërie...
Hutbe | Views: 709 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

"Ju jeni populli më i mirë i dalë për njerëzimin: (sepse) ju urdhëroni që të bëhen vepra të mira, i ndaloni të këqijat dhe besoni Allahun."2
Të jesh thirrës në rrugën e Allahut është nder dhe privilegj. Besimtari këtë detyrë duhet ta ndiejë dhe pa u lodhur ta përhapë fjalën e Allahut dhe të fitojë shpërblimin njëlloj si ata që e ndjekin, pa iu pakësuar atyre shpërblimi. Muhamedi alejhis-selam thotë:...
Hutbe | Views: 706 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

Kini frikë Allahun e Lartësuar duke e respektuar Atë. Falënderoni Krijuesin për të mirat që ua dhuroi. Lavdëroni sinqerisht Allahun, i Cili ju udhëzoi në dritën e besimit islam. Gjithashtu kujtoni fjalën e Tij, kur thotë:
"Ai ju jep gjithçka që i kërkoni. Edhe nëse përpiqeni t’i numëroni dhuntitë e Allahut, nuk do të mund t’i numëroni dot. Njeriu është vërtet i padrejtë dhe mosmirënjohës."1
...
Hutbe | Views: 1003 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

Njeriu, duke lëvizur nëpër dynja, lakmon dhe kërkon që të ketë kohë sa më tepër e ta gëzojë jetën, pasurinë, fëmijët dhe miqtë. Muslimani i lutet Allahut të Lartësuar që Ai ta bekojë e t’i japë bereqet. Pa dyshim që Muhamedi, lavdërimi dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të, kërkonte bekimin e Tij në shumë çështje...
Hutbe | Views: 1086 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

Të këshillosh do të thotë t’i japësh dikujt një porosi duke e ndihmuar për t’u përmirësuar që t’i zhdukë të metat dhe të ndreqë gabimet, do të thotë ta paralajmërosh nga rreziqet, të sillet mirë dhe të veprojë si duhet...
Hutbe | Views: 528 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

Në epokën e qytetërimit dhe civilizimit botëror, zhvillimi teknik dhe teknologjik njerëzit i ka ngritur në botën e materializmit. Në anën tjetër, ata kanë pësuar rënie drastike në botën e idealizmit, moralit dhe ndërgjegjes. Janë ngjitur në kozmos, por këmbët i kanë mbetur në batak dhe llucë...
Hutbe | Views: 580 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

Njeriu dëshiron të pushojë pas lodhjes dhe të marrë frymë lirshëm. Besimtari i sinqertë me Zotin e vet pa dyshim që e di se si të pushojë dhe të frymojë. Ai gjithashtu di edhe diçka tjetër, që rehati dhe qetësi në këtë botë nuk ka derisa këmbët të prekin xhenetin e Allahut të Lartësuar. Kështu e koncepton besimtari i devotshëm, pasi kjo botë, dynjaja, për të është sprovë dhe test. Motoja për çdonjërin është: ...
Hutbe | Views: 1493 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (1)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022