E shtunë, 13/04/2024, 06:50
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Hutbe

Artikuj në kategori: 91
Artikujt e shfaqur: 73-84
Faqet: «- 1 2 ... 5 6 7 8

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet

   Allahu i Lartësuar e zgjodhi Muhamedin, lavdërimi dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të, që të jetë përmbyllës i mesazhit hyjnor dhe shembull mjaft i mirë dhe i kompletuar për realizimin e misionit me karakteristika të veçanta universale.

Hutbe | Views: 569 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Kush refuzon adhurimin e Tij, ai është jobesimtar kryelartë, kush adhuron së bashku me Allahun dikë tjetër, ai është idhujtar (mushrik), kush adhuron Allahun me diçka që Ai nuk e ka shpallur, ai është bidatçi,  kush adhuron Allahun me atë që Ai ka shpallur, është besimtar i vërtetë.

Hutbe | Views: 690 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

“O ju që keni besuar! Plotësoni detyrimin ndaj Allahut dhe kijeni frikë Atë dhe flisni (gjithnjë) të vërtetën. Ai do t’ju drejtojë ju tek veprat e mira e të drejta dhe do t’ju falë juve gjynahet tuaja. Dhe kushdo që i bindet Allahut dhe të Dërguarit të Tij (Muhamedit alejhi selam), me të vërtetë që ka arritur fitoren më të madhe (do të pranohet në xhenetin e begatshëm).” (Ahzab, 70-71)

Hutbe | Views: 666 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Islami i ka edukuar bijtë e vet që ata ta ndiejnë thellë ndjenjën e unitet, vëllazërisë, afërsisë, dashamirësisë, respektit, sepse ata i takojnë një umeti islam dhe po në këtë Islam kanë thirrur të gjithë të dërguarit e Allahut që nga Ademi (alejhi selam) e deri te Muhamedi (salallahu alejhi ue selem). Allahu i Lartësuar në Kuran ka thënë:

Hutbe | Views: 629 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

"As ti (O Muhamed) nuk bën ndonjë vepër, as nuk këndon ndonjë pjesë nga Kurani dhe as ju (njerëz) nuk bëni ndonjë vepër (të mirë ose të keqe), veçse Ne jemi Dëshmues mbi ju kur ju e kryeni atë. Dhe asgjë nuk i fshihet Zotit tënd qoftë sa një atom në tokë a në qiell qoftë. Dhe as çfarë është më e vogël se ajo, dhe as çfarë është më e madhe, veçse shkruhet në Librin e Qartë." (Junus, 61)

Hutbe | Views: 534 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Allahu i Lartësuar me urtësinë e Tij ka bërë dallime mes kohërave. Ai zgjedh çka të dojë. Besimtarit i është dhënë mundësia që ai çdo herë të jetë aktiv me veprime. Angazhimi i tij është i mirëpritur dhe i shpërblyer, po edhe i kërkuar nga Allahu i Lartësuar.

Hutbe | Views: 779 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (1)

A e dini se mirësitë e Allahut ndaj nesh janë të shumta e të mëdha. Nëse do të dëshironim t’i llogarisim e numëronim nuk do të mundeshim, ashtu sikurse dhe falënderimi që bëjmë ne për to nuk mjafton. Dëgjojeni fjalën e Begatuesit të Madhëruar në lidhje me këtë: "Dhe sikur (të mundoheni) t’i numëroni Mirësitë e Allahut, kurrë nuk do të ishit në gjendje t’i radhitni ato..." Nahl, 18.

Hutbe | Views: 619 | Added by: Argjendi | Date: 19/08/2009 | Comments (0)

Ibn Mubareku është pyetur se cila është gjëra më e mirë që i është dhënë njeriut?  Ka thënë: “Mendja e shëndoshë.” I thanë: “Po nëse nuk e posedon këtë?” Tha: “Morali i mirë.” I thanë: “E nëse nuk e posedon?” Tha: “Një vëlla i mirë që e këshillon.”  I thanë: “Po nëse nuk e posedon?” Tha: “Heshtje e gjatë.”  I thanë: “E nëse nuk e posedon  as këtë?” Tha: “Vdekje sa më e shpejtë.”

Hutbe | Views: 581 | Added by: shpend-xhelili | Date: 16/08/2009 | Comments (0)

Njeriu me moralin më të lartë dhe më i binduri ndaj Zotit të tij në vetvete dhe publik. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, familjen e tij, mbi shokët e tij, pishtarët ndriçues dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tyre dhe janë të ruajtur.

Hutbe | Views: 662 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

"O ju njerëz! Kini frikë Zotin tuaj që ju ka krijuar prej një veteje dhe nga ajo krijoi palën e saj, e prej atyre dyve u shtuan shumë burra e gra. Dhe keni frikë Allahun që me emrin e Tij përbetoheni, ruajeni farefisin, se Allahu është Mbikëqyrës mbi ju." Nisa, 1.

Hutbe | Views: 826 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Durimi është frenimi i shpirtit nga shqetësimi, gjuhës nga pikëllimi, duarve nga goditjet, etj.
 Durimi është virtyt i njeriut, i cili nuk e lë që ta bëjë atë që nuk është e mirë. Ai është fuqi shpirtërore, i cili rregullon karakterin e individit.
Hutbe | Views: 912 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Sa herë që muslimanët e kanë lënë pas dore Kuranin dhe Sunetin, kanë rënë pre e gjërave të ndaluara, fitneve, ngatërresave, mashtrimeve etj. Një prej këtyre dukurive që është shfaqur shume herët dhe vazhdon të jetë e pranishme edhe sot në mesin e muslimanëve është edhe çështja e magjisë.

Hutbe | Views: 543 | Added by: shpend-xhelili | Date: 15/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2024