E shtunë, 20/04/2024, 07:45
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Hutbe

Artikuj në kategori: 91
Artikujt e shfaqur: 13-24
Faqet: «- 1 2 3 4 ... 7 8

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

"Ju patjetër do të sprovoheni si në pasurinë tuaj, si në veten tuaj, madje do të dëgjoni ofendime të shumta prej atyre që u është dhënë libri para jush e edhe prej idhujtarëve, po në qoftë se duroni dhe ruheni, ajo është gjëja më vendimtare.” (Ali Imran, 186)...

Hutbe | Views: 1516 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (0)

Allahu i Lartësuar në Kuran ka thënë:
‘’Kjo fe (Islami) është e juaja dhe është e vetmja fe (e shpallur), kurse Unë jam Zoti juaj, pra më adhuroni vetëm Mua.’’Enbija, 92...

Hutbe | Views: 1716 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (0)

"Atij që Allahu ia ka zgjeruar kraharorin (zemrën) në Islam, ai është në një dritë të sigurtë prej Zotit të vet. Të mjerët janë ata që nga zemërfortësia e tyre nuk përmendin Allahun, të tillët janë në humbje të qartë.” (39:22)...

Hutbe | Views: 1800 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (1)

Të nderuar vëllezër!
Muhammedi (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) më i zgjedhuri ndër vëllezërit e vet pejgamberë. Allahu i Lartësuar e privilegjoi me shumë cilësi të mira, si: 1. Allahu i Lartësuar e cilësoi lart mendjemprehtësinë dhe mençurinë e Muhammedit (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) dhe tha:
مَا ضَلَّ صَاحِبُكُمْ وَمَا غَوَى

Hutbe | Views: 1487 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (3)

"Allahu thotë: "Kjo është një ditë që të vërtetët do të kenë dobi nga e vërteta e tyre. Për ta janë xhenetet nën të cilët rrjedhin lumenj, aty do të jetojnë përherë. Allahu është i kënaqur me ta dhe ata janë të kënaqur me Të. Ky është shpëtim i madh.” (Maide, 119)...

Hutbe | Views: 1242 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (0)

"Allahu thotë: "Kjo është një ditë që të vërtetët do të kenë dobi nga e vërteta e tyre. Për ta janë xhenetet nën të cilët rrjedhin lumenj, aty do të jetojnë përherë. Allahu është i kënaqur me ta dhe ata janë të kënaqur me Të. Ky është shpëtim i madh.” (Maide, 119)...

Hutbe | Views: 1164 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (1)

"S’ka dyshim se ata që nuk besojnë Allahun dhe të dërguarin e Tij, dëshirojnë të bëjnë dallim mes Allahut dhe të dërguarve të Tij e thonë: ‘Ne i besojmë disa e nuk i besojmë disa të tjerë e mes këtij duam të marrin rrugë.’ Të tillët janë jobesimtarë të vërtetë e Ne kemi përgatitur dënim të fortë e nënçmues për jobesimtarët."

Hutbe | Views: 868 | Added by: shpend-xhelili | Date: 04/01/2011 | Comments (0)

Në Kuran quhet Bek-ke. Allahu i Lartësuar thotë:
َّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِى بِبَكَّةَ مُبَارَكاً وَهُدًى لّلْعَـٰلَمِينَ .فِيهِ ءايَـٰتٌ بَيّـنَـٰتٌ مَّقَامُ إِبْرٰهِيمَ وَمَن دَخَلَهُ كَانَ ءامِناً
"Me të vërtetë që, Shtëpia e parë (për adhurim e lutje) e caktuar për njerëzimin ishte ajo në Bekkah (Mekë), gjithë bekime e mirësi dhe udhëzuese për gjithë alemin (njerëzimin e xhinët). Në të ka shenja të qarta, (si për shembull) Mekami i Ibrahimit (vendqëndrimi i Ibrahimit); kushdo që hyn në të (Ka’abë) fiton sigurinë." (Ali Imran, 96-97) ...
Hutbe | Views: 998 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/07/2010 | Comments (1)

"Vërtet që numri i muajve tek Allahu është dymbëdhjetë muaj në vit, ashtu siç u urdhërua nga Allahu ditën kur Ai krijoi qiejt dhe tokën; nga këta, katër janë të shenjtë. Kjo është feja e drejtë dhe mos i bëni padrejtësi vetes suaj në ta dhe luftoni kundër mushrikëve të bashkuar siç ju luftojnë edhe ata juve të bashkuar, por dijeni se Allahu është me muttekunët (të përkushtuarit ndaj Allahut në besimin e pastër islam)." (Teube, 36) ...

Hutbe | Views: 1186 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/07/2010 | Comments (0)

Të nderuar muslimanë!
Festat tek popujt mund të kenë ngjyra të ndryshme; disa prej tyre kanë karakter dëfrimi dhe disa të tjera shërbejnë për të manifestuar imoralitetin, degjenerimin dhe shfrenimin. Festat flasin për popujt dhe bindjet e tyre fetare...

Hutbe | Views: 3088 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/07/2010 | Comments (1)

Të nderuar muslimanë!
Përfundoi viti hënor 1428 dhe filloi viti i ri islam sipas hixhretit, viti 1429.
Muajt e këtij viti janë hënorë e të përmendur në Kuran:
"Tek Allahu numri i muajve është dymbëdhjetë (sipas Hënës), ashtu si është në librin e Allahut prej ditës kur krijoi qiejt dhe tokën. Prej tyre katër janë të shenjtë…’’1

Hutbe | Views: 907 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/07/2010 | Comments (0)

Krenaria, lumturia dhe nderi në këtë botë dhe në botën tjetër është për shkak se njeriu ka nevojë për Krijuesin e tij dhe nuk mund të pavarësohet asnjë moment, kurse Allahu nuk është i nevojshëm për adhurimin e njerëzve. Allahu i Lartësuar thotë: "Nëse ju nuk besoni, Allahu nuk është nevojtar për ju…"1 ...
Hutbe | Views: 1408 | Added by: shpend-xhelili | Date: 29/06/2010 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024