E shtunë, 24/09/2022, 23:39
Eselamu alejkum Guest | RSS
Menya
Kategoritë
Kuran [24]
Sunnet [35]
Akide [48]
Fikh [46]
Tefsirë [48]
Sira [15]
Dave [9]
Tregime [99]
Urtësi [31]
Mesazhe Islame [105]
Artikuj [392]
Hutbe [91]
Arti Islame [18]
Pyetje & Përgjigje [520]
Poezi Islame [11]
Emra musliman [5]
Poezi Islame [94]
Kurani dhe shkenca [147]
Histori [26]
Familja Islame [106]
Shtyllat e Fesë [193]
Mësime ditore [43]
Ligjërata nga hoxha i nderuar Ulvi Fejzullahu
Video [44]
Komentet
500
Na gjeni n'Youtube

Statistikat

Gjithsejt online: 1
Vizitorë: 1
Anëtarë: 0
Hyrja » Artikuj » Hutbe

Artikuj në kategori: 91
Artikujt e shfaqur: 49-60
Faqet: «- 1 2 3 4 5 6 7 8

Radhit sipas:: Data · Emri · Votat · Komentet · Shikimet
Me kalimin e ditëve dhe netëve imani vjetrohet në zemër, ndryshken shtyllat e dashurisë, kështu që paraqitet nevoja për ripërtëritjen dhe gjallërimin e imanit në ditët dhe çastet e pritjes së muajit Ramazan. Robi i Allahut duhet të përpiqet me vullnet dhe dëshirë duke vepruar vetëm e vetëm që të jetë sa më afër Allahut ...
Hutbe | Views: 708 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

Pa dyshim që shkaqet për të pasur një jetë të mirë, me anën e të cilave plotësohet kënaqësia dhe gëzimi dhe largohet shqetësimi e pikëllimi, janë të shumta. Ndër më të rëndësishmet janë: Besimi dhe vepra e mire Allahu i Lartësuar thotë: "Cilindo mashkull apo femër që kryen vepra të mira, duke qenë besimtar, Ne do ta bëjmë që të kalojë jetë të bukur dhe do ta shpërblejmë sipas veprave më të mira, që ka bërë." (Nahël, 97)  ...
Hutbe | Views: 677 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

Ditët po shkojnë, vitet po ecin, jeta po pakësohet, vdekja po afrohet. Njeriut nuk i mbetet asgjë tjetër, vetëm se të ndalet dhe të mendojë për aktivitetin e kaluar.
Ai duhet të ndalet dhe të mendojë për veprimet. Ne kemi hyrë tashmë në vitin e ri islamik 1431. Shkoi një vit i tërë me mbi 360 ditë, mbi 8600 orë, mbi 500,000 minuta! ...
Hutbe | Views: 584 | Added by: shpend-xhelili | Date: 14/05/2010 | Comments (0)

Me kalimin e ditëve dhe netëve imani vjetrohet në zemër, ndryshken shtyllat e dashurisë, kështu që paraqitet nevoja për ripërtëritjen dhe gjallërimin e imanit në ditët dhe çastet e pritjes së muajit Ramazan. Robi i Allahut duhet të përpiqet me vullnet dhe dëshirë duke vepruar vetëm e vetëm që të jetë sa më afër Allahut.

Hutbe | Views: 860 | Added by: shpend-xhelili | Date: 20/09/2009 | Comments (0)

Islami është një fe, që respektin për krijesat e Allahut e ka moto të përhershme. Ne respektojmë të vjetrit, të rinjtë, gratë, burrat, sidomos ata që na bëjnë mirë, e në këtë kontekst, në radhë të parë, mësuesit dhe mësueset tona.

Hutbe | Views: 787 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Sot, në Xhumanë e parë pas shpalljes së Pavarësisë së shtetit tonë, gjënë e parë që duhet të ndalemi dhe ta trajtojmë është perspektiva dhe ardhmëria e këtij vendi. Nëse dje gëzimi kishte pushtuar zemrat tona, sot planet konkrete dhe strategjitë afatgjate për mirëqenien e qytetarëve duhet të invadojnë mendjen tonë.

Hutbe | Views: 820 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

".pas vështirësisë All-llahu sjell çlirim". [1], këto janë fjalët e Allahut, që hapin këtë ligjëratë të sotme dhe që janë aktuale më shumë se kurrë më parë në jetën tonë. Ne, me lejen e  Allahut Fuqiplotë, pas pak ditësh do ta shënojmë ngjarjen më madhore në historinë tonë.

Hutbe | Views: 497 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Në këto kohëra, bota Islame në përgjithësi është duke përjetuar momente të vështira, me luftëra të ndryshme, përndjekje e persekutime të llojllojshme, andaj shejtani i mallkuar në këto momente e gjen rastin të depërtojë tek ato zemra dhe shpirtra të dobëta nga imani e ta ndryshojë gjendjen shpirtërore e të vij deri te dalja nga imani.

Hutbe | Views: 991 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Bota islame në përgjithësi është duke përjetuar momente të vështira, me luftra të ndryshme, përndjekje e persekutime të llojllojshme, andaj shejtani i mallkuar në këto momente e gjen rastin të depërtojë tek ato zemra të dobëta nga imani duke bërë pyetje:
Ku është ndihma e All-llahut?

Hutbe | Views: 734 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Vëllezër xhematë, shpesh herë kemi dëgjuar nëpërmjet shtypit apo tubimeve të ndryshme me intelektual të cilët nuk i përkasin Islamit të cilët fusin huti dhe mbjellin paqartësi si ideologjia islame, feja Muhammedane, klerikët muslimanë, priftërinjtë muslimanë etj. Përdorimi i termit Islamizëm është më i shpeshtë dhe më i afërt me kuptimin për fenë Islame.

Hutbe | Views: 693 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Të gjithë muslimanët pajtohen se Kur'ani dhe Synneti janë burimi
kryesor i sheriatit Islam. Asnjëri nga dijetarët e hershëm e as të më vonshëm nuk kanë thënë se Synneti i Muhammedit s.a.v.s. nuk është i rëndësishëm. Disa dyshime të sotme përkitazi me Synnetin, janë mashtrime, janë të pa pranueshme dhe dalin jashtë rrugës së vërtetë.

Hutbe | Views: 612 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

"O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)! " Ali Imran, 102

Hutbe | Views: 905 | Added by: Argjendi | Date: 26/08/2009 | Comments (0)

Kërko
Sinqeriteti n' FB
Radio Pendimi

Njëshmëria
Lidhje Islame
Miqtë e Allahut

Copyright © Sinqeriteti.com 2022