E enjte, 06/10/2022, 15:36
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Hutbe

Artikuj në kategori: 91
Artikujt e shfaqur: 61-72
Faqet: «- 1 2 ... 4 5 6 7 8

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

A e do egon tënde, krenarinë dhe fisnikërinë tënde? Mesazhi im sot është: Mos e nënçmo veten !
 Kur Allahu i Madhërishëm e krijoi njeriun i mbolli tek ai tre instinkte themelore pa të cilët nuk mundet :

Hutbe | Views: 833 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Ajo që po shihet dhe po vërehet sot është se një pjesë e madhe e njerëzve po jetojnë me probleme të mëdha, të shumta dhe të ndryshme dhe çdo ditë e më shumë ato vetëm sa shtohen dhe zmadhohen. Atëherë të shqetësuar pyesim për shkakun e gjithë këtyre telasheve dhe sprovave.

Hutbe | Views: 650 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Të përkujtojmë të mirat dhe bereqetet që Allahu i Madhërishëm ka dhuruar për robërit e Tij. Të mirat e Allahut nuk kanë të numëruar. Allahu xh.sh. thotë: “Edhe nëse përpiqeni t’i numëroni dhuntitë (të mirat) e Allahut, nuk do të mund të arrini t’i përcaktoni ato. Me siguri Allahu fal dhe mëshiron shumë.”1

Hutbe | Views: 1034 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Sëmundja shoqërore e cila quhet “prostitucion” ka marrë hov të madh, sidomos në kohën e fundit, pothuajse në tërë botën. Më e keqja është se po merr hov të madh edhe në vendin tonë.1

Hutbe | Views: 544 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Madhështia e Ramazanit dhe bukuria e tij, ka filluar të duket qartë në horizont, sepse muslimanët kanë filluar të shfaqin dukshëm bindjen në çdo drejtim. Bindje kjo e cila përfshin çdo kuptim në lartësimin e shpirtit, dhe e cila i frenon tekat e trupit,  e kështu vetvetja është më e përgatitur për të pranuar dhuratat e Krijuesit të saj.
Hutbe | Views: 649 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (0)

"O ju që keni besuar, keni frikë Allahun me një frikë të denjë dhe mos vdisni, pos duke qenë muslimanë!" Ali Imran, 102.
"O ju njerëz! Kini frikë Zotin tuaj që ju ka krijuar prej një veteje dhe nga ajo krijoi palën e saj, e prej atyre dyve u shtuan shumë burra e gra. Dhe keni frikë Allahun që me emrin e Tij përbetoheni, ruajeni farefisin, se All-llahu është Mbikëqyrës mbi ju." Nisa, 1.
Hutbe | Views: 724 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (0)

Është e natyrshme që njeriu ta shprehë gëzimin në momente të veçanta; disa gëzohen për çështjet e kësaj bote të përkohshme, disa gëzohen kur u jepet rasti për të shpalosur adhurimin ndaj Allahut përmes asaj që Ai ka urdhëruar.Pa dyshim, besimtari i përkushtuar gëzohet kur thërret mysafiri dhe troket në derë, kështu me nderimet më të larta, shprehjet më të bukura dhe me respektin më të sinqertë i uron mirëseardhjen.

Hutbe | Views: 476 | Added by: Argjendi | Date: 25/08/2009 | Comments (0)

“O besimtarë! Mos i bëni miq e mbrojtës hebrenjtë dhe të krishterët! Ata janë mbrojtës të njëri-tjetrit. Kushdo prej jush që i bën ata miq, është me ata. Vërtet, Allahu nuk i udhëzon në rrugë të drejtë keqbërësit.”4

Hutbe | Views: 525 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

“Thuaj: “Punoni, se Allahu, i Dërguari i Tij dhe besimtarët do të shohin punën tuaj. Së shpejti do të ktheheni tek Ai që di të dukshmen dhe të padukshmen e Ai do t’ju njoftojë për atë që keni bërë.”1

Hutbe | Views: 516 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Ligjërata jonë, “Dëmet e Drogës”, ka për synim që xhematit tonë shqiptar kudo që gjendet t’i ofrojë njohuri kuranore mbi vlerën që Allahu xh.sh. i ka kushtuar qenies njerëzore, duke e këshilluar atë që të qëndrojë sa më larg dukurive shkatërruese, në mesin e të cilave futet edhe droga dhe dëmet e saj.

Hutbe | Views: 529 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Allahu i Lartësuar e privilegjoi bashkësinë muslimane me librin e shenjtë, Kuranin. Ata të cilët kërkojnë udhëzim jashtë Kuranit vetëm kanë humbur, ai është përkujtimi më i mirë. Mendja e njeriut nuk mund ta hasë dot libër më të famshëm e më të dobishëm se Kurani. Kurani është jetë, dritë dhe shpirt.

 

Hutbe | Views: 575 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

“Sikur të gjithë drurët, që gjenden në tokë të ishin pena e deti bojë shkrimi e t’i shtohen atij edhe shtat dete të tjera, nuk do të shtereshin fjalët e Allahut. Pa dyshim, Allahu është i Plotfuqishmi dhe i Urti.”1

Hutbe | Views: 544 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022